21.1 C
Σάμος
01/06/2023
Σαμιακά

ΕΤΕΜ: Η σημερινή δοκιμαστική προσέγγιση του “Dodekanisos Express” ήταν η αρχή για την ανάπτυξη του τόπου μας

Θετική είναι προς την ικανοποίηση του αιτήματος της Ένωσης Τουριστικών Επαγγελματιών Μαραθοκάμπου ( ΕΤΕΜ), η ναυτιλιακή εταιρεία η “Dodekanisos Seaways” για την προσέγγιση του καταμαράν “Dodekanisos Express” και στο λιμάνι του Όρμου. Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, η πρώτη δοκιμαστική προσέγγιση του catamaran παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ν. Σάμου Καθηγητή κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, τους Αντιπεριφερειάρχες Σάμου, κ. Βασίλη Πανουράκη και Άννη Ανδρεάδου, τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη, τον Δήμαρχο Φούρνων κ. Δημήτρη Καρύδη, του Προέδρου της Dodekanisos Seaways, Χρήστου Σπανού και επιχειρηματιών της περιοχής.

Ο βουλευτής Ν. Σάμου, Καθηγητής κ. Χ. Στεφανάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Σημαντική μέρα σήμερα για τον Μαραθόκαμπο.

Πρώτη προσέγγιση του ταχύπλοου πλοίου της “DODEKANISOS SEAWAYS” στο λιμάνι του Όρμου Μαραθοκάμπου. Τα τακτικά δρομολόγια που αναμένεται να αρχίσουν άμεσα και θα συνδέουν και τη Νότια Σάμο με τους Φούρνους, την Ικαρία και τα Βόρεια Δωδεκάνησα θα δώσουν νέες προοπτικές στην ανάπτυξη της περιοχής.

Η υποδοχή του πλοίου, που σήμερα πραγματοποίησε δοκιμαστικό δρομολόγιο, έγινε παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, τον οποίο ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά για την τεράστια συμβολή του στον Νομό μας για την επίλυση θεμάτων της αρμοδιότητας του. Επίσης, παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Σάμου κ. Α. Λυμπέρη, του οποίου οι αποτελεσματικές προσπάθειες για τη στήριξη του Δήμου του είναι εξαιρετικά αναγνωρίσιμες. Παρέστησαν, ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Β. Πανουράκης, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Α. Ανδρεάδου, ο Δήμαρχος Φούρνων κ. Δ. Καρύδης και πλήθος άλλων θεσμικών παραγόντων και πολιτών.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον πλοιοκτήτη της εταιρείας κ. Χ. Σπανό (φωτογραφία) για την τεράστια συμβολή του στην βελτίωση της θαλάσσιας επικοινωνίας των νησιών του Νομού μας”.

Ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκης ανέφερε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να δρομολογηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η επίλυση του ζητήματος.

Ο προεδρος της ΕΤΕΜ Γιώργος Μουκαζής αναφέρει:

“Μετά την σύσταση του νέου συμβουλίου της ΕΤΕΜ ο πρώτος μας στόχος ήταν, να βρούμε το τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουμε να φέρουμε ένα καραβάκι το οποίο να προσεγγίζει το λιμάνι του Όρμου Μαραθοκάμπου.
Έτσι αποφασίσαμε να έρθουμε σε επαφή με την εταιρεία ενός καταπληκτικού ανθρώπου του κυρίου Σπανού Χρήστου που αμέσως ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας.
Και στην συνέχεια με αίτημα προς το ΥΠΕΝ.
Συγχρόνως έγινε και αίτημα προς τον Δήμο Δυτ Σάμου, και αυτός με την σειρά του στο υπουργείο.
Σήμερα λοιπόν είχαμε την χαρά να έχουμε τον κύριο Κουτουλάκη κοντά μας ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας και θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε.
Ο στόχος μας λοιπόν υλοποιείται και πιστεύουμε σε λίγο καιρό να ξεκινήσουν τα δρομολόγια του πλοίου.
Η σημερινή δοκιμαστική προσέγγιση ήταν η αρχή για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Πηγή φωτογραφιών AEGAIO BLOGSPOT

Related posts

5χρόνος μεταφέρθηκε εσπευσμένα με αεροδιακομιδή από την Σάμο στην Αθήνα

admin

Οι Θανατώσεις Ζωνοδέλφινων στο ΒΑ Αιγαίο Συνεχίζονται

admin

Φίδι δάγκωσε τουρίστρια στη Πάτμο – Με Super Puma μεταφέρθηκε στη Σάμο

admin

Pilates και σαμιώτικο κρασί

admin

Βανδαλισαν το εκκλησάκι της Παναγίας Βροντιανής στο Παλαιόκαστρο Σάμου

admin

Σάμος: Σοβαρά προβλήματα στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας

admin

Σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης σε σχολεία του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Πρωτάθλημα Tang Soo Do: Χρυσό μετάλλιο για τον Θοδωρή Βακεντή, Χάλκινος ο Γιάννης Πατηνιώτης

admin

H Μητρόπολη Σάμου τέλεσε Ιερά παράκληση για τον φωτισμό των υποψηφίων των πανελλαδικών

admin