14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Ευχαριστήριο της ΔΑΚΕ καθηγητών ΔΕ Σάμου για τις εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

H Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Σάμου, ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων, αψηφώντας τις «Σειρήνες» που προσκαλούσαν σε αποχή ως μέσο αντίδρασης στο Υπουργείo Παιδείας. Ιδιαιτέρως δε, ευχαριστούμε όσους εμπιστεύτηκαν και τίμησαν τα ψηφοδέλτιά μας με την ψήφο τους, ώστε να εκλέξουμε και τα δύο αιρετά μέλη στο ΠΥΣΔΕ Σάμου.

Πιστεύουμε πως στην εποχή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, των πολυμεσικών εφαρμογών στην εκπαίδευση, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και της γενικότερης παροχής εξ αποστάσεων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, δεν είναι δυνατόν να επιμένουμε πεισματικά στην αποκλειστικότητα της δια ζώσης ψηφοφορίας. Η θέση μας είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα μεικτό σύστημα, δια ζώσης και ηλεκτρονικής κάλπης, παρέχοντας ευελιξία επιλογής στον κάθε ψηφοφόρο. Αυτή η λύση κατά τη γνώμη μας είναι η πλέον ρεαλιστική και δημοκρατική καθώς δεν αποκλείει κανέναν συνάδελφο.

Το μήνυμά μας, το οποίο με σαφήνεια διατυπώθηκε και στις ανακοινώσεις μας αλλά και στις επισκέψεις μας στα σχολεία, είναι ότι δεν χαρίζουμε την εκπροσώπησή μας στη Διοίκηση με την επιβολή και πάλι διορισμένων αιρετών. Στα Υπηρεσιακά Συμβούλια πρέπει να συμμετέχουν αιρετά μέλη τα οποία θα ενδιαφέρονται και θα αγωνίζονται για το συμφέρον των συναδέλφων, χωρίς ιδεοληψίες και κομματικές παρωπίδες. Αυτό είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε στα 2 επόμενα χρόνια της θητείας μας.

Τιμώντας την εμπιστοσύνη που δείξατε με την ψήφο σας στην παράταξή μας, θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε όλους τους συναδέλφους. Θα παρακολουθούμε όλα τα θέματα που τους απασχολούν και θα τους ενημερώνουμε άμεσα. Θα ελέγχουμε τις αποφάσεις της Διοίκησης με γνώμονα πάντα τη νομιμότητα, το συμφέρον των συναδέλφων και τη βελτίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Σάμου

Related posts

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin