17.2 C
Σάμος
29/11/2022
Σαμιακά

Ευχαριστήριο Ενωτικής Δημοκρατικής Κίνησης Εκπαιδευτικών

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΣΑΜΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση Εκπαιδευτικών, ευχαριστεί θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς-συναδέλφους της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων , που στις χθεσινές  εκλογές των αιρετών   μας εμπιστεύτηκαν και  στήριξαν  τον θεσμό του αιρετού που αποτελεί τεράστια κατάκτηση του κλάδου.

Η μεγάλη συμμετοχή (171 συνάδελφοι ψήφισαν στο ΠΥΣΠΕ Σάμου εκ των οποίων οι 159 στήριξαν την μοναδική υποψηφιότητα μας )και το τεράστιο ποσοστό της Ενωτικής Δημοκρατικής Κίνησης ,  δίνει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι ο  αγώνας των αιρετών εκπροσώπων των υπηρεσιακών συμβουλίων θα  είναι δυναμικός και αποφασιστικός με στόχο την ανατροπή της πολιτικής  που καταδικάζει τις σχολικές μονάδες μας και έχει οδηγήσει όλους τους εκπαιδευτικούς σε εργασιακή ανασφάλεια και ταυτόχρονη υποβάθμιση του παιδαγωγικού ρόλου τους.

Δυστυχώς, η διετία που πέρασε ,με την απόσυρση των ψηφοδελτίων μας και τις παραιτήσεις μας , υπήρξε μια διετία δίχως την εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών στα συμβούλια που λαμβάνουν αποφάσεις για τον εργασιακό τους βίοΕίναι αδιαμφισβήτητα πολύτιμη και απόλυτη προτεραιότητά  η δια ζώσης ψηφοφορία αλλά οι  εκπαιδευτικοί, γνωρίζουμε την αξία της ορθής ανάγνωσης της ιστορίας. Μια επανάληψη της τακτικής του 2020 θα αποτελούσε νίκη της υπουργού  και θα σηματοδοτούσε άλλα δυο χρόνια αδιαφάνειας στη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων. Ο θεσμός του αιρετού επανέρχεται για να διασφαλίσει την αντικειμενικότητα και τα δικαιώματα των συναδέλφων.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση του Καρλοβάσου  συμφωνήσαμε σε δια ζώσης εκλογές από τα σωματεία  αλλά μάταια περιμέναμε να συμφωνήσουν οι άλλες δύο παρατάξεις .Η  Ανεξάρτητη Επικοινωνία-η παράταξη του όχι σε όλα,  ήταν η μόνη παράταξη που διαφώνησε σε μία τυπική κατάθεση υποψηφιοτήτων, η Αγωνιστική Συσπείρωση που της ανήκει η συγκεκριμένη πρόταση ,στο ενημερωτικό των εκλεγμένων της ξέχασε  να αναφέρει ότι η Ενωτική  συμφώνησε σε δια ζώσης εκλογές. Τελικά έκανε πίσω , κάτι όμως που δεν κάναμε εμείς , αφού στην τελική επιλογή  διαλέξαμε  το καλό του κλάδου.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιτρέψουμε να υπάρξουν άλλα δυο χρόνια στη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς εκπροσώπηση και την παγίωση της απουσίας των αιρετών.

Στις 5 Νοεμβρίου ο κλάδος απέκτησε  και πάλι αιρετούς εκπροσώπους. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που στήριξαν με την συμμετοχή τους.

Συνεχίζουμε δυναμικά και ανυποχώρητα, ενισχυμένοι από την εμπιστοσύνη με την οποία μας οπλίσατε για να δώσουμε στους εκπαιδευτικούς μας,  τη θέση που πραγματικά τους αξίζει μέσα σε μια δημόσια εκπαίδευση αντάξια των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας. Δεσμευόμαστε με συλλογικότητα και διαφάνεια να αγωνιστούμε για τα προβλήματα των συναδέλφων και πάντα θα διεκδικούμε!ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΣΑΜΟΥ

ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ-ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ )

ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΗ (ΤΑΜΙΑΣ Δ.Σ-ΑΙΡΕΤΗ ΠΥΣΠΕ )

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΜΕΛΟΣ Δ.Σ )

ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑ (ΑΝ.ΜΕΛΟΣ Δ.Σ- Ν.Τ ΑΔΕΔΥ-ΑΝ.ΑΙΡΕΤΗ ΠΥΣΠΕ )

ΤΡΙΚΗΡΙΩΤΗ ΛΙΤΣΑ (ΑΝ.ΜΕΛΟΣ Δ.Σ )

ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  (Ε.Ε-ΑΝ.ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ )

ΚΑΝΕΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ  (Ε.Ε)

Related posts

Στο λιμάνι της Καλύμνου κατέπλευσε το επιβατηγό πλοίο NISSOS KALYMNOS – Είχε προσκρούσει σε ύφαλο

admin

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τρίωρη στάση εργασίας

admin

Επανέναρξη Πιστοποιημένων Σεμιναρίων Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης BLS/AED της ERC

admin

Μεγάλη νίκη του Κέρκη Μαραθοκάμπου επί του Άρη Θεσσαλονίκης

admin

Πρόγνωση καιρού για Σάμο-Ικαρία-Φούρνοι 28-1/12/2022

admin

Νέο ασθενοφόρο στη Σάμο δωρεά από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ελλάδας

admin

Ο Σύλ. Εργαζ. Νοσοκομείου Σάμου για το νομοσχέδιο Γκάγκα

admin

Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28/11 στη ΔΙΠΕ Σάμου

admin

Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας και κανονικές θερμοκρασίες το Σ/Κ

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα