Connect with us

Δήμος

Η “Ανατροπή” για την συνεργασία Δήμου Ανατολικής Σάμου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Published

on

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16 Δεκεμβρίου 2019, εγκρίθηκε η συνεργασία του Δήμου Ανατολικής Σάμου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η εν λόγω πρόταση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, διότι προάγει τη σχέση και τη συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου Αιγαίου και Δήμου Ανατολικής Σάμου, που θα επιφέρει στον Δήμο την ανάπτυξη σε πολλούς τομείς και θα βοηθήσει η επιστημονική γνώση προς αυτή την κατεύθυνση. Για τον συντονισμό και την οργάνωση των ενεργειών και δράσεων στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας ορίζεται Κοινή Συντονιστική Επιτροπή.

Παρόμοια πρόταση για την συγκρότηση Επιτροπής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχε εισηγηθεί η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” ως θέμα ημερήσιας διάταξης στις 24 Νοεμβρίου 2014 (Πρόταση εισήγησης από την “Ανατροπή” με αρ. πρωτ. 10 και αρ. πρωτ. Δήμου Σάμου 34947/12-11-2014), αλλά δεν είχε γνωρίσει την κατάλληλη εκτίμηση και ψήφιση. Θυμίζουμε δε ότι η τότε κατατεθείσα πρόταση είχε ψηφιστεί από σύσσωμη την αντιπολίτευση, αλλά η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου είχε αντίθετη γνώμη. Ωστόσο χαιρετίζουμε την έστω αργοπορημένη αναγνώριση της ορθότητας της πρότασής μας.

Με την ψήφιση της παραπάνω συνεργασίας ξεκινάει μια νέα προοπτική για τον Δήμο μας, πράγμα που εύχεται η “Ανατροπή” και είχε προτείνει εδώ και χρόνια. Ο σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι στρατηγικής σημασίας για την πολιτιστική ανάπτυξη, την ανάδειξη της Σάμου ως κέντρου πνευματικής ακτινοβολίας, την επιμόρφωση της νεολαίας, τη συστηματική μελέτη των κοινωνικών προβλημάτων και την ανάληψη πρωτοβουλιών προώθησης της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου.

Η “Ανατροπή” κατά την συζήτηση της πρότασης κατέθεσε τροποποιητική εισήγηση, ώστε να αλλάξουν οι εκπρόσωποι του Δήμου στην Κοινή Συντονιστική Επιτροπή και ύστερα από συζήτηση εγκρίθηκε να γίνουν οι ανάλογες αλλαγές.

Έτσι,  η πρόταση της δημοτικής αρχής που προέβλεπε δύο (2) εκπροσώπους του Δήμου ως ακολούθως:

α) Ο/Η έχων/έχουσα τη σχετική αρμοδιότητα Αντιδήμαρχος,

β) Ένα ακόμη μέλος που ορίζεται με απόφαση του Δημάρχου.

μετατράπηκε σε τέσσερις (4) εκπροσώπους του Δήμου ως ακολούθως:

α) Ο/Η έχων/έχουσα τη σχετική αρμοδιότητα Αντιδήμαρχος, που ορίζεται με απόφαση Δημάρχου,

β) Ένας Δημοτικός Σύμβουλος, που επιλέγεται από τη μειοψηφία,

γ) Δύο Δημότες, που επιλέγονται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

 

 

 

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση Στάντζου με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Published

on

By

Το προσφυγικό μεταναστευτικό θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της ατζέντας της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.

Για την επικείμενη συνάντηση ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο μεταβαίνει αύριο Τρίτη  στην Αθήνα μετά απο πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη.

O κ. Στάντζος προσέρχεται στο διάλογο όπως δήλωσε στο Σώμα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου .

Την Τετάρτη στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτός απο τον κ. Στάντζο θα παραβρεθούν, ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης, και Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης .

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα περάσουν ο δήμαρχος Δυτικής Σαμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή