17.9 C
Σάμος
25/04/2024
Σαμιακά

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) για τις εκλογές των αιρετών

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για τις ηλεκτρονικές εκλογές στο νομό Σάμου

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών εκλογών δεν υπάρχει, παρά μόνο προφορική. Γενική εικόνα όμως έχουμε.

Η πλειοψηφία των συναδέλφων γύρισαν την πλάτη στις ψευτοεκλογές του υπουργείου

Ψήφισαν 171 συνάδελφοι για ΠΥΣΠΕ και 142 για ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ. Οι εγγεγραμμένοι ήταν 504. Επομένως υπήρξε αποχή 66,07% στις εκλογές για ΠΥΣΠΕ και 71,83% για ΑΠΥΣΠΕ/ΚΥΣΠΕ. Στην Δευτεροβάθμια οι εγγεγραμμένοι ήταν 425. Ψήφισαν 119 για ΠΥΣΔΕ με αποχή 72%, 107 για ΑΠΥΣΔΕ με αποχή 75% και 101 για ΚΥΣΔΕ με αποχή 77%. Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία μπορούσαν να ψηφίσουν οι πάντες όπου και να βρισκόντουσαν σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές που υπήρχαν αποσπασμένοι, αδειούχοι κλπ εκτός νησιών.

Ακόμα και σε σχέση με τις προηγούμενες δια ζώσης φορές που ψηφίζαμε με άδεια συμμετείχαν λιγότεροι από τους μισούς. Ενώ σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές για τα σωματεία και για αντιπροσώπους στη ΔΟΕ ψήφισαν επίσης λιγότεροι από τους μισούς.

Και αυτή η αποχή σημειώθηκε την ώρα που οι παρατάξεις και τα κόμματα των ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, αδειάζοντας τους εκπαιδευτικούς για άλλη μια φορά, έδιναν τη μάχη της συμμετοχής γυρνώντας ανά την Ελλάδα τα σχολεία (κάτι που δεν έχουν κάνει σε καμιά άλλη περίπτωση).

Οι ηλεκτρονικές εκλογές έχουν στόχο το χτύπημα των σωματείων.  Θα συνεχίσουμε την πάλη για να μη νομιμοποιηθούν και να μη μονιμοποιηθούν

Η αποχή των συναδέλφων είναι όπλο. Ακόμα όμως και οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στις εκλογές αυτές πρέπει να αξιολογήσουν:

Για ποιο λόγο γίνονται ηλεκτρονικά οι εκλογές, ειδικά αφού δεν υπάρχει το πρόσχημα της πανδημίας;

Ποιοι κερδίζουν αν οι εργαζόμενοι δε συναντιούνται σε συνελεύσεις, αν με το πάτημα ενός κουμπιού σου επιτρέπουν από μακριά, χωρίς συζήτηση, χωρίς ζύμωση να ψηφίζεις για εκλογές, για κινητοποιήσεις κλπ;

Να σκεφτούν: όλοι αυτοί που παίρνουν σειρά αντεργατικών μέτρων, που έχουν καθηλωμένους τους μισθούς μας τάχα νοιάζονται για να αντιμετωπιστούν παθογένειες του συνδικαλισμού ή για να θάψουν κάθε φωνή που τους ενοχλεί; Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η προώθηση των ηλεκτρονικών εκλογών.

Και μια άλλη πλευρά: πόσο αδιάβλητες είναι οι εκλογές; Τι γίνονται τα προσωπικά δεδομένα της ψήφου; Πόσο πιστευτό είναι αλήθεια ότι δεν «αξιοποιούνται», ειδικά τώρα που έχει ανοίξει το καπάκι του υπονόμου σε σχέση με τις υποκλοπές; Πόσο ελεύθερα ψηφίζει κάποιος ηλεκτρονικά αν ξέρει ότι τα δεδομένα του θα γίνουν γνωστά σε άλλους;

Και το τραγελαφικό που δείχνει ότι ασκήθηκαν πιέσεις, έπεσαν τηλέφωνα κλπ είναι ότι δόθηκε σε πολλές περιοχές παράταση στην ψηφοφορία! Αλήθεια υπήρχε συνωστισμός στους servers; Και αφού δόθηκε παράταση γιατί δεν ανακοινώθηκε σε όλους;

Δίνουμε τη μάχη για σωματεία ζωντανά, δραστήρια για κάθε πρόβλημα που απασχολεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές

Απάντηση είναι η συμμετοχή δια ζώσης στις εκλογές και τις δράσεις του σωματείου, η παρουσία στις Γενικές Συνελεύσεις.

Απάντηση είναι η συμμετοχή μας στη μεγάλη απεργία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα την Τετάρτη 9 Νοέμβρη. Γιατί ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

·         Παλεύουμε για αυξήσεις και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

·         Παλεύουμε ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους των κυβερνήσεων που κάνουν το σχολείο χειρότερο, πιο ταξικό.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου με τα πανό των σωματείων μας.

Related posts

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin

Το νέο Σαξόφωνο της Φιλαρμονικής «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου»: Μια ευγενική χορηγία

admin

Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την περιοχή ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ

admin

Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής Ανατολικής Σάμου: Τα θέματα που θέτει η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ

admin

Βουρλιώτες : Στον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εκπαιδεύτηκαν κάτοικοι της κοινότητας

admin

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

admin