Connect with us

Δήμος

Η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την κοινότητα του Μεσογείου

Published

on

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την κοινότητα του Μεσογείου, συνεχίζοντας τις επισκέψεις της σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Θεοφάνης Βακράς και Στέλιος Βακράς συνομίλησαν εκεί με την πρόεδρο του χωριού, Φωτεινή Τσακουμάκη.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα σχετικά με τη λειτουργία του Δήμου και την τοπική αυτοδιοίκηση. Εκτενής αναφορά έγινε στα προβλήματα της καθημερινότητας, όπου σε πολλές κοινότητες διαιωνίζονται και παραμένουν πάντα στην επικαιρότητα.

Σημαντικά ζητήματα της κοινότητας που δυστυχώς χρονίζουν και δεν έχουν επιλυθεί ακόμα είναι οι κατάλληλες εργασίες που πρέπει να γίνουν ούτως ώστε να υπάρχει επάρκεια νερού ύδρευσης και άρδευσης, η επιδιόρθωση-αντικατάσταση ενός τμήματος της αποχέτευσης στην είσοδο του χωριού, μείζων πρόβλημα υγιεινής του οποίου η επίλυση έχει αιτηθεί τόσο η πρόεδρος όσο και οι  κάτοικοι του χωριού, καθώς και η ανάπλαση της πλατείας.

Από την πλευρά της, η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” θα προσπαθήσει να κοινοποιήσει και να ενημερώσει τα αρμόδια όργανα διοίκησης του Δήμου σχετικά με όλα τα ζητήματα της συγκεκριμένης κοινότητας, αλλά και όλων των κοινοτήτων που τακτά επισκέπτεται, προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν την κατάλληλη προτεραιότητα και να προβούν στην επίλυσή τους.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Ανατ. Σάμου στο νέο Δημοτικό Μέγαρο Πυθαγορείου

Published

on

By

Συνεδριάζει τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, διά ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου στο νέο Δημοτικό Μέγαρο Πυθαγορείου

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

1. Περιβαλλοντολογικές προκλήσεις στη Σάμο, η επόμενη ημέρα , Νησιωτικότητα και οικονομικά εργαλεία , Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης , Ταμείο δίκαιης μετάβασης και Ταμείο Ανάκαμψης.Εισηγητής: Γιώργος Κρεμλής Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας.

2. Προγραμματική σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημόσιου Δικαίου – Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου στα θέματα κυκλικής οικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης – Στρατηγικό τοπικό σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία – σχέδιο δράσης για την ενέργεια και το κλίμα – Υποστήριξη σε τεχνικό επίπεδο υποβολής αιτήσεων προς χρηματοδότηση. Εισηγητής: Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής – Μητσός Μιχαήλ αντιδήμαρχος.

3. Τροποποίηση προϋπολογισμού της ενταγμένης πράξης : Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου Επιβατικού σταθμού λιμένα Πυθαγορείου. Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών

4. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή. Εισηγητής: Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών – τμήμα εσόδων.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Το μήνυμα του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για την 28η Οκτωβρίου

Published

on

By

Ξημερώνει η ήμερα της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα που γράφτηκε μία από τις σημαντικότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Τιμούμε το ”ΟΧΙ” των Ελλήνων απέναντι στην υποταγή της Πατρίδας μας και εκείνους που δε δίστασαν να προσφέρουν, ακόμη και τη ζωή τους, για την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, την Αξιοπρέπεια και τη Δημοκρατία.

Σήμερα, 80 χρόνια μετά, καλούμαστε να δώσουμε τις δικές μας μάχες για τη προάσπιση της δημόσιας υγείας και ενάντια σε όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία. Δεν σας φοβόμαστε είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .

Θα γιορτάσουμε με περίσσια υπερηφάνεια, ενότητα και ομοψυχία. Αντλούμε δύναμη από τον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στο φασισμό και αντιμετωπίζουμε ενωμένοι τις δυσκολίες.

Ας τιμήσουμε, σήμερα, τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας αλλά και τους σημερινούς, που αγωνίζονται για να διατηρούν τη χώρα μας ασφαλή.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

«Οι Έλληνες δίδαξαν την αξιοπρέπεια στο πέρασμα των αιώνων.

Όταν όλος ο κόσμος έχασε την ελπίδα του, οι Έλληνες τόλμησαν να αμφισβητήσουν το αήττητο του γερμανικού τέρατος, υψώνοντας απέναντί του το υπερήφανο πνεύμα της Ελευθερίας». (Franklin Roosevelt)

 

Γιώργος Στάντζος

Δήμαρχος Αν. Σάμου

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή