Connect with us

Σαμιακά

Παράταση συμβάσεων ζητούν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Published

on

Επιστολή στο υπουργείο Εργασίας απέστειλαν οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα του δήμου, με την οποία ζητούν την παράταση των συμβάσεών τους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

“Οι υπογράφοντες την παρούσα, οι οποίοι είμαστε τοποθετημένοι για χρονικό διάστημα 8 μηνών σε Υπηρεσίες του Δήμου Σάμου προς εκτέλεση της υπ’ αριθ. 8/2018 Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ και στο πλαίσιο της δράσης: “ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 2014-2020”,που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο, επαγόμεθα τα εξής:

Όλοι οι συμμετέχοντες είμαστε απασχολούμενοι ηλικίας 18 ετών και άνω και υπηρετούμε σε ένα Δήμο που έχει πληγεί από το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα το οποίο αναμένεται να ενταθεί το προσεχές χρονικό διάστημα ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου με νέες ροές μεταναστών και προσφύγων. Επιπλέον ο Δήμος Σάμου πρόκειται να διασπαστεί σε δύο νέους Δήμους οι οποίοι κατά την έναρξη της λειτουργίας τους είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα στελέχωσης των Υπηρεσιών τους.

Για τους ως άνω λόγους και προκειμένου για την όσο το δυνατόν ομαλότερη και αποδοτικότερη   λειτουργία  των Υπηρεσιών του Δήμου μας προς όφελος των δημοτών, αλλά και των μεταναστών/προσφύγων και επισκεπτών/τουριστών, οι απασχολούμενοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα:

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

Όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες (Κ.Υ.Α), ώστε με νομοθετική ρύθμιση να παραταθεί, η χρονική διάρκεια της απασχόλησής μας, κατά ένα έτος (12 μήνες) ή διαφορετικά κατά ίσο χρονικό διάστημα (8 μήνες) αυτόματα μετά το πέρας της παρούσας σύμβασης απασχόλησής μας.

Διότι:

  1. Ενώ στην υπ’ αριθ. 8/2018 Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ σε εκτέλεση της οποίας τοποθετηθήκαμε αναφέρεται πως δεν καλύπτουμε διαρκείς και πάγιες ανάγκες, καθώς συγχρόνως, υφίστανται στον Οργανισμό κενές θέσεις καλυπτόμενες μόνο μέσω ΑΣΕΠ και όχι από προγράμματα του ΟΑΕΔ, οι ανάγκεςόμως είναι πραγματικές και οι παρεχόμενες υπηρεσίες μας ανταποκρίνονται σε στοχευμένες απαιτήσεις της κάθε Διεύθυνσης των Εποπτευόντων Φορέων,  η ύπαρξή μας δε, στην κάλυψη των εν λόγω αναγκών, κρίνεται αντικειμενικά όλως απαραίτητη.
  1. Παράλληλα, είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας οι Περιφέρειες και οι Δήμοιέχουν αποδυναμωθεί σημαντικά όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με την απουσία προκηρύξεων, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού κατά το ήμισυ.
  1. Επιπρόσθετα ήδη έχουν επεκταθεί α) ΦΕΚ Αρ. ΦΕΚ 4528/17.10.18 τροποποίηση της αρ.6. 1714/5.1504/2016 κοινής υπουργικής απόφασης με θέμα – προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 (ΦΕΚ β 424) 10. (Ανάγκη δίμηνης επέκτασης της χρονικής διάρκειας του προγράμματος “Προώθηση απασχόλησης προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους και Υπηρεσίες Α΄ Υποδοχής ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών – Β΄ Κύκλος (Δημόσια Πρόσκληση 9/2017). Οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣκαι

β) νέα Τροπολογία (21/02/2019) του Υπουργείου Εργασίας , Κοιν. Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης στο Νόμο 4597- Αρ. ΦΕΚ 35Α΄/28.02.2019 του Υπ. Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής με τίτλο : ” Για την κύρωση Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημόσιου & Οργανισμών Λιμένος ΑΕ – Διατάξεις για την λειτουργιά του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις… Ακολουθώντας δε τις Αρχές της Ισότητας και Ισονομίας, κρίνεται σκόπιμο, αναγκαίο και ικανό όπως, επεκταθεί η διάρκεια των 8/μηνιαίων συμβάσεών μας, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία εργαζομένων – ανέργων 2ης και 3ης ταχύτητας, πράγμα που αντιτίθεται στην Εργατική Νομοθεσία.

  1. Πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψιν ότι:

α) Πολλοί εκ των συμμετεχόντων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, από την μια πλευρά προσπαθούμε λόγω του νεαρού της ηλικίας μας να αποκτήσουμε μια ικανή προϋπηρεσία, η οποία πάντα ζητείται στην “πενιχρή” αγορά εργασίας, από την άλλη δε, πολλοί εξ’ ημών βρισκόμαστε σε ηλικία λίγο πριν την σύνταξη όπου χρειάζεται κάποιος αριθμός ενσήμων στην τελευταία “εργασιακή μας πενταετία “, συνεπώς, η 8/μηνιαία διάρκεια των προγραμμάτων είναι άκρως ελλιπής και δεν προσφέρει παρά ελάχιστα, τόσο στις ανάγκες τις δικές μας  όσο  και των Φορέων για ποιοτικότερη παρεχόμενη εργασία.

β) Οι αμοιβές μας είναι νόμιμο, δίκαιο και  εύλογο   να εναρμονιστούν με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ΟΤΑ, στους οποίους συμμετέχουμε, βασιζόμενες στις Αρχές της Ισότητας και Ισονομίας”.

Comments

comments

Σαμιακά

16 Ιουνίου: Γιορτή του πατέρα

Published

on

By

Η γιορτή του πατέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου σε πολλές χώρες παγκοσμίως, αν και σε ορισμένες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει. Θεωρείται συμπληρωματική εορτή μαζί με την ημέρα της μητέρας.

Η γιορτή του πατέρα είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλους τους πατεράδες του κόσμου κατά αντιστοιχία με τη γιορτή της μητέρας.

Η γιορτή του πατέρα δεν αφορά μόνο τους πατεράδες, αλλά την πατρότητα γενικά και την συνεισφορά των μπαμπάδων στο κοινωνικό σύνολο.

Ο εορτασμός ξεκίνησε από την Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η γιορτή ξεκίνησε από την Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα εμπνευσμένη από την πρώτη γιορτή της μητέρας. Ωστόσο δεν γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση και έμεινε στο περιθώριο για αρκετά χρόνια.

Το 1966 ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον εξέδωσε το πρώτο προεδρικό διάταγμα που τιμούσε επισήμως τους πατεράδες, και καθιέρωνε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα. Έξι χρόνια αργότερα, το 1972, ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον οριστικοποίησε τη γιορτή ως μόνιμη εθνική εορτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Εννέα πανέμορφα μοντέλα από το Ισραήλ στη Σάμο

Published

on

By

Στη Σάμο βρέθηκε για περίπου 4 ημέρες ομάδα φωτογράφων και γνωστών ισραηλινών μοντέλων, η οποία πραγματοποίησε fashion photoshoot σε διάφορα σημεία του νησιού μας, προκειμένου να προβληθούν στον έντυπο τύπο, σε τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας του Ισραήλ και φυσικά σε όλα τα social media με βασικότερο το Instagram .

Το project υλοποιήθηκε όπως μεταδίδει το Σαμιακόν Βήμα, από τον Tour Operator Diesenhaus, ο οποίος έχει ξεκινήσει από πέρυσι πτήσεις τσάρτερ από το Τελ Αβίβ στη Σάμο, σε συνεργασία με ένα από τα καλύτερα πρακτορεία μοντέλων τoυ Ισραήλ το Yuri Models .

Την οργάνωση στη Σάμο ανέλαβε το γραφείο Rhenia Tours με την ευγενική βοήθεια των ξενοδοχείων Doryssa Seaside και Proteas Blu.

Τα εννέα μοντέλα έφτασαν στη Σάμο και φωτογραφήθηκαν σε διάφορες περιοχές του νησιού μας, όπως το Ποτάμι, τα Τσόπελα, το Κοκκάρι, τη Χρυσή Άμμο, με σκοπό την προώθηση του νησιού στην τουριστική αγορά του Ισραήλ, προκειμένου οι κάτοικοι της χώρας να γνωρίσουν το νησί μας.

Μερικά από τα μοντέλα και τους φωτογράφους μοιράστηκαν ήδη με τους χιλιάδες followers τους στο Instagram φωτογραφίες, μερικές από τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω.

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Μεγάλα κλαδιά ευκαλύπτου έπεσαν στη πόλη της Σάμου

Published

on

By

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες που διέρχονται στο στενό μεταξύ δημοτικού κήπου και του αρχαιολογικού Μουσείου Σάμου, καθώς σημειώνονται συνεχώς πτώσεις κλαδιών από τους γερασμένους ευκαλύπτους.

Είναι η δεύτερη φορά σε δύο ημέρες που κλαδιά των δέντρων πέφτουν στο σημείο συμπαρασύροντάς και καλώδια της ΔΕΗ.

Άμεσα ο δήμος Σάμου σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες στη περιοχή πριν τραυματιστεί κάνεις. Κρίνεται δε επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπισθεί το χρόνιο πρόβλημα κλαδέματος και ευπρεπισμού των μεγάλων δένδρων, ευκαλύπτων.

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017