28.3 C
Σάμος
01/07/2022
Σαμιακά

Ζήτησαν να δοθεί άσυλο στον Σισσέ Βάφινγκ (Cisse Vafing) – Video

Cisse Vafing «Αισθάνομαι τη Σάμο, τόπο μου»

Να δοθεί άσυλο στον Σισσέ Βάφινγκ (Cisse Vafing) από τη Γουινέα ζήτησαν φορείς και μαθητές στη πλατεία Πυθαγόρα, μετά την απόρριψη του αιτήματός του για χορήγηση ασύλου, του μαθητή που ήρθε στην Σάμο το 2019.

Στο πλευρό του Σισσέ στέκονται από την πρώτη στιγμή οι συμμαθητές και συμμαθήτριες του 19χρονου που έδωσαν το «παρών» στην κινητοποίηση το απόγευμα της Πέμπτης, ώστε να αποτρέψουν την απέλασή του. Κατάγγειλαν την απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ζητώντας από τους αρμοδίους να ανακαλέσουν την ανάλγητη αυτή απόφαση. Παράλληλα υπενθυμίζουν ότι η προσφυγιά έχει τις ρίζες της στις συγκρούσεις των ισχυρών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ουκρανία.

Ο Σισσέ μιλώντας στους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε όλους όσους είναι δίπλα του σε αυτό τον δύσκολο αγώνα για να παραμείνει ο ίδιος στην Ελλάδα για να συνεχίσει τα μαθήματα του και για να σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία. «Πέρασα λόφους και βουνά. Πέρασα τη θάλασσα χωρίς να ξέρω κολύμπι, για να φτάσω στη χώρα ως ασυνόδευτος ανήλικος, να έχω ξεκινήσει την διαδικασία ασύλου και αυτή να απορρίπτεται» αναρωτήθηκε εμφανώς συγκινημένος .

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία, διασχίζοντας στη παραλιακή Λεωφόρο της Σάμου, φωνάζοντας συνθήματα όπως “Σισσέ είσαι ένας από εμάς, κάθε Σισσέ έχει δικαίωμα για σπίτι και σχολείο, όλοι μαζί μια γροθιά, ώστε ο Σισσέ και ο κάθε Σισσέ να έχει ζωή με δικαιώματα” κ.α.

Ο Σισσέ τον Ιανουάριο του 2020 και για όσο διάστημα διέμενε στη Safe Area του ΚΥΤ Σάμου ξεκίνησε μαθήματα ελληνικών, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων-δομές άτυπης εκπαίδευσης- που απευθύνονται σε ασυνόδευτους ανηλίκους.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησε να φοιτά στην Α΄ τάξη του «Πυθαγόρειου» Γενικού Λυκείου Σάμου και φέτος στη Β΄ τάξη σημειώνοντας τεράστια πρόοδο. Ασχολείται με τον αθλητισμό συμμετέχοντας στην τοπική ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου Σάμου, δραστηριότητα για την οποία έχει βραβευτεί από κοινού με τους συναθλητές του.

Στις 04/03/2021 εκδόθηκε η απόφαση του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Σάμου, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα του για άσυλο-διεθνή προστασία.

Άσκησε προσφυγή κατά της απόφασης, η οποία απορρίφθηκε.

Με ανακοινώσεις τους, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Σάμου (ΕΛΜΕ), το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ καθώς και οι: Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου (Μέλος ΟΓΕ), Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου (Μέλος ΟΓΕ) και Ομάδα Γυναικών ΟΓΕ Μαραθοκάμπου, η νεολαία του Σύριζα Σάμου, αναφέρονται στον πρόσφυγα μαθητή, που βρίσκεται στη Σάμο, Βαφίνγκ Σισσέ, ζητώντας να μην απελαθεί.

Related posts

Εορτασμός του Ιδρυτού της Εκκλησίας μας Αποστόλου Παύλου

admin

Φυσητήρας στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

admin

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

admin

Για τον Σεπτέμβριο του 2022 αναβλήθηκε δίκη των επιχειρηματιών που συνελήφθησαν για παράβαση ωραρίου

admin

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΣ  ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Από την αρχαιότητα, στο σήμερα και το αύριο της Σάμου

admin

ΓΕΛ Σάμου – Στατιστικά Βαθμολογιών στις Πανελλήνιες 2022

admin

Ημερίδες Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης του Σχολείου Δεύτερης Σάμου

admin

«Σκακιστικό φεστιβάλ της σχολικής σκακιστικής λέσχης Μιχαήλ Μποτβίνικ του Γυμνασίου Καρλοβάσου»

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών του Τομέα της Ιθαγένειας

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα