19.9 C
Σάμος
25/09/2022
Δήμος

Η «Ανατροπή» για το δημοτικό συμβούλιο Ανά. Σάμου

Δελτίο τύπου για το δημοτικό συμβούλιο της 25ης Σεπτεμβρίου εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Ανατροπή».

Το δελτίο τύπου αναλυτικά:

 

“Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2019, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, πριν την έναρξη της ημερήσιας διάταξης αναφέρθηκε στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος πρέπει να τηρείται, να αποστέλλονται όλες οι εισηγήσεις των θεμάτων εμπρόθεσμα και να είναι πλήρεις. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο συμβούλιο είχαν σταλεί εμπρόθεσμα οι 7 εισηγήσεις από τα 12 θέματα, ενώ πολλές από αυτές ήταν ελλιπείς.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Στέλιος Βακράς, έθεσε ερώτημα για το στάδιο της Χώρας, όπου κατόπιν μελέτης τοποθετήθηκαν προβολείς, αλλά το ρεύμα δεν επαρκεί για αυτούς και ως εκ τούτου δεν λειτουργούν· Ήδη όμως έχουν αρχίσει οι προπονήσεις στο συγκεκριμένο γήπεδο. Ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος απάντησε ότι έχει ενημερωθεί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες και να λειτουργήσει ορθά ο φωτισμός του γηπέδου.

Κατά την ημερήσια διάταξη εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η απ’ ευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου. Η “Ανατροπή” δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα στείλει στο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου πρόσθετη εισήγηση, στην οποία θα προτείνονται και άλλες δράσεις για την ενίσχυση της διαφάνειας, της ενημέρωσης και της συμμετοχής των πολιτών στη διοίκηση του Δήμου.

Το μείζον θέμα που μονοπώλησε στη συνεδρίαση ήταν το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα. Ύστερα από πολλές τοποθετήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν κοινά σημεία και μπορούν να συνυπάρξουν, αποφασίστηκε άμεσα να κληθούν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς, ώστε να εδραιωθεί τακτική ενημέρωση και διάλογος μεταξύ αυτών και του Δήμου. Η “Ανατροπή” στην αρχική της τοποθέτηση, τόνισε ότι επειδή η κατάσταση χειροτερεύει, οι επιστολές και οι συναντήσεις δεν επιφέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα πρέπει δραστικά να οργανωθούν κινητοποιήσεις ουσίας, ώστε να εισακουστούν τα δίκαια αιτήματα του Σαμιακού λαού”.

Related posts

Σε απολογισμό πεπραγμένων προχωρά ο Δήμος Δυτικής Σάμου

admin

Παραδόθηκε η μελέτη για τη μείωση σεισμικής διακινδύνευσης και την ασφαλή ανάπτυξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Ξεκινούν οι εργασίες για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Καρλοβασίου

admin

ΛΑΣ:«Kολοβό» το διεκδικητικό πλαίσιο της δημοτικής αρχής που δεν απηχεί τις πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου

admin

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ” για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου

admin

O δημοτικός συνδυασμός “Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ” για το “ΞΕΝΙΑ”

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Δυτικής Σάμου για το θάνατο του Αρχιμουσικού Χαράλαμπου Κοτζαμάνη

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου για την συνεδρίαση του Δ.Σ για την υγεία

admin

“Ανατροπή”: Ο Δήμος έχει αρμοδιότητες πάνω σε θέματα υγείας, αλλά το έργο του κρίνεται ημιτελές

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα