Connect with us

Σαμιακά

Ηρακλής Φίλιος: O Θεός της δύσης πέθανε. O Θεός της ανατολής;

Published

on

Πάντα επίκαιρος ο μεγάλος φιλόσοφος Νίτσε. Και είναι αυτή του η ομολογία, της θεοκτονίας, η οποία υπήρξε καταλυτική για τον δυτικό κόσμο. Είναι αλήθεια πως ο Νίτσε δεν σκότωσε τον Θεό. Εξάλλου ο Θεός δεν σκοτώνεται. Εξήγγειλε όμως τον θάνατο Του. Έναν θάνατο που ήδη είχε συντελεστεί εξαιτίας της αδυναμίας στην οποία βρέθηκε η δυτική θεώρηση, που δεν κατάφερε να βιώσει χαρισματικά το μυστήριο του Θεού, το μυστήριο της αγάπης, της αποκάλυψης Του, την ίδια Του την φανέρωση στον άνθρωπο, στην κτίση, στην ιστορία. Αύριο είναι Κυριακή της ορθοδοξίας; Τί δεν είναι όμως η ορθοδοξία;

Η ορθοδοξία δεν περιλαμβάνει στους κόλπους της ιδέες, κανόνες, εντολές, αυθεντίες και έτοιμες συνταγές σωτηρίας. Το ήθος της είναι ήθος ασκητικό, λιτό, διακριτικό. Καλλιεργεί στον άνθρωπο την ηθική και όχι τον ηθικισμό, όπως επίσης την ευσέβεια, όμως όχι τον ευσεβισμό. Δεν αναγκάζει τον άνθρωπο να εφαρμόσει εντολές και κανόνες. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε ποιος ο λόγος να δημιουργηθεί ελεύθερος από τον Θεό; Ο άνθρωπος ασκείται σε μία ζωή που ευωδιάζει ταπείνωση, απλότητα, ησυχία. Αυτή η άσκηση, όπως αναφέρει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στη φετινή  πατριαρχική εγκύκλιο για τη Μ. Τεσσαρακοστή, «δέν εἶναι ἀτομικόν, ἀλλά ἐκκλησιαστικόν γεγονός καί κατόρθωμα, μετοχή τοῦ πιστοῦ εἰς τό μυστήριον καί τά μυστήρια τῆς Ἐκκλησίας, ἀγών κατά τῆς φιλαυτίας, ἄσκησις τῆς φιλανθρωπίας, εὐχαριστιακή χρῆσις τῆς δημιουργίας, συμβολή εἰς τήν μεταμόρφω-σιν τοῦ κόσμου».

Η ορθοδοξία δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένους ανθρώπους, οπαδούς, κλειστές ομάδες. Ο λόγος της αφορά όλους τους ανθρώπους, όλων των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών, πολιτιστικών επιπέδων. Αγωνιά κι ενδιαφέρεται για τον κάθε άνθρωπο, που είναι εικόνα Θεού. Εξάλλου ο Θεός «πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καί εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν» (Α Τιμ. 2, 4). Είναι αυτό που λέει ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος: «Η Εκκλησία δεν είναι μια κλειστή εταιρεία σεσωσμένων, που απολαμβάνουν, αποκλειστικά αυτοί, τα δώρα του Θεού και διεκδικούν να εξασφαλίσουν ανέσεις, προνόμια και κοσμική εξουσία».

Η ορθοδοξία δεν σχετίζεται με κάθε είδους προτεσταντικές κι άλλες επιρροές. Γνήσιο ορθόδοξο φρόνημα συναντάται στον χώρο της εκκλησίας. Ο άνθρωπος ολοκληρώνεται ως προσωπικότητα μέσα στην εκκλησία και διά των ιερών της μυστηρίων. Η άσκηση των γεγυμνασμένων αισθητηρίων δεν πραγματώνεται στα δωμάτια των οργανώσεων (αδελφοτήτων), οι οποίες αποτελούν πνευματικά τέκνα του προτεσταντισμού. Ο πνευματικός πλούτος της ορθοδοξίας δεν έχει να κάνει με τύπους που πρέπει να εφαρμοστούν από ατσαλάκωτους ανθρώπους, υπακούοντας σε ένα προκαθορισμένο κώδικα εντολών, οι οποίες αν παραβιαστούν επιφέρουν την τιμωρία στον άνθρωπο από έναν σκληρό και τιμωρό Θεό. Αυτός ο πιετισμός και νομικισμός που αναζωογονείται στις οργανώσεις, αλλοιώνει το ήθος του ορθόδοξου ανθρωπισμού. Ας το φωνάξουμε επιτέλους δυνατά, πως κέντρο της εκκλησιαστικής ζωής είναι η ενορία και όχι η οργάνωση, και πως υπακοή οφείλουμε με αγάπη και ελευθερία στον Επίσκοπο και όχι στα καταστατικά των οργανώσεων που δημιουργούν ανέραστους και απογοητευμένους ανθρώπους.

Η ορθοδοξία δεν καλλιεργεί τον τρόμο σχετικά με τα έσχατα και δεν αναπαραγάγει προφητείες. Υπάρχει όντως μία τάση, επικίνδυνη μπορώ να πω, που φοβίζει τον κόσμο. Γίνεται πολύ συχνά πλέον λόγος για τα έσχατα, για το εάν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο, ενώ την ίδια στιγμή ελάχιστοι έχουν αναρωτηθεί εάν ζούνε τη ζωή πριν από τον θάνατο! Ακούμε κατ’ επανάληψη για τα έσχατα, τη Δευτέρα Παρουσία, τα σημεία των καιρών, και παράλληλα έχουμε αγνοήσει το βασικό πρόσωπο της όλης υπόθεσης, τον Χριστό. Εκεί παίζεται το παιχνίδι, ας μου επιτραπεί η έκφραση. Αν ο άνθρωπος είναι βαφτισμένος στο όνομα της Αγίας Τριάδος, αν εξομολογείται, σκάβει στον έσω του εαυτό για μία βαθύτερη υπαρξιακή τοποθέτηση, προσεύχεται, ζητάει το έλεος του Θεού, κοινωνεί Σώμα και Αίμα Χριστού, τότε ποιος κίνδυνος μπορεί να τον χωρίσει από την αγάπη του Χριστού; Επίσης, σχετικό με αυτό, είναι και το θέμα των προφητειών. Ο κόσμος αναζητά να βρει ποιες προφητείες έχουν εκπληρωθεί, ποιος γέροντας είπε και τι, ανάγουν σε αυθεντία το πρόσωπο του κάθε γέροντα, με αποτέλεσμα στα ράφια των βιβλιοπωλείων, να εξαντλούνται τα βιβλία που μιλάνε για τα έσχατα και τις προφητείες, και τα πατερικά κείμενα να αναμένουν κάποιος να συσχετιστεί μαζί τους. Δυστυχώς, το πρόσωπο του Χριστού έχει αντικατασταθεί από τον φόβο και τις έτοιμες μαγικές συνταγές σωτηρίας.

Η ορθοδοξία δεν ενθαρρύνει το φαινόμενο του γεροντισμού, που πλήττει την εκκλησία. Για το φαινόμενο αυτό, γράφει χαρακτηριστικά τα εξής, ο Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου κ.κ. Ιωάννης Ζηζιούλας: «Πλήθος ιερέων που εξομολογούν πιστούς ενεργούν ως Γέροντες κατευθύνοντας τα Πνευματικά τους παιδιά, εισδύοντας στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή και δημιουργώντας πνευματικά εξαρτημένους ανθρώπους. Έτσι, το μυστήριο της μετανοίας γίνεται μέσο δημιουργίας οπαδών». Το φαινόμενο αυτό καταργεί το φυσικό θέλημα του ανθρώπου και φέρνει το γνωμικό θέλημα του (Μάξιμος Ομολογητής) στην κατεύθυνση όπου απουσιάζει κάθε ελεύθερη προσωπική βούληση, η οποία υποτάσσεται στον γέροντα. Δεν πρόκειται περί υπακοής, δηλαδή περί της ύψιστης χριστιανικής αρετής που φέρνει την ταπείνωση και τη διάκριση, αλλά περί απόλυτου ελέγχου της ανθρώπινης βούλησης από το πως θα ντυθεί κάποιος νέος, ποια κοπέλα θα γνωρίσει, πως θα την γνωρίσει, πώς θα ντύνεται, ποιο είδος μουσικής θα ακούει, κ.ο.κ..

Κατόπιν όλων αυτών, ο άνθρωπος της ορθοδοξίας είναι ερωτικός άνθρωπος και ο Θεός της, «μανικός εραστής» του ανθρώπου. Αν ο άνθρωπος δεν είναι ερωτικός, τότε δεν είναι ορθόδοξος. Κι αν δεν είναι ορθόδοξος, δεν είναι χαρούμενος. Η Δύση, σκοτώνοντας τον Θεό, οδήγησε τον άνθρωπο στην αλλοτρίωση του εαυτού του και στην απώλεια μιας οντολογίας της σχέσης. Φοβικά κι ενοχικά σύνδρομα, στέρησαν στον άνθρωπο τη δυνατότητα να αγαπήσει ελεύθερα τον Θεό και τον συνάνθρωπο του ως εικόνα Θεού. Η Δύση είναι η ευκαιρία της Ανατολής. Η ευλογημένη ευκαιρία, να γνωριστεί το πρόσωπο του Χριστού στους ανθρώπους των μεταφυσικών δυτικών αδιεξόδων, που αντικατοπτρίζουν τη δόξα του υπεράνθρωπου στη θέση της θεϊκής δόξας.

Ηρακλής Αθ. Φίλιος           

Βαλκανιολόγος, Θεολόγος

Comments

comments

Σαμιακά

Πρόγνωση Σάμο-Ικαρία-Φούρνοι. Τοπικές βροχές και καταιγίδες το Σ/Κ

Published

on

By

Με αραιή συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη και εκδήλωση τοπικών λασποβροχών και καταιγίδων ,θα περάσουν το Σ/Κ που μας έρχεται οι κάτοικοι στο νησί της Σάμου και στην Ικαρία.

Αναλυτικά θα επικρατήσουν οι εξής καιρικές συνθήκες.

Για το Βαθύ προβλέπεται.

Παρασκευή  23-4-2021

Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας κατά περιόδους αυξημένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις  ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 βαθμούς η ελάχιστη έως 26 βαθμούς η μέγιστη.

Σάββατο  24-4-2021(Σάββατο του Λαζάρου)

Αραιή συννεφιά  κατά περιόδους αυξημένη και θα εκδηλώνονται  τοπικές λασποβροχές και καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις  ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 βαθμούς η ελάχιστη έως 27 βαθμούς η μέγιστη.

Κυριακή  25-4-2021 (Κυριακή των Βαίων)

Αραιή συννεφιά  κατά περιόδους αυξημένη και θα εκδηλώνονται  τοπικές βροχές και καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις  μέτριοι εντάσεως 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 βαθμούς η ελάχιστη έως 26 βαθμούς η μέγιστη.

Για το Καρλόβασι προβλέπεται.

Παρασκευή  23-4-2021

Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας κατά περιόδους αυξημένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις  ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 βαθμούς η ελάχιστη έως 26 βαθμούς η μέγιστη.

Σάββατο  24-4-2021(Σάββατο του Λαζάρου)

Αραιή συννεφιά  κατά περιόδους αυξημένη και θα εκδηλώνονται  τοπικές λασποβροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις  ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 βαθμούς η ελάχιστη έως 27 βαθμούς η μέγιστη.

Κυριακή  25-4-2021 (Κυριακή των Βαίων)

Αραιή συννεφιά  κατά περιόδους αυξημένη και θα εκδηλώνονται  τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις  μέτριοι εντάσεως 4-5 μποφόρ  και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 βαθμούς η ελάχιστη έως 26 βαθμούς η μέγιστη.

Για την Ικαρία προβλέπεται.

Παρασκευή  23-4-2021

Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας κατά περιόδους αυξημένη.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις  ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 βαθμούς η ελάχιστη έως 24 βαθμούς η μέγιστη.

Σάββατο  24-4-2021(Σάββατο του Λαζάρου)

Αραιή συννεφιά  κατά περιόδους αυξημένη και θα εκδηλώνονται  τοπικές λασποβροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις  μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφόρ  και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 βαθμούς η ελάχιστη έως 23 βαθμούς η μέγιστη.

Κυριακή  25-4-2021 (Κυριακή των Βαίων)

Αραιή συννεφιά  κατά περιόδους αυξημένη και θα εκδηλώνονται  τοπικές βροχές και καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις  ισχυροί εντάσεως 5-6 μποφόρ  με τάση εξασθένησης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 βαθμούς η ελάχιστη έως 22 βαθμούς η μέγιστη.

Για τους Φούρνους προβλέπεται.

Παρασκευή  23-4-2021

Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας κατά περιόδους αυξημένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις  ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ  και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 βαθμούς η ελάχιστη έως 25 βαθμούς η μέγιστη.

Σάββατο  24-4-2021(Σάββατο του Λαζάρου)

Αραιή συννεφιά  κατά περιόδους αυξημένη και θα εκδηλώνονται  τοπικές λασποβροχές και καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις  μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφόρ  και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 βαθμούς η ελάχιστη έως 24 βαθμούς η μέγιστη.

Κυριακή  25-4-2021 (Κυριακή των Βαίων)

Αραιή συννεφιά  κατά περιόδους αυξημένη και θα εκδηλώνονται  τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις  ισχυροί εντάσεως 5-6 μποφόρ  με τάση εξασθένησης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 βαθμούς η ελάχιστη έως 24 βαθμούς η μέγιστη.

Μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά την πορεία των βροχών και των καταιγίδων εδώ http://www.meteoclub.gr/ergaleia/doppler-radar

Μπορείτε να βλέπετε χάρτες επικινδυνότητας εδώ http://www.meteoclub.gr/ergaleia/meteoex.Ανανεώνει με Ctrl +F5

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Νέο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με αναπηρία στη Σάμο

Published

on

By

Η νέα δομή ειδικής αγωγής του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ – κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με αναπηρία, θα ανοίξει τις πόρτες της τον Σεπτέμβριο στο νησί της Σάμου, μοναδική στο αντικείμενο της, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, την ανάπτυξη και την ενίσχυση δεξιοτήτων τους καθώς και τη στήριξη της οικογένειάς τους.

Οι υπηρεσίες μας αφορούν ανήλικους και ενήλικους από 5 ετών και άνω, και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα διαταραχών –νοητικών, κινητικών, ψυχικών και αισθητηριακών. Στοχεύουμε στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος όπου παιδιά και ενήλικες με αναπηρία μπορούν να νιώσουν τη χαρά της έκφρασης μέσω οργανωμένων δραστηριοτήτων – πάντα με την επίβλεψη έμπειρων εκπαιδευτών.

Στη δομή μας γίνεται αρχικά αξιολόγηση των δυνατοτήτων και των αδυναμιών κάθε ατόμου και στη συνέχεια οργάνωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος το οποίο συναντά τη μοναδικότητα και τις ανάγκες του. Τα προγράμματα και οι δράσεις του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ, προσαρμόζονται ανάλογα την ηλικία, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα των ατόμων με αναπηρία.

Τα άτομα με αναπηρία μπορούν να απασχοληθούν σε δραστηριότητες όπως η ανάπτυξη των ατομικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων, η συμμετοχή σε προγράμματα άθλησης και σωματικής υγείας, προγράμματα αυτόνομης διαβίωσης, έκφρασης και ψυχαγωγίας καθώς και σε προγράμματα εκπαίδευσης για επαγγελματική κατάρτιση.

Καθοριστικό ρόλο παίζει για εμάς ο τομέας της ένταξης και της κοινωνικοποίησης, καθώς αποτελεί και πρωταρχικό σκοπό της εσωτερικής λειτουργίας του κανονισμού μας.

Τα προγράμματα μας πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες όμοιας λειτουργικότητας, ώστε κάθε παιδί / ενήλικας να νιώθει ότι μπορεί να εκφραστεί, να επικοινωνήσει, να ενταχθεί. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δημιουργούνται εργαστήρια καλών τεχνών και εικαστικών, γίνονται επισκέψεις σε μουσεία, βόλτες σε θέατρο και κινηματογράφο, εκδρομές και πεζοπορίες στη φύση. Όλα αυτά, μέσα σε καλά οργανωμένα πλαίσια και πάντα με την επίβλεψη του επιστημονικού προσωπικού της δομής.

Οι υπηρεσίες και η μετακίνηση των εκπαιδευομένων του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ παρέχονται δωρεάν μέσω του προγράμματος « Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Οι συμμετοχές, οι περιπτώσεις των παιδιών και ο τόπος διαμονής τους θα καθορίσουν την μορφή του ΚΔΑΠ ΜΕΑ και την τοποθεσία (Βαθύ ή Καρλόβαση).

Γι’ αυτό καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να επικοινωνήσει μαζί μας και να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, ώστε να γίνει εφικτή η λειτουργία μιας τέτοιας δομής στο νησί μας.

Η Σάμος δεν πρέπει να χάσει αυτή την ευκαιρία που παρουσιάζεται.

Με εκτίμηση,

Πιτσίλκας Μιχαήλ

Ιδιοκτήτης ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Επικ.: 6944261767 – pitsilkas@kdapmeaprosvas

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

«Προορισμός Ελλάδα» και Σαμιώτικο Μοσχάτο

Published

on

By

Σε Αμερική και Ευρώπη, στην Κεντρική και Νότια Αφρική η «Φωνή της Ελλάδας» μέσω της ΕΡΤ «μετέφερε» τις ευωδιές των ξηρών, ημίξηρων και γλυκών μοσχάτων κρασιών που παράγονται από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, το συνεταιρισμό των αμπελοκαλλιεργητών του νησιού.

Τα 3.000 χρόνια αμπελοοινικής παράδοσης της Σάμου, η ιστορική-κοινωνική-οικονομική και πολιτιστική διαδρομή του ΕΟΣΣ που ιδρύθηκε το 1934 και κρατά μέχρι σήμερα τη συνεπή του πορεία, οι βραβεύσεις και οι διακρίσεις, τα πατρογονικά αμπελοτόπια και ο κάματος των καλλιεργητών, ξεδιπλώθηκαν ανά την Ελλάδα αλλά και σε 3 ηπείρους, την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, μέσω της εκπομπής «Προορισμός Ελλάδα» που επιμελείται και παρουσιάζει η αξιόλογη δημοσιογράφος Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη. (Ακρόαση:*Ψηφιακά μέσα από την τηλεοπτική πλατφόρμα της ΕΡΤ, στην ένδειξη: Voice of Greece *Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/)

Ακούστε το σχετικό ηχητικό:

https://soundcloud.com/uwc-967147571/mn0qfuq1pbeu

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-193 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά3 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος3 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Skyserv: Οι νέες κενές θέσεις εργασίας στον αερολιμένα της Σάμου

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά2 μήνες ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά3 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή