Connect with us

Σαμιακά

Παράταση συμβάσεων ζητούν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Published

on

Επιστολή στο υπουργείο Εργασίας απέστειλαν οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα του δήμου, με την οποία ζητούν την παράταση των συμβάσεών τους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

“Οι υπογράφοντες την παρούσα, οι οποίοι είμαστε τοποθετημένοι για χρονικό διάστημα 8 μηνών σε Υπηρεσίες του Δήμου Σάμου προς εκτέλεση της υπ’ αριθ. 8/2018 Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ και στο πλαίσιο της δράσης: “ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 2014-2020”,που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο, επαγόμεθα τα εξής:

Όλοι οι συμμετέχοντες είμαστε απασχολούμενοι ηλικίας 18 ετών και άνω και υπηρετούμε σε ένα Δήμο που έχει πληγεί από το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα το οποίο αναμένεται να ενταθεί το προσεχές χρονικό διάστημα ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου με νέες ροές μεταναστών και προσφύγων. Επιπλέον ο Δήμος Σάμου πρόκειται να διασπαστεί σε δύο νέους Δήμους οι οποίοι κατά την έναρξη της λειτουργίας τους είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα στελέχωσης των Υπηρεσιών τους.

Για τους ως άνω λόγους και προκειμένου για την όσο το δυνατόν ομαλότερη και αποδοτικότερη   λειτουργία  των Υπηρεσιών του Δήμου μας προς όφελος των δημοτών, αλλά και των μεταναστών/προσφύγων και επισκεπτών/τουριστών, οι απασχολούμενοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα:

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

Όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες (Κ.Υ.Α), ώστε με νομοθετική ρύθμιση να παραταθεί, η χρονική διάρκεια της απασχόλησής μας, κατά ένα έτος (12 μήνες) ή διαφορετικά κατά ίσο χρονικό διάστημα (8 μήνες) αυτόματα μετά το πέρας της παρούσας σύμβασης απασχόλησής μας.

Διότι:

  1. Ενώ στην υπ’ αριθ. 8/2018 Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ σε εκτέλεση της οποίας τοποθετηθήκαμε αναφέρεται πως δεν καλύπτουμε διαρκείς και πάγιες ανάγκες, καθώς συγχρόνως, υφίστανται στον Οργανισμό κενές θέσεις καλυπτόμενες μόνο μέσω ΑΣΕΠ και όχι από προγράμματα του ΟΑΕΔ, οι ανάγκεςόμως είναι πραγματικές και οι παρεχόμενες υπηρεσίες μας ανταποκρίνονται σε στοχευμένες απαιτήσεις της κάθε Διεύθυνσης των Εποπτευόντων Φορέων,  η ύπαρξή μας δε, στην κάλυψη των εν λόγω αναγκών, κρίνεται αντικειμενικά όλως απαραίτητη.
  1. Παράλληλα, είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας οι Περιφέρειες και οι Δήμοιέχουν αποδυναμωθεί σημαντικά όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με την απουσία προκηρύξεων, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού κατά το ήμισυ.
  1. Επιπρόσθετα ήδη έχουν επεκταθεί α) ΦΕΚ Αρ. ΦΕΚ 4528/17.10.18 τροποποίηση της αρ.6. 1714/5.1504/2016 κοινής υπουργικής απόφασης με θέμα – προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 (ΦΕΚ β 424) 10. (Ανάγκη δίμηνης επέκτασης της χρονικής διάρκειας του προγράμματος “Προώθηση απασχόλησης προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους και Υπηρεσίες Α΄ Υποδοχής ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών – Β΄ Κύκλος (Δημόσια Πρόσκληση 9/2017). Οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣκαι

β) νέα Τροπολογία (21/02/2019) του Υπουργείου Εργασίας , Κοιν. Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης στο Νόμο 4597- Αρ. ΦΕΚ 35Α΄/28.02.2019 του Υπ. Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής με τίτλο : ” Για την κύρωση Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημόσιου & Οργανισμών Λιμένος ΑΕ – Διατάξεις για την λειτουργιά του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις… Ακολουθώντας δε τις Αρχές της Ισότητας και Ισονομίας, κρίνεται σκόπιμο, αναγκαίο και ικανό όπως, επεκταθεί η διάρκεια των 8/μηνιαίων συμβάσεών μας, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία εργαζομένων – ανέργων 2ης και 3ης ταχύτητας, πράγμα που αντιτίθεται στην Εργατική Νομοθεσία.

  1. Πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψιν ότι:

α) Πολλοί εκ των συμμετεχόντων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, από την μια πλευρά προσπαθούμε λόγω του νεαρού της ηλικίας μας να αποκτήσουμε μια ικανή προϋπηρεσία, η οποία πάντα ζητείται στην “πενιχρή” αγορά εργασίας, από την άλλη δε, πολλοί εξ’ ημών βρισκόμαστε σε ηλικία λίγο πριν την σύνταξη όπου χρειάζεται κάποιος αριθμός ενσήμων στην τελευταία “εργασιακή μας πενταετία “, συνεπώς, η 8/μηνιαία διάρκεια των προγραμμάτων είναι άκρως ελλιπής και δεν προσφέρει παρά ελάχιστα, τόσο στις ανάγκες τις δικές μας  όσο  και των Φορέων για ποιοτικότερη παρεχόμενη εργασία.

β) Οι αμοιβές μας είναι νόμιμο, δίκαιο και  εύλογο   να εναρμονιστούν με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ΟΤΑ, στους οποίους συμμετέχουμε, βασιζόμενες στις Αρχές της Ισότητας και Ισονομίας”.

Comments

comments

Σαμιακά

Συλλυπητήριο μήνυμα ΤΕ ΕΟΠΕ Σάμου

Published

on

By

Η οικογενεια του βόλεϋ της Σάμου θρηνεί τον άδικο και πρόωρο χαμό του Νίκου Μαθιου, γιος του φίλου μας και προπονητή βόλεϋ Μανώλη Μαθιού ,ο Νίκος έφυγε απο κοντά μας ,ταξίδεψε στην γειτονιά των Αγγέλων.
Στο πάτερα στη μητέρα και σε όλη την οικογενεια του Νίκου, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη  μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια. Καλή δύναμη και κουράγιο.

ΤΕ ΕΟΠΕ ΣΑΜΟΥ
η πρόεδρος
Λανδρου Μελπομένη

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Ο Αντώνης Ιγγλέσης στήνει δίκτυο με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές στη Δυτική Σάμο

Published

on

By

Δίκτυο με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές θα δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή του νέου δήμου Δυτικής Σάμου και του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Έπειτα από παρέμβαση της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών BLS / AED της Σάμου, στον εφοπλιστή κ. Αντώνη Ιγγλέση, αποκτήθηκαν δεκατέσσερις νέοι εξωτερικοί απινιδωτές για την παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα που υφίστανται καρδιακή ανακοπή στο δρόμο .

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πέντε απινιδωτές θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα σε κεντρικά σημεία του Καρλοβάσου, οκτώ σε διάφορα χωριά του Καρλοβάσου και του Μαραθοκάμπου και ένας απινιδωτής στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής είναι σχεδιασμένος για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής, η οποία παραμένει βασική αιτία θανάτου, παρά τις προόδους στην επείγουσα καρδιακή φροντίδα.

Το Samos24, συγχαίρει τον κ. Αντώνη Ιγγλέση για την σωτήρια πρωτοβουλία του. Ας ελπίσουμε η κίνηση αυτή να βρει μιμητές και στην Ανατολική Σάμο.

Φώτο nlp-news.blogspot.com

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Το νέο πόστο των ψαράδων στη πόλη της Σάμου

Published

on

By

Λίγο πριν την εγκατάστασή τους στο νέο τους πόστο, βρίσκονται οι επαγγελματίες ψαράδες της πόλης της Σάμου .

Το νέο σημείο που θα πουλούν τα φρέσκα τους ψάρια το επόμενο διάστημα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Ξενία Σάμου, κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο .

Το μόνο που μένει να γίνει είναι η τοποθέτηση της τέντας στο πάνω μέρος της κατασκευής απο τον ανάδοχο εργολάβο. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Σάμου και διαθέτει για τις ανάγκες των ψαράδων, παροχή νερού και την απαιτούμενη αποχέτευση.

Θυμίζουμε οτι «άστεγοι» και κάτω από άσχημες συνθήκες, έχουν μείνει οι ψαράδες της πόλης της Σάμου, καθώς ο πρόχειρος  χώρος που πουλούσαν τα ψάρια τους μπροστά από το Ξένια Σάμου, δεν μπορούν να τον χρησιμοποιούν, λόγω των εργασιών που γίνονται στο πρώην ξενοδοχείο.

Το σημείο που πουλούσαν τα ψάρια τους οι ψαράδες.

Η νέα κατασκευή

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017