16.8 C
Σάμος
20/04/2024
Δήμος

Η “Ανατροπή” για το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο

Στα θέματα που συζητήθηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο  αναφέρεται η παράταξη «Ανατροπή» σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η παράταξη αναφέρει:

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα την 15η Δεκεμβρίου 2021, η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” έχει να επισημάνει τα εξής για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης,:

  1. Για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του οικονομικού έτους 2022 η παράταξή μας καταψήφισε το εν λόγω πρόγραμμα.

Η “Ανατροπή” διαφωνεί με την πολιτική της δημοτικής αρχής και με τον τρόπο που φτιάχνεται το τεχνικό πρόγραμμα. Δεν υλοποιείται ό,τι προβλέπεται από την νομοθεσία και δεν ερωτώνται οι κοινότητες. Δεν προϋπολογίζεται ποσό για κάθε κοινότητα για την υλοποίηση του τεχνικού της προγράμματος.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή δεν βάζει νερό στο κρασί της και αντιγράφει κάθε χρόνο ένα παρόμοιο τεχνικό πρόγραμμα, βασισμένο σε πολλά λάθη, τα οποία διαιωνίζονται και από προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Η δημοτική παράταξη “Ανατροπή”, και πέρσι, αλλά και στην προηγούμενη δημοτική αρχή, είχε προτείνει ένα τεχνικό πρόγραμμα όπως σύμφωνα με την νομοθεσία θα έπρεπε να υφίσταται, αλλά δυστυχώς η νυν δημοτική αρχή ούτε καν το διάβασε ούτως ώστε να το λάβει υπόψη της.

Το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής ψηφίστηκε τελικά από 10 δημοτικούς συμβούλους, αν και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ανατολικής Σάμου είναι 27.

  1. Για την έγκριση του κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” ήταν αντίθετη με τον εν λόγω κανονισμό, λόγω του ότι δεν καλύφτηκε, μετά και με τις σχετικές της ερωτήσεις, με το πώς έχουν καθοριστεί τα τροφεία.

Ερωτήθηκε η δημοτική αρχή αν υπάρχει κάποια σχετική μελέτη, αν υπάρχουν στοιχεία κόστους λειτουργίας όλων των σταθμών του Δήμου, αν υπάρχουν στοιχεία για το πόσες είναι οι εισπράξεις κάθε χρόνο από τα τροφεία, ώστε να συγκριθούν με τα έξοδα λειτουργίας. Λόγω όλων αυτών πρέπει να καθοριστούν τα τροφεία. Δυστυχώς, για όλα αυτά δεν δόθηκαν απαντήσεις, άρα σύμφωνα με την παράταξή  μας η κοστολόγηση έχει γίνει χωρίς κανένα στοιχείο.

Να σημειωθεί δε, ότι εδώ και 2 χρόνια (από τις 16 Δεκεμβρίου 2019) έχει αποφασιστεί να λειτουργήσει και βρεφικό τμήμα στον παιδικό σταθμό του Πυθαγορείου, αλλά ακόμα η δημοτική αρχή δεν έχει υλοποιήσει την εν λόγω απόφαση.

 

 

 

 

Related posts

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin