12.8 C
Σάμος
28/01/2023
Δήμος

Ζάχαρης προς Μηταράκη: «Εμείς θα είμαστε πολιτικά απέναντι σας»

Απαντητική επιστολή της Δημοτικής παράταξης “Η Σάμος αλλάΖΕΙ” προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στην πρόσκληση για την τελετή εγκαινίων της Υπερδομής Ζερβού Σάμου στις 18 Σεπτεμβρίου.

 

Κύριε Υπουργέ

 

Λάβαμε την επιστολή σας (αρ. πρωτ. 201.785/26.8.2021)  με την οποία με μεγάλη χαρά με προσκαλείτε στα εγκαίνια της Υπερδομής Ζερβού, την 18η/9/2021.

 

Για λόγους ευγένειας (RSVP: μέχρι Δευτέρα 06 Σεπτεμβρίου 2021), εμείς σας απαντάμε.

 

Κύριε Υπουργέ

Τις απόψεις μας ως δημοτική παράταξη «η Σάμος αλλάΖΕΙ» τις γνωρίζετε, διαχρονικά έχουν διατυπωθεί, γραπτά και προφορικά, στις συχνές σας επισκέψεις στη Σάμο και στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Να σας υπενθυμίσω εν τάχει τις απόψεις της δημοτικής παράταξης «η Σάμος ΑλλάΖΕΙ» που καταθέσαμε  στο Δημοτικό Συμβούλιο που παρεστήκατε αυτοπροσώπως στις 27/8/2020, όπου σας ασκήθηκε προσωπική κριτική και καταγγελία στα πεπραγμένα του Υπουργείου Μετανάστευσης, στο τρίπτυχο ότι ο Υπουργός και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ψεύδεταιπαρανομεί και εκβιάζει τη Σαμιακή κοινωνία:

ü    Τα ψέματα της ΝΔ, που πριν το 2019 έλεγε, ότι θα λύσει ως διά μαγείας το προσφυγικό/μεταναστευτικό, δεν θα υπάρχει κανένα ΚΥΤ στη Σάμο  και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δεν θα παραμένουν πρόσφυγες και μετανάστες. Να υπενθυμίσουμε τη ρήση του νυν πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, ότι οι πρόσφυγες/μετανάστες μπορούν  να μοιραστούν στην ηπειρωτική χώρα σε ποσοστά 1% σε κάθε περιοχή και έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα στα νησιά.  Όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ, κάτω από την πίεση των φιλικών τους συντηρητικών και ακραίων κύκλων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ανέκρουσε πρήμνα και αποφάσισε να «θυσιάσει» τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κατασκευάζοντας υπερδομές- ανθρωποφυλακές των 5000+

 

ü    Παρανόμως προκήρυξε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου το διαγωνισμό κατασκευής των ΚΥΤ Ζερβού, Κω και Λέρου, ύψους 132 εκατομμυρίων €, χωρίς μελέτες και εγκρίσεις, παραβιάζοντας ωμά και κατάφωρα την πολεοδομική και περιβαλλοντική νομοθεσία σχετικά με τις χρήσεις γης για την οργάνωση οικιστικού χώρου, όταν  με τρεις γραμμές (!!!) σε ΦΕΚ χωροθετεί το Υπουργείο και δίνει άδεια κατασκευής σε 200 στρέμματα στη Ζερβού. Στοιχειωδώς ούτε μια Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην περιοχή Ζερβού δεν εκπόνησαν, όταν θα έχουμε διαβίωση 5000+ ανθρώπων.

 

ü    Εκβίασε ωμά και απροκάλυπτα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τη Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους του Δήμου μας, λέγοντας «ή δεχόσαστε αυτά που η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει ή αλλιώς δεν κλείνει το απαράδεκτο ΚΥΤ-φαβέλα, που έχετε δίπλα και μέσα στην πόλη της Σάμου», με όλες τις αρνητικές συνέπειες ανασφάλειας που βίωσαν και βιώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας, αλλά και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης  των προσφύγων/μεταναστών.

 

Κύριε Υπουργέ

Αγνοήσατε και «γράψατε» στα παλιά σας υποδήματα την απόφαση του Δημοτικού μας  Συμβουλίου, που υπό το βάρος της ευθύνης και της αλληλεγγύης, με συντριπτική πλειοψηφία,  αποδέχθηκε να γίνει μετεγκατάσταση και λειτουργία του νέου ΚΥΤ στη θέση Ζερβού, χωρητικότητας 1200 ατόμων, με κατάργηση του υφιστάμενου ΚΥΤ-φαβέλας,  για σύντομη παραμονή υποδοχής, καταγραφής, ταυτοποίησης και υγειονομικής φροντίδας των εισερχομένων προσφύγων/μεταναστών.

Προχωρήσατε στην υλοποίηση των πολιτικών σας (με χρηματοδότηση και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) για την μετατροπή της Σάμου και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου σε τεράστιες ανθρωποφυλακές προσφύγων/μεταναστών.

Διαφωνούμε κάθετα με την πολιτική σας.

Μπορείτε να κάνετε με χαρά τα εγκαίνια του «έργου» σας, μαζί με τους πολιτικούς υποστηρικτές σας.

Εμείς θα είμαστε πολιτικά απέναντι.

 

Νίκος Ζάχαρης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης  «η Σάμος αλλάΖΕΙ»

 

Related posts

Έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Κοινότητα Σαμίων

admin

Αίτημα Α. Λυμπέρη προς Γ. Γεωργαντά για οικονομική ενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς της Σάμου

admin

Κλειστές την Παρασκευή όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ανατ. Σάμου

admin

Κλειστά σχολεία στον Δήμο Δυτικής Σάμου αύριο 27/1

admin

Επιστολή Δημάρχου Ανατ. Σάμου στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

admin

Επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων στο Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» “O Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει ενταγμένα μόνο 3 έργα”

admin

Μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου για τα αδέσποτα και το περιβάλλον στο πίσω μέρος των λογαριασμών ΔΕΚΟ

admin

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Δυτικής Σάμου

admin