Connect with us

Σαμιακά

Η “Ανατροπή” κοντά στη νέα γενιά που αγωνιά για το μέλλον

Published

on

Τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την ύφεση της οικονομίας και την κοινωνική αστάθεια, η νέα γενιά αγωνιά έντονα για το μέλλον. Συνέπεια αυτού, πολλοί νέοι, όταν τελειώνουν το σχολείο δεν θέλουν ή δεν  μπορούν να σπουδάσουν ή έστω να καταρτιστούν επαγγελματικά, αφού μάλιστα δεν πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να αλλάξει την ποιότητα ζωής τους ή την αγορά του τόπου τους. Για πολλά από τα παιδιά μας είναι όνειρο ζωής να φύγουν από τη Σάμο, διότι πιστεύουν ότι η ζωή στη Σάμο δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε ευχάριστη.

Τα παραπάνω κρύβουν ολέθριες επιπτώσεις για την ανάπτυξη του νησιού. Ο πληθυσμός μειώνεται και μάλιστα διαρρέει το νέο, το φρέσκο, το πιο ζωντανό και εν δυνάμει παραγωγικό μέρος του πληθυσμού. Δεν αναπτύσσονται νέες οικογένειες. Δεν επαρκεί το καταρτισμένο, έμψυχο εργατικό δυναμικό, που θα εργαστεί για να αναπτυχθεί το νησί. Οι νέοι απαξιώνουν την ενασχόληση με τα κοινά και κρατούν αδιάφορη στάση.

Η “Ανατροπή”, με υποψήφιο Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, έχει ως στόχο την έμπρακτη στήριξη των νέων, ώστε να ανατραπεί η παραπάνω κατάσταση. Από τη μία να βοηθηθούν οι νέοι ώστε να μπορούν να σπουδάσουν, να καταρτιστούν και να εξειδικευτούν εργασιακά και να επανδρώσουν την παραγωγική διαδικασία του τόπου μας. Και από την άλλη να τους βοηθήσει στα πρώτα τους βήματα στο νησί. Η συνεργασία με όλους τους φορείς κρίνεται επιτακτική και η σύμπραξη όλων θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Οι δεσμεύσεις μας για το ζήτημα αυτό είναι οι ακόλουθες:

  1. Οικονομική στήριξη στους φοιτητές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα που σπουδάζουν σε άλλα μέρη της Ελλάδος. Δημοτικά κονδύλια προς σπουδαστές που θα πληρούν τα κριτήρια, αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας εκτός Σάμου και συνεργασία με τους ανά την Ελλάδα συλλόγους Σαμίων είναι τα πρώτα βήματά μας, είτε για να χρηματοδοτήσουμε τους νέους που σπουδάζουν είτε για να τους εξασφαλίσουμε δωρεάν στέγαση.

 

  1. Σύσταση Δημοτικού Γραφείου Επαγγελματικής Διασύνδεσης. Πρόκειται για μια υπηρεσία που θα λειτουργήσει στα πρότυπα διεθνών φορέων και Πανεπιστημίων και έχει τριπλή αρμοδιότητα. Αρχικά συνδέει τους φορείς εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, αναζητώντας ευκαιρίες καριέρας για όσους νέους ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους. Επιπρόσθετα, κατευθύνει τους νέους σε επιπλέον μόρφωση ή κατάρτιση, κυρίως σε σχέση με τις ανάγκες της τοπικής αγοράς. Τέλος εξασφαλίζει πληροφόρηση και κατάρτιση πάνω σε ζητήματα νέων τεχνολογιών και μεθόδων ανά επαγγελματική κατηγορία.

 

  1. Πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης προσαρμοσμένης στην παραγωγή προϊόντων του τόπου μας. Σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, νέοι που επιθυμούν να ασχοληθούν με τις ιδιαίτερες παραγωγές του τόπου θα λαμβάνουν τεχνογνωσία για τις παραγωγές αυτές. Στόχος είναι η εξασφάλιση ποιοτικών πιστοποιήσεων σε προϊόντα ΠΟΠ, ώστε να γίνει ο τομέας αυτός ελκυστικός για νέους παραγωγούς.

 

  1. Ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Άλλοτε με χρηματικές επιχορηγήσεις και άλλοτε με απαλλαγή από δημοτικά τέλη ή άλλες εισφορές θα ενισχύσουμε την ίδρυση επιχειρήσεων από τους νέους.

 

  1. Ίδρυση Κέντρων Νεότητας, σε συνεργασία με κατά τόπους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, που να λειτουργούν ως εφαλτήριο μιας νέας πορείας και αντίληψης για τη ζωή και το μέλλον.

 

  1. Θέσπιση ειδικής τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αφιερωμένης στην παιδεία και στους νέους. Εκεί θα λαμβάνονται αποφάσεις για τη στήριξη των νέων και θα δρομολογούνται ή θα εγκρίνονται οι προτάσεις που παραθέτουμε εδώ. Στη συνεδρίαση αυτή θα γίνονται τοποθετήσεις από τους σχετικούς φορείς της Σάμου, όπως εκπροσώπους σχολείων, εκπαιδευτικών και γονέων, αλλά και από επιστημονικούς φορείς.

 

  1. Προσομοίωση δημοτικού συμβουλίου νέων. Στο πρότυπο της Βουλής των Εφήβων και των αντίστοιχων προσομοιώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να ενεργοποιήσει τους νέους ανθρώπους να εκφράσουν τις απόψεις τους, να εξοικειωθούν με την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, να γίνουν ενεργοί πολίτες και να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

 

Ανατροπή… το πρόγραμμά μας… όραμα ανάπτυξης, δέσμευση δημιουργίας

 

Comments

comments

Σαμιακά

Στην ιστορία πέρασε το Tour de Samos II 

Published

on

By

Μια πανδαισία παλαιών οχημάτων κατέκλυσε  και πάλι το νησί της Σάμου

Στην ιστορία πέρασε το Tour de Samos II την Κυριακή το απόγευμα ολοκληρώνοντας  με απολυτή επιτυχία το διήμερο αγώνα στον οποίο έλαβαν μέρος 37 οχήματα-αντίκες και τα πληρώματα τους.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου, στο Νέο Λιμάνι Καρλοβάσου. Η διαδρομή της πρώτης αυτής ημέρας ήταν : Μαραθόκαμπος, Όρμος, Κουμέικα, Πλατανος, Αγιοι Θεόδωροι, Μαραθοκαμπος, Ισωματα, Λιμνιώνας Δρακαίοι ,λιμνιωνας Ισιωματα, Ορμος, Λεκα, Λιμάνι Καρλόβασι.

Σήμερα Κυριακή, η εκκίνηση δόθηκε και πάλι στο Καρλόβασι και ακολούθησαν την διαδρομή : Βαθύ, Μυτιλινιοί, Χώρα, Μαυρατζαίοι Μονή Τιμίου Σταυρού Κουμαδαραίοι, Πύργος, Σπαθαραίοι, Παγώνδας,  με τερματισμό το Πυθαγόρειο.

Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτων Κορίνθου και τη TRISKELION, υπό την έγκριση της Επιτροπής Αγώνων Αυτοκινήτου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και διεξάγεται σύμφωνα με τον Διεθνή Αγωνιστικό Κώδικα της FIA και τον ΕΑΚ Ιστορικών Αυτοκινήτων, με πλήρη τήρηση των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Στο φετινό Tour de Samos II συμμετείχαν εφοπλιστές, επιχειρηματίες αλλά και ο πρώην δήμαρχος Σάμου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ, Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Δείτε τα προσωρινά αποτελέσματα.

 

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο απο TRISKELION

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

16 Ιουνίου: Γιορτή του πατέρα

Published

on

By

Η γιορτή του πατέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου σε πολλές χώρες παγκοσμίως, αν και σε ορισμένες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει. Θεωρείται συμπληρωματική εορτή μαζί με την ημέρα της μητέρας.

Η γιορτή του πατέρα είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλους τους πατεράδες του κόσμου κατά αντιστοιχία με τη γιορτή της μητέρας.

Η γιορτή του πατέρα δεν αφορά μόνο τους πατεράδες, αλλά την πατρότητα γενικά και την συνεισφορά των μπαμπάδων στο κοινωνικό σύνολο.

Ο εορτασμός ξεκίνησε από την Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η γιορτή ξεκίνησε από την Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα εμπνευσμένη από την πρώτη γιορτή της μητέρας. Ωστόσο δεν γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση και έμεινε στο περιθώριο για αρκετά χρόνια.

Το 1966 ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον εξέδωσε το πρώτο προεδρικό διάταγμα που τιμούσε επισήμως τους πατεράδες, και καθιέρωνε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα. Έξι χρόνια αργότερα, το 1972, ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον οριστικοποίησε τη γιορτή ως μόνιμη εθνική εορτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Εννέα πανέμορφα μοντέλα από το Ισραήλ στη Σάμο

Published

on

By

Στη Σάμο βρέθηκε για περίπου 4 ημέρες ομάδα φωτογράφων και γνωστών ισραηλινών μοντέλων, η οποία πραγματοποίησε fashion photoshoot σε διάφορα σημεία του νησιού μας, προκειμένου να προβληθούν στον έντυπο τύπο, σε τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας του Ισραήλ και φυσικά σε όλα τα social media με βασικότερο το Instagram .

Το project υλοποιήθηκε όπως μεταδίδει το Σαμιακόν Βήμα, από τον Tour Operator Diesenhaus, ο οποίος έχει ξεκινήσει από πέρυσι πτήσεις τσάρτερ από το Τελ Αβίβ στη Σάμο, σε συνεργασία με ένα από τα καλύτερα πρακτορεία μοντέλων τoυ Ισραήλ το Yuri Models .

Την οργάνωση στη Σάμο ανέλαβε το γραφείο Rhenia Tours με την ευγενική βοήθεια των ξενοδοχείων Doryssa Seaside και Proteas Blu.

Τα εννέα μοντέλα έφτασαν στη Σάμο και φωτογραφήθηκαν σε διάφορες περιοχές του νησιού μας, όπως το Ποτάμι, τα Τσόπελα, το Κοκκάρι, τη Χρυσή Άμμο, με σκοπό την προώθηση του νησιού στην τουριστική αγορά του Ισραήλ, προκειμένου οι κάτοικοι της χώρας να γνωρίσουν το νησί μας.

Μερικά από τα μοντέλα και τους φωτογράφους μοιράστηκαν ήδη με τους χιλιάδες followers τους στο Instagram φωτογραφίες, μερικές από τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω.

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017