Connect with us

Δήμος

Η “Ανατροπή” βρέθηκε παντού

Published

on

H δημοτική παράταξη “Ανατροπή”, ολοκληρώνοντας πρόσφατα τις προγραμματισμένες επισκέψεις της σε όλη την Σάμο, επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσοι παρευρέθηκαν, προκειμένου να ενημερωθούν, να τοποθετηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να γνωρίσουν τις προτάσεις της.

Κλείνοντας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τις επισκέψεις αυτές σε όλες τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες, η “Ανατροπή” τεκμηρίωσε για άλλη μια φορά τις απόψεις της, τις δεσμεύσεις της , καθώς και τη σημασία της ουσιαστικής επαφής με τους πολίτες και της ενεργητικής συμμετοχής αυτών.

Η “Ανατροπή” βρέθηκε παντού… Επισκέφτηκε τον Απρίλιο τους Σταυρινήδες, τη Χώρα, τους Αγίους Θεοδώρους. Τον Μάιο την Άμπελο, το Άνω Βαθύ, τους Κοσμαδαίους, την Υδρούσσα. Τον Ιούνιο τα Κουμαίικα, το Παλαιόκαστρο, τους Μαυρατζαίους, τη Λέκα, τα Κοντακαίικα. Τον Ιούλιο το Μεσόγειο, τα Κονταίικα, την Καλλιθέα, το Πάνδροσο, τους Μύλους. Τον Αύγουστο το Νεοχώρι, τους Σπαθαραίους, τα Σκουραίικα, τον Πύργο. Τον Σεπτέμβριο την Καστανιά, τους Δρακαίους, τον Πλάτανο, τον Παγώνδα. Τον Οκτώβριο τον Άγιο Κωνσταντίνο, τους Κουμαραδαίους, τους Βουρλιώτες, τον Μαραθόκαμπο. Τον Νοέμβριο το Κοκκάρι, το Πυθαγόρειο, τους Μανολάτες, τους Μυτιληνιούς και τον μεγαλύτερο οικισμό της Σάμου, το Ηραίον.

Το σύνθημα της παράταξης για τις φετινές της επισκέψεις: «Έλα κι εσύ! Το μέλλον μας ανήκει και το δημιουργούμε μαζί…» δίνει αξία σε όλους τους ανθρώπους, που επιθυμούν να συμμετέχουν, να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Η “Ανατροπή”, έτοιμη για την αλλαγή που έρχεται, συνεχίζει την πορεία της, για να υπάρχει μέλλον σε αυτό το νησί.

Comments

comments

Δήμος

Οι στρατηγικές επιδιώξεις του συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Σάμο»

Published

on

By

Στρατηγική επιδίωξη για μας αποτελεί η ανάγκη οργάνωσης του Δήμου μας σε ένα διττό ρόλο. Τον ρόλο του φορέα ουσιαστικής τοπικής ανάπτυξης και τον ρόλο του φορέα αποτελεσματικής παροχής δημόσιων τοπικών υπηρεσιών  στους πολίτες του.

Στοχεύοντας λοιπόν στη σύγχρονη οργάνωση και λειτουργία του Δήμου μας αγωνιζόμαστε για :

1) Τη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη διεύρυνση του αναπτυξιακού του ρόλου μέσω της βελτίωσης της ικανότητας του να σχεδιάζει και να υλοποίει έργα και προγράμματα οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής πολιτικής, προστασίας του περιβάλλοντος κτλ. και να τα εντάσσει στις διαδικασίες προγραμματισμού και χρηματοδότησης τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

2) Την ουσιαστική βελτίωση του βαθμού εξυπηρέτησης των πολιτών, της ποιότητας, της αποδοτικότητας και της δίκαιης κατανομής των παρερχόμενων υπηρεσιών με την αναδιοργάνωση των δομών, τον ανασχεδιασμό των διαδικασιών λειτουργίας τους και τον προσανατολισμό τους σε στόχους με μετρήσιμα αποτελέσματα

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Νερό-σκουπίδια- καθαριότητα – αποχέτευση- δημοτική και αγροτική οδοποιία –δημοτικός φωτισμός-υπηρεσίες στους πολίτες.

Βασική μας επιδίωξη, για την οποία δεσμευόμαστε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις,  αποτελεί η  ουσιαστική βελτίωση του βαθμού εξυπηρέτησης των πολιτών, της ποιότητας, της αποδοτικότητας και της δίκαιης κατανομής των παρερχόμενων υπηρεσιών.

Στηριζόμενοι στη μεγάλη μας εμπειρία και τη βαθιά γνώση των προβλημάτων,  έχουμε ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναδιοργάνωση των δομών του Δήμου, τον επανασχεδιασμό των διαδικασιών λειτουργίας τους και τον προσανατολισμό τους σε στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Προσπάθειες να σωθούν οι αποθήκες στο Λιμένα Καρλοβάσου

Published

on

By

Ένα έργο πνοής για το Λιμάνι Καρλοβάσου, απεντάχθηκε από το πρόγραμμα «Δημιουργική επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» καθώς οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου λόγω μιας ασυνεννοησίας που επικράτησε μεταξύ δήμου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, δεν υπέβαλλαν όλα τα απαιτούμενα έγραφα και με αποτέλεσμα το έργο να αξιολογηθεί αρνητικά.

Αρχικά Δήμος είχε αποφασίσει την επανάχρηση των παλαιών αποθηκών του τελωνείου, οι οποίες βρίσκονται στο λιμάνι Καρλοβάσου και έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέες, ώστε να αποτελέσουν «εστία πολιτισμού και τουρισμού».

Στους χώρους θα λειτουργούσε εκθετήριο τοπικών προϊόντων, χώρος έκθεσης καλλιτεχνικών έργων, χώρος έκθεσης της ιστορίας της αλιείας , πολιτιστικός και τουριστικός πολυχώρος.

Η πρόταση που υποβλήθηκε στο πρόγραμμα «Δημιουργική επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» αξιολογήθηκε αρνητικά, καθώς η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που η νομοθεσία επιτάσσει και οι υπηρεσίες του Υπουργείου έκριναν ότι , ο Δήμος πρέπει να παρέχει την τεχνική υποστήριξη στο Λιμενικό Ταμείο και δεν το έπραξε εντός των ορίων αρμοδιότητας του.

Το θέμα συζητήθηκε απόψε κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου .

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου κ. Γιώργου Διακοσταμάτη, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί ποιος ευθύνεται για την απένταξη του έργου, υποστηρίζοντας ότι άμεσα θα πρέπει να επανενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» μέχρι το τέλος της υπάρχουσας δημοτικής αρχής.

 

Σταματία Ράπτη

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ισχυρό ψηφοδέλτιο για την «Ανατροπή»: Χατζηχριστοδούλου – Μάης, συνεχίζουν μαζί…

Published

on

By

Όπως έγινε γνωστό στο Samos24, ο Στέλιος Μάης, γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης και της γαστρονομίας, αλλά και φίλος και ερευνητής του πρωτογενή τομέα, θα είναι πάλι υποψήφιος με την «Ανατροπή», δίπλα στον υποψήφιο Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Ο Στέλιος Μάης είναι ήδη δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με την «Ανατροπή» από το 2014.

Σε σύντομη συνομιλία που είχαμε μαζί του, μας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Και πάλι θα είμαστε μαζί. Το Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, το δικός μας Χρήστο, τον γνωρίζω πολλά χρόνια και διαφέρει από όλους τους άλλους. Σε αυτή την 5ετία δεν υπήρξε ούτε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που δεν είχαμε μιλήσει, δεν είχαμε συζητήσει, δεν είχαμε μελετήσει τι πρέπει να πράξουμε ως παράταξη. Τον έζησα στα Δημοτικά Συμβούλια, όπου πάντα ήταν λακωνικός και διαβασμένος. Όταν τοποθετούνταν για κάποιο ζήτημα, το ένιωθε, το ζούσε, το πίστευε. Δυστυχώς οι άλλοι πολλές φορές δεν τον άκουγαν ή δεν ήθελαν να τον ακούσουν. Τώρα ήρθε η ευκαιρία, οι γνώσεις μας είναι πολλές και το πρόγραμμά μας μελετημένο και έτοιμο για όλα τα ζητήματα. Τώρα είναι η ευκαιρία, τώρα θα αλλάξουμε το νησί μας».

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017