10.9 C
Σάμος
30/03/2023
Δήμος

Η “Ανατροπή” για το δημοτικό συμβούλιο

 

Τις τοποθετήσεις της στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο αναφέρει σε δελτίο τύπου της η δημοτική παράταξη «Ανατροπή».

Η παράταξη αναφέρει:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2020, τα θέματα-ερωτήσεις που τέθηκαν πριν την έναρξη της ημερήσια διάταξης από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, Θεοφάνη Βακρά και Στέλιο Βακρά, ήταν τα εξής:

  1. Κατόπιν της χθεσινής συνεδρίασης, στην οποία παρευρέθηκε ο αρμόδιος Υπουργός για θέματα μετανάστευσης και ασύλου, όλοι βγάλαμε τα συμπεράσματά μας, και δυστυχώς για την “Ανατροπή” τα συμπεράσματα αυτά ήταν αρνητικά, εκβιαστικά, και φάνηκε ότι ο Υπουργός δεν είναι διατεθειμένος να ακούσει τον σαμιακό λαό και το δίκαιο. Ρωτήσαμε ως παράταξη τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα ο Δήμος. Παίρνουμε καμιά απόφαση, συνεχίζουμε κινητοποιήσεις, συμφωνούμε με τις επιτάξεις ή δηλώνουμε τις διαφωνίες μας; Δυστυχώς η δημοτική αρχή απάντησε ότι οι θέσεις μας είναι γνωστές και έχουμε τελειώσει με αυτό το θέμα.
  1. Αναφορικά με τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ρωτήθηκε η δημοτική αρχή γιατί ακόμα δεν έχει διευθετηθεί το εν λόγω ζήτημα. Η απάντηση του Δήμαρχου ήταν ότι είναι ένας θεσμός που πρέπει να στηριχτεί και θα το δούμε εν ευθέτω χρόνω.
  1. Τα έγγραφα που πρωτοκολλώνται στον Δήμο από διάφορους φορείς και ζητάνε να προωθηθούν και στις λοιπές δημοτικές παρατάξεις, πρέπει να προωθούνται ως κοινοποίηση στις παρατάξεις αυτές. Ποτέ όμως ο Δήμος δεν μας τα έχει στείλει. Η εξήγηση της δημοτικής αρχής δια μέσου του Γενικού Γραμματέα αυτής ήταν ότι ο Δήμος δεν είναι ταχυδρομική υπηρεσία, αλλά κάθε φορέας που στέλνει έγγραφα πρέπει να τα κοινοποιεί με δικό του τρόπο και στις άλλες παρατάξεις.
  1. Όσον αφορά τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, υπάρχει απόφαση από την 1η Νοεμβρίου 2019 να προβεί ο Δήμος σε δημοπρασία για την εκποίηση των προς περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων, σύμφωνα με το Π.Δ. 116/2004, αλλά ακόμα δεν έχει λυθεί το ζήτημα. Η απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου ήταν ότι ο διαγωνισμός απέβη άγονος και θα επανέλθει το ζήτημα στο μέλλον.

Κατά την ημερήσια διάταξη, σημαντικά θέματα στα οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης πρότειναν αλλαγές ήταν τα εξής:

  1. Στο 3ο θέμα, στο οποίο έπρεπε να ληφθεί απόφαση σχετικά με την ανανέωση της μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση γραφείων ωφέλιμου εμβαδού 887,40 τμ στο κτίριο ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου / Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, προτάθηκε αντί να λαμβάνουμε τα χρήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών (80.000€ το χρόνο) γι’ αυτό το σκοπό, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ως Δήμος ότι με συνεννόηση με το Υπουργείο θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα για να φτιάξουμε τον δικό μας μόνιμο χώρο, ο οποίος στο μέλλον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πιο αποδοτικά. Κατά την συζήτηση έγινε γνωστό ότι ο Δήμος ήδη χρωστάει 3 ετήσια ενοίκια (αν και τα χρήματα τα έχει εισπράξει) και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πανουράκης που ήταν παρών δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα στείλει εξώδικο για το εν λόγω ζήτημα.

Στο 5ο θέμα, έπρεπε να καθοριστούν οι θέσεις ασκούμενων σπουδαστών (ΤΕΙ), οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν την εξάμηνη πρακτική τους στον Δήμο. Προτάθηκε από την “Ανατροπή” να μην είναι μόνο 2, αλλά περισσότεροι, ώστε τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά από την Σάμο να μπορούν να κάνουν την πρακτική τους στο νησί τους (η αμοιβή ανά μήνα έκαστου σπουδαστή ανέρχεται σε 176,08€). Η πρόταση της παράταξης είχε απήχηση και ελπίζουμε στο μέλλον ο Δήμος να δει το θέμα θετικά και να εγκαταλείψει τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τέτοια ζητήματα.

Related posts

Κλείνει για δέκα ημέρες ο δρόμος από την πλατεία Μεσακή Χώρας μέχρι τον Άγιο Δημήτριο

admin

Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανατολικής Σάμου για την πρόληψη και δασοπυρόσβεση

admin

Η δημοτική παράταξη “Η Σάμος αλλάΖΕΙ” για το Δημοτικό Συμβούλιο

admin

Παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος ο Ν.Κατρακάζος

admin

Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στα Γυμνάσια Σάμου

admin

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

admin

Μήνυμα δημάρχου Δυτικής Σάμου για τον εορτασμό της «25ης Μαρτίου 1821»

admin

Αίτημα δήμου Δυτικής Σάμου για μείωση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

admin

Η επίσημη σελίδα του Υποψηφίου Δημάρχου Ανατολικής Σάμου Πάρη Παπαγεωργίου

admin