21.9 C
Σάμος
25/04/2024
Σαμιακά

Ευχαριστήριο του ΔΙΕΚ Σάμου για την ειδικότητα «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου»

Το ΔΙΕΚ Σάμου την τρέχουσα σχολική χρονιά ολοκληρώνει την κατάρτιση του τέταρτου τμήματος της ειδικότητας «Διασώστης -Πλήρωμα Ασθενοφόρου», η οποία αναμένεται να ολοκληρώσει το τελευταίο εξάμηνο θεωρητικής κατάρτισης τον Ιούνιο του 2023.

Από τον Οκτώβριο του 2017 που ξεκίνησε στο νησί για πρώτη φορά η ειδικότητα, ξεπερνώντας διάφορα εμπόδια, καταφέραμε να αποκτήσουμε σημαντικό εκπαιδευτικό εξοπλισμό απαραίτητο για την άρτια εκπαίδευση των καταρτιζομένων.

Έως σήμερα, αρκετοί απόφοιτοι εργάζονται ή ασκούνται στο ΕΚΑΒ του νησιού μας, κατά διαστήματα, είτε με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης είτε ακόμη κι ως πρακτικά ασκούμενοι, στελεχώνοντας τα πληρώματα των ασθενοφόρων.

Θεωρούμε ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όσους έχουν βοηθήσει στην ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και ειδικά των εργαστηριακών, καθώς με τον επαγγελματισμό τους και την αγαστή συνεργασία τους καταφέραμε σημαντικές επιδείξεις και σενάρια διάσωσης υψηλού επιπέδου.

Ευχαριστούμε το τοπικό ΕΚΑΒ, το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίων, όλα τα πληρώματα ασθενοφόρων, το Στρατιωτικό Νοσοκομείο, την ΕΟΔ Σάμου, τους εκπαιδευτές, τους επισκέπτες φιλοξενούμενους γιατρούς για τις πολύτιμες διδασκαλίες τους, την εταιρία «Οxyair-Ιατρικά είδη» για τη δωρεάν παροχή βοηθητικού ιατρικού εξοπλισμού, αναλωσίμων στο ΔΙΕΚ, όποτε χρειάστηκε.

Επιπλέον σημαντικό ρόλο στην επιμόρφωση των εκπαιδευομένων διαδραμάτισε η συμμετοχή τους σε δυο προγράμματα Erasmus στην Κύπρο που πραγματοποιήθηκαν το 2022, κατά την διάρκεια των οποίων  στελέχωσαν ασθενοφόρα και αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες.

Μάλιστα, το ΔΙΕΚ Σάμου έπειτα από τη θετική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων Erasmus εξασφάλισε και νέο πρόγραμμα το οποίο θα πραγματοποιηθεί το 2023.

Το ΔΙΕΚ όλα αυτά τα χρόνια προσανατολίζεται σε ειδικότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής εργασιακής αγοράς με σκοπό την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων – οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι τελειόφοιτοι ακόμη και πανεπιστημιακών σχολών-  μέσω της ανάπτυξης και βελτίωσης των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ

Νίκος Τριανταφύλλου

Related posts

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin

Το νέο Σαξόφωνο της Φιλαρμονικής «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου»: Μια ευγενική χορηγία

admin