Connect with us

Δήμος

Η “Ανατροπή” για το Δημοτικό Συμβούλιο

Published

on

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιασκέψεως στις 12 Φεβρουαρίου 2021, κατά την ώρα των ανακοινώσεων-ερωτήσεων η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” αναφέρθηκε στα εξής:

  1. Λόγω της επίσκεψης του Υπουργού κ. Μηταράκη στο νησί μας το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, τέθηκε το ερώτημα εάν ο Δήμαρχος πραγματοποίησε κάποια συνάντηση μαζί του και ποια τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής. Η απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ότι ο Υπουργός «Ήρθε, είδε και απήλθε. Δεν ήρθε στον Δήμο, δεν συνάντησε κανέναν, δεν ξέρουμε τίποτα.» Επομένως, ως παράταξη καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οποιαδήποτε αναφορά έγινε από τα ΜΜΕ για συνάντηση του Υπουργού με εκπροσώπους του Δήμου είναι αναληθής.

  2. Εάν γνωρίζει ο Δήμος πότε θα παραληφθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες για τα σχολεία και επιπλέον εάν έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα οι χώροι και οι υποδομές προκειμένου να τοποθετηθούν οι αίθουσες αυτές. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου θα παραληφθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες και οι κατάλληλες εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, διότι τώρα επιλέχθηκαν οι χώροι, για τους οποίους ενημερώθηκε το σώμα.

Επιπλέον, κατά την ημερήσια διάταξη, σημαντικό θέμα συζήτησης ήταν ο καθορισμός θέσεων άσκησης στάσιμης εμπορικής δραστηριότητας για την πόλη της Σάμου. Δυστυχώς, εδώ και δεκαετίες όλες οι δημοτικές αρχές δεν έχουν επιλύσει αυτό το σημαντικό ζήτημα, της δημιουργίας ενός κατάλληλου χώρου – λαϊκή αγορά – όπου όλοι οι παραγωγοί θα βρίσκονται σε αυτόν τον χώρο και θα μπορούν οργανωμένα να εκθέσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Κατά την ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος, η πρόταση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της δημοτικής αρχής δεν ψηφίστηκε· μια πρόταση που υποστήριζε ότι μέχρι να δημιουργηθεί χώρος λαϊκής αγοράς, οι παραγωγοί θα μπορούν να βρίσκονται σε 16 διαφορετικούς χώρους, διάσπαρτα στην πόλη της Σάμου. Η συγκεκριμένη πρόταση σύμφωνα με την “Ανατροπή θα κατάστρεφε τους παραγωγούς και τελικά δεν θα δημιουργούνταν λαϊκή αγορά.

Η πρόταση που ψηφίστηκε – και από την δημοτική παράταξη “Ανατροπή” – ήταν να μην εγκριθούν οι 16 διαφορετικές θέσεις άσκησης στάσιμου εμπορίου και να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες για την δημιουργία λαϊκής αγοράς. Να σημειωθεί δε, ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο, που είχε πραγματοποιηθεί στις 3 Αυγούστου 2020, είχε αποφασιστεί ομόφωνα να διευθετηθεί το θέμα των παραγωγών και να δημιουργηθεί ένας χώρος για την λαϊκή αγορά, δυστυχώς όμως η απόφαση αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ από την δημοτική αρχή και επιτακτικά πλέον πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή.

Φώτο αρχείου.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Published

on

By

Σήμερα Πέμπτη, ο  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου, ο κ. Δημήτρης Κυπραίου, έπειτα από πρόταση του και έγκριση αυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής, παρέδωσε στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβασίου κ. Αικατερίνη Σφέτσου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη αναγκών στις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, που προέκυψαν για την τηλεκπαίδευση λόγω COVID-19.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω παλαιότερης απονομής χρημάτων για προμήθεια υπολογιστών στα τρία Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου, για κάλυψη αναγκών έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή