26.1 C
Σάμος
20/08/2022
Δήμος

Η”Ανατροπή” επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα του Πανδρόσου

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου, η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα του Πανδρόσου. Πριν την έναρξη της ομιλίας, εκφράστηκαν δημόσια συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Αθήνα. Όλοι οι παρευρισκόμενοι, έχοντας βιώσει τις καταστροφικές φωτιές στον τόπο μας,  ευχήθηκαν να μην υπάρξουν ξανά θύματα στο μέλλον από τέτοιου είδους ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Το Πάνδροσο, το ψηλότερο χωριό της Σάμου, βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και διαμένουν σε αυτό λιγότεροι από 100 μόνιμοι κάτοικοι. Τα προβλήματα που βιώνουν τέτοια μικρά και απομακρυσμένα χωριά, είναι ότι ακόμα δεν έχουν διευθετηθεί βασικά ζητήματα της καθημερινότητας, όπως η ύδρευση, η αγροτική οδοποιία, ο δημοτικός φωτισμός, η καθαριότητα και η επικινδυνότητα των εγκαταλελειμμένων κτηρίων.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, αναφέρθηκε στα παραπάνω προβλήματα και στον τρόπο που έγκαιρα, αλλά και ισόνομα πρέπει να επιλύονται. Επίσης, αναλύθηκαν οι βασικές αρχές διοίκησης ενός δήμου, και διατυπώθηκαν οι τρόποι αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας· μια περιουσία που ανήκει στην τοπική κοινότητα, χαρακτηριστικό παράδειγμα και στο Πάνδροσο, και που παραμένει ανεκμετάλλευτη σε όλο το νησί, ενώ θα μπορούσε να επωφεληθεί και ο δήμος και οι δημότες.

Οι προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” για την συγκεκριμένη περιοχή, οι οποίες θα βοηθήσουν το μέλλον, είναι οι εξής:

  1. Βελτίωση του υπάρχοντος δικτύου ύδρευσης από την πηγή Κρύα Βρύση μέχρι το χωριό (εργασίες υπογειοποίησης δικτύου, συντήρηση μάστευσης κτλ.)
  2. Συντήρηση και επαναλειτουργία της παλιάς δεξαμενής ύδρευσης στη Μεγάλη Βρύση, ώστε να αποφευχθεί το πρόβλημα ανεπάρκειας νερού σε έκτακτες ανάγκες.
  3. Τσιμεντόστρωση δρόμου προς την δεξαμενή ύδρευσης στην περιοχή Λουμπαρδάρη και κατ’ επέκταση πλήρη αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων χώρων στάθμευσης.
  4. Μελέτη αξιοποίησης και ανάδειξης της ιδιοκτησίας Τ/Κ Πανδρόσου, δημοτική έκταση άνω των 600 στρεμμάτων, ανατολικά του χωριού και νότια της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία (π.χ. δημιουργία υποδομών περιβαλλοντικής και τουριστικής ανάδειξης, καταφυγίου, παρατηρητηρίου, κτηνοτροφικών υποδομών κτλ.)

Related posts

Το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου στον Καθηγητή Μ. Βαρβούνη

admin

Τρισδιάστατη θα είναι η αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Σάμου πάνω σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος

admin

Βασίλης Παυλίδης: Διακήρυξη Αρχών του δημοτικού συνδυασμού Ανατ. Σάμου «Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ»

admin

Πάρης Παπαγεωργίου: «… θέλουμε να δούμε τον τόπο μας, το νησί μας, εκεί που πραγματικά του αρμόζει…»

admin

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου υπέρ της μνήμης των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

admin

Προσλήψεις στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Παρέμβαση του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου στο δημ. συμβούλιο του Δήμου Ανατ. Σάμου

admin

“Ανατροπή”: Η δημοτική αρχή κατώτερη των περιστάσεων

admin

Συνεδριάζει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα