Connect with us

Δήμος

Η “Ανατροπή” ολοκλήρωσε την περιοδεία της στο Βαθύ 

Published

on

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, με ομάδα συνεργατών του, ολοκλήρωσε την 4ημερη περιοδεία (19/4 – 22/4) στην πρωτεύουσα της Σάμου και στο Άνω Βαθύ. Από την Παρασκευή έως και Μ.Δευτέρα τα στελέχη μας επισκέφθηκαν κάθε σημείο: τις συνοικίες, τα καταστήματα, τις Δημόσιες υπηρεσίες. Η “Ανατροπή” συνομίλησε με πολίτες και εκπροσώπους φορέων, υποστηρικτές και ανταγωνιστές. Σκοπός αυτής της περιοδείας ήταν να ενημερωθούν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της για το πρόγραμμα που έχει η παράταξή μας σχετικά με την αναβάθμιση του διοικητικού κέντρου του Δήμου μας.

Οι 10 δεσμεύσεις μας για το Βαθύ και το Άνω Βαθύ, ώστε να επιτύχουμε το «άριστα 10», έχουν κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό και είναι οι ακόλουθες:

 

Άμεση επίλυση των προβλημάτων για την ενεργοποίηση του βιολογικού καθαρισμού. Σε περίπτωση που η επιδιόρθωση-επανατοποθέτηση σωληνώσεων του υπάρχοντος βιολογικού καθαρισμού λυμάτων δεν λειτουργήσει άμεσα, θα κατασκευαστεί νέος βιολογικός, σε κατάλληλη, προσβάσιμη θέση. Μέχρι εκείνη την στιγμή κρίνεται επιτακτική η ανάγκη τα λύματα να προωθηθούν εκτός λιμανιού.

Λειτουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών, τηρουμένων των κανόνων επισκεψιμότητάς τους ως προς τις ηλικίες και το ωράριό τους και μελέτη δημιουργίας νέων παιδικών χαρών (π.χ. στις περιοχές Προσφυγικά, Βαρελά).

Κυκλοφοριακός εξορθολογισμός της πόλης, με επιλεγμένες μονοδρομήσεις και πεζοδρομήσεις, κατάλληλα και επαρκή πεζοδρόμια, με προτεραιότητα παράλληλα στην εξασφάλιση χώρων στάθμευσης.

Ανάδειξη και αξιοποίηση της παραλιακής οδού: κατασκευή ομοιόμορφων, δημοτικών πέργκολων, πρόβλεψη για την μίσθωση αυτών για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και πλήρης λειτουργία και αξιοποίηση του εμπορικού και επιβατικού σταθμού.

Πλήρης αξιοποίηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων χώρων στάθμευσης και μελέτη δημιουργίας νέων (π.χ. στις περιοχές Βράχος, Παναΐτσα, Νοσοκομείο, Κατσούνι, Αγ. Νικόλαος, Μάνα, Κούτρα, Νεάπολη).

Σχεδιασμός και κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στη Βλαμαρή.

Εξωραϊσμός των υφιστάμενων και δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, όπως και ανάδειξη και καλλωπισμός στις εισόδους της πόλης (κόμβος Μαλαγαρίου, Αγ. Ειρήνης και 3 εκκλησιές) με πράσινο.

Δημιουργία κατάλληλου, πλήρως φυλασσόμενου και οργανωμένου δημοτικού συγκροτήματος με δημόσιες τουαλέτες και λουτρά για χρήση από τους επισκέπτες, αλλά και τους τουρίστες (π.χ. πληρώματα ιστιοπλοϊκών σκαφών).

Άμεση επίλυση των προβλημάτων ποσότητας (π.χ. νέα γεώτρηση στη Βλαμαρή), αλλά και ποιότητας του πόσιμου νερού (επεξεργασία-βελτίωση του νερού, χλωρίωση, αλλαγή δικτύου, καθαρισμός δεξαμενών).

Μελέτη ανάδειξης, αξιοποίησης και τουριστικής προβολής του Άνω Βαθιού, ως παραδοσιακού οικισμού και βάση της ιστορίας της πόλης της Σάμου: αντικατάσταση των στύλων ηλεκτροφωτισμού με παραδοσιακού σχεδιασμού φανάρια, επισκευή προσόψεων με παραδοσιακή τεχνοτροπία, δημιουργία τουριστικών καταστημάτων, σύσταση διαδρομών και χρήση του μονοπατιού της Στήνιας, πλήρης αξιοποίηση του θεάτρου και του περιβάλλοντος χώρου του Αϊ Γιαννάκη).

 

Ανατροπή… το πρόγραμμά μας… όραμα ανάπτυξης,

δέσμευση δημιουργίας

 

Comments

comments

Δήμος

Υποψήφια με τον συνδυασμό «Ανα.Σα» η Γεωργία Ελαφρή

Published

on

By

Ονομάζομαι Ελαφρή Γεωργία. Σπούδασα Γαλλική Φιλολογία στο Α.Π.θ. και εργάζομαι σαν εκπαιδευτικός. Γεννήθηκα στις Σέρρες όμως από το 2008 ζω και εργάζομαι στη Σάμο. Είμαι παντρεμένη με τον ψυχίατρο Μιχαηλίδη Ισαάκ και έχω 3 παιδιά. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι στο χώρο του τουρισμού.

Ο σημαντικότερος λόγος που με ώθησε να συμμετέχω σαν υποψήφια στον συνδυασμό «ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο» με τον Γιώργο Στάντζο, είναι ότι το νησί μας έχει ανάγκη από έναν άνθρωπο ικανό ο οποίος θέλει να δώσει στη Σάμο την αίγλη που της αξίζει. Ένας άνθρωπος με σπουδές και εμπειρία στη Διοίκηση και Οικονομία είναι ο πλέον κατάλληλος για τη διαχείριση και αξιοποίηση πόρων για τη Σάμο ,έναν τόπο που λάτρεψα και είναι συνειδητή επιλογή να μείνω εδώ με την οικογένεια μου.

Όραμα μου , μια Σάμος αναβαθμισμένη στον τομέα του τουρισμού του πολιτισμού, του αθλητισμού ,τομείς στους οποίους μπορώ να συμβάλλω με την προσωπική μου εργασία.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

«η Σάμος αλλάΖΕΙ»-Στήριξη στις προτάσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου

Published

on

By

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατ. Σάμου Νίκος Ζάχαρης επικεφαλής του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ» έλαβε τις έγγραφες προτάσεις και θέσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου και σε συνέχεια  είχε συνομιλίες με μέλη του και ενημερώθηκε από τον κ. Τσολακάκη Σταμάτη, τον υπηρεσιακά υπεύθυνο για τις ενέργειες του Δήμου Σάμου.

Κατ’ αρχήν να τους συγχαρούμε όλους, την κάθε μια και τον καθένα ξεχωριστά, γυναίκες και άνδρες ως άτομα, για την εθελοντική και ανιδιοτελή τους προσφορά και να δηλώσουμε την πλήρη συμφωνία μας με τις έγγραφες προτάσεις και θέσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου (επισυνάπτονται).

Κατά δεύτερο να κάνουμε την κριτική μας  στην ανεπαρκή διαχείριση από την απερχόμενη δημοτική αρχή απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, που υπάρχουν στο νησί μας και έχει την αποκλειστική εκ του νόμου αρμοδιότητα ο Δήμο μας.

Μια διαχειριστική ανεπάρκεια, η οποία εκτιμούμε ότι είναι  επιλογή μη θέλησης να αντιμετωπίσει ο Δήμος τις εκ του νόμου  αρμοδιότητες και ευθύνες που έχει. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η μη αποδοχή της παραχώρησης δωρεάν 11 στρεμμάτων από φιλόζωο ζευγάρι Γερμανών στην περιοχή των Μυτιληνιών, με αποκλειστικό σκοπό την ίδρυση μόνιμου καταφύγιου αδέσποτων ζώων από το Δήμο. Χάθηκε έτσι η ευκαιρία, ο Δήμος μας να έχει κατασκευάσει  σε αυτά τα 11 στρέμματα, που είναι κατάλληλα, τις απαραίτητες και χρηστικές υποδομές για την ευζωία των αδέσποτων ζώων.

Δεσμευόμαστε να επαναφέρουμε στην νέα δημοτική αρχή, που θα αναλάβει την 1η Σεπτεμβρίου, την πρόταση των φιλόζωων δωρητών με την πλήρη αποδοχή των όρων τους,  ώστε επιτέλους ο Δήμος Ανατολικής Σάμου να έχει την έκταση όπου θα κατασκευάσει το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, στο οποίο θα κατασκευαστεί μικρό κτηνιατρείο, όπου ο Δήμος θα φροντίζει με το αναγκαίο και κατάλληλο προσωπικό για ένα πρόγραμμα συνεχών στειρώσεων και κτηνιατρικής περίθαλψης (κτηνιατρικό έλεγχο, περίθαλψη, εμβολιασμό, αποπαρασίτοση, ηλεκτρονική σήμανση) και για την παροχή σχετικών κλουβιών για την μεταφορά των αδέσποτων.

Επιπλέον, θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση  στους κατοίκους του Δήμου μας,  για  την σχετική νομοθεσία που αφορά τα αδέσποτα καθώς και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών κατοικίδιων, προπάντων όσον αφορά την υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση και την αναγκαία στείρωση των θηλυκών καθώς και την κατηγορηματική απαγόρευση εγκατάλειψης κατοικίδιων ζώων.

 

Επισυνάπτονται οι Προτάσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου

https://docs.google.com/document/d/1J5VzFsqMF44NoNH41igqKK5EirpGRXDEg1qEjmBUKOk/edit

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Κεντρική ομιλία του Χρήστου Χατζηχριστοδούλου

Published

on

By

Την Τετάρτη 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Ανατολικής  Σάμου κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου. Όπως ανακοινώθηκε η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Samos στις 20:00.

Ο συνδυασμός αναφέρει:

Η πενταετής πορεία μας κορυφώνεται. Πέντε χρόνια περιοδειών, πέντε χρόνια ζυμώσεων, συζητήσεων με πολίτες και θεσμικούς φορείς, σχεδιασμού, πέντε χρόνια για να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα που να μεριμνά για κάθε διάσταση της ζωής στη Σάμο.

Ο δρόμος αυτός κορυφώνεται για τη μεγάλη, δεμένη ομάδα, την “Ανατροπή”, στην κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού μας, την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Samos Hotel. Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου θα μιλήσει στον Σαμιακό λαό, θα θυμίσει τους βασικούς σταθμούς της μέχρι τώρα πορείας μας και θα συνοψίσει τους κεντρικούς άξονες του προγράμματός μας.

Καλούμε τους δημότες Ανατολικής Σάμου να είναι κοντά μας στη συγκέντρωση αυτή. Να γνωρίσουν από κοντά τα μέλη της μόνης δημοτικής παράταξης που δεν έπαψε στιγμή να περιδιαβαίνει τα βατά ή δύσβατα μέρη του νησιού, να ερευνά τα προβλήματα του τόπου και να αναζητά λύσεις. Της μόνης παράταξης με έτοιμο, πλήρες, δημοσιευμένο πρόγραμμα δράσεων και σχεδιασμό για ολόκληρη την ερχόμενη πενταετία. Ελάτε να δουλέψουμε μαζί για να υλοποιήσουμε τις λύσεις αυτές.

Ανατροπή …
Η επιλογή μου … Η ψήφος μου … Η Σάμος μου …

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017