22.9 C
Σάμος
18/05/2021
Δήμος

Η “Ανατροπή” για το Δημοτικό Συμβούλιο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεχίστηκε στις 22 Απριλίου 2021, για τα θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη και δεν συζητήθηκαν στις 21 Απριλίου, η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” τοποθετήθηκε ως εξής:

  1. Συζήτηση επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών»: Η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” θεωρεί το νέο νομοσχέδιο απαράδεκτο και είναι κατηγορικά αντίθετη με αυτό. Το νέο νομοσχέδιο καταργεί την απλή αναλογική, η οποία κατά την γνώμη μας σημαίνει δημοκρατία και συμμετοχή· δυστυχώς όμως καταργήθηκε πριν καν διαπιστωθεί αν είναι αποτελεσματική ή όχι. Επιπρόσθετα, μειώνεται ο αριθμός των Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και των Τοπικών, πράγμα που αντιτίθεται στην συμμετοχή και στην πολυφωνία. Επίσης, φαίνεται ξεκάθαρα ότι με το νέο νομοσχέδιο γυρίζουμε πάλι στην παλιά εποχή. Ο Πρόεδρος της κοινότητας και τα Τοπικά Συμβούλια εκλέγονται και αυτά με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου, πράγμα που καταργεί την ανεξαρτησία, αντιτίθεται στην συμμετοχή και διαιωνίζονται οι κομματικές συντεχνίες. Το Δημοτικό Συμβούλιο με οριακή πλειοψηφία, 12 κατά και 11 υπέρ, έδειξε τα πιστεύω του.

  1. Εγκατάσταση κυλικείων/καταστημάτων εντός του νέου ΚΥΤ για την διασφάλιση βασικών ειδών πρώτης ανάγκης των διαμενόντων: Η “Ανατροπή” πιστή στις θέσεις της, αναφέρθηκε στους λόγους που είναι αντίθετη με το αίτημα του Υπουργείου, λόγοι που είχε τεκμηριώσει και κατά την πρώτη συζήτηση του ίδιου θέματος στις 16 Δεκεμβρίου 2020. Ως παράταξη είμαστε αντίθετοι σε αυτή τη «συνεργασία» που ζητάει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Από την πλευρά του δεν έχει συνεργαστεί μαζί μας και δεν έχει λάβει ως δεσμευτικές τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά αντιθέτως υλοποιεί ένα «έργο» πολύ μεγάλης κλίμακας, εγκαταστάσεων και πολλών διαμενόντων.

Ως “Ανατροπή” δεν δεχόμαστε τέτοιες συναλλαγές και ούτε τα έσοδα από αυτές τις συναλλαγές.

Η Σάμος βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη και έχει χτυπηθεί από πολλές μεριές. Οι μεταναστευτικές ροές έχουν μηδενιστεί και αυτό που επιβάλλεται επιτακτικά είναι καμιά δομή στο νησί μας και άμεση μεταφορά όλων των προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από εκτενής συζήτηση και τοποθετήσεις, τελικά δεν ψήφισε ονομαστικά για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά παρέμεινε στην προηγούμενη απόφαση, ότι ο Δήμος δεν θα εμπλακεί σε οριοθέτηση και δημοπρασίες για τα καταστήματα εντός του ΚΥΤ, απόφαση που είχε υπερψηφιστεί κατά τον Δεκέμβριο του 2020.

Παρόμοια άρθρα

Με αίτηση η παραχώρηση πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα

admin

600.000 ευρώ για το κολυμβητήριο Πυθαγορείου και για την Κατασκευή γηπέδου Κ12 στο Κοκκάρι

admin

Ξεκίνησε η τοποθέτηση 310 νέων κάδων απορριμμάτων στον Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου – Τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης

admin

Μητσοτάκης: Μαζικός εμβολιασμός το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου

admin

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα