12.8 C
Σάμος
21/02/2024
Σαμιακά

Η απόφαση του Δ.Σ Αν.Σάμου – Η τοποθέτηση του Βουλευτή

Με την παρουσία του Βουλευτή Σάμου κ. Στεφανάδη και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη ολοκληρώθηκε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ανατολικής Σάμου.

Με 24 ψήφους υπέρ το σώμα αποφάσισε πως απορρίπτει και καταδικάζει το σχέδιο της Κυβέρνησης όπως αυτό παρουσιάστηκε.

Ο Δήμαρχος Σάμου εξουσιοδοτείται να αναλάβει και να οργανώσει συναντήσεις με τους Δημάρχους των υπολοίπων νησιών που πλήττονται από το θέμα του μεταναστευτικού καθώς επίσης και με τους Περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και από κοινού να προχωρήσουν στον σχεδιασμό επίλυσης του προβλήματος.  Έπειτα με αντιπροσωπεία όλων των Δήμων και με συμμετοχή αντιπροσώπων από όλες τις παρατάξεις να μεταβούν στην Αθήνα και να μεταβιβάσουν τα αιτήματα στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς. Τα αιτήματα του Δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων :  Άμεση αποσυμφόρηση του νησιού με μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα, δημιουργία μίας μικρής κλειστού τύπου δομής εκτός οικιστικής περιοχής και ενίσχυση του νοσοκομείου Σάμου καθώς και την στελέχωση με προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο κ. Στεφανάδης ανέφερε κατά την συνεδρίαση: « Είναι τιμή για εμένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Πρώτα θα αναφερθώ για την ενημέρωση που είχα από τους αρμόδιους Υπουργούς πριν την ανακοίνωση των μέτρων  και δευτερευόντως μετά να απολογηθώ για τα νέα μέτρα. Θέλω να τονίσω πως στην συνάντηση που είχα στο Μαξίμου πριν την ανακοίνωση  με τους αρμόδιους Υπουργούς και άλλους βουλευτές των νησιών μας έγινε μια παρουσίαση του σχεδίου των χώρων νέων δομών χωρίς να γίνει αναφορά σε αριθμούς.

Τα αριθμητικά δεδομένα των 5.000 τα μάθαμε  από τα ΜΜΕ. Είχα ανακοινώσει πως μέχρι τέλη Νοέμβρη θα γίνει αποσυμφόρηση της Σάμου, αυτό το έκανα βάση των λεγομένων του τότε αρμόδιου Υπουργού κ. Χρυσοχοΐδης κάτι που μπορεί να επιβεβαιώσει και ο Δήμαρχος. Στο άδικο και παράδοξο των νέων 5000+  φέραμε αντιρρήσεις από την πρώτη στιγμή , ο κ. Στεφανής μας ενημέρωσε πως οφείλει να κάνει σχέδιο βάση των πιο δυσμενών συνθηκών ωστόσο με διαβεβαίωσε πως θα είναι πολύ μικρότερος ο αριθμός χωρίς να μου πει ακριβές νούμερο. Το νέο κλειστό ΚΥΤ στη Ζερβού  θα έχει δηλαδή χωρητικότητα μικρότερη των 5000+. Αυτά μου είπε αυτά σας λέω.

Σχετικά με αναφορές που έχουν γίνει για  τα κλειστά κέντρα θέλω να διευκρινίσω πως κλειστό κέντρο σημαίνει ότι για τις πρώτες 25 μέρες θα παραμένουν οι μετανάστες μέσα ενώ μετά τις 25 μέρες η έξοδός τους θα πραγματοποιείται με αυστηρό έλεγχο και σίγουρα δεν θα κυκλοφορούν ελεύθεροι πουθενά ούτε στο Βαθύ ούτε στο Καρλόβασι. Αναφορικά με τους χώρους λατρείας κανένα τζαμί δεν θα υπάρχει στο νέο ΚΥΤ, προβλέπονται απλές αίθουσες που θα πραγματοποιούνται θρησκευτικές ανάγκες.  Είναι γεγονός πως αυτό το πρόβλημα ξεπερνά την Ελλάδα και ακόμα και την Ευρώπη. Εγώ είμαι με το λαϊκό αίσθημα της Σάμου.

Τέλος για μερικούς που με κατηγορούν για απουσία θέλω να τονίσω πως ο Βουλευτής δεν είναι Δήμαρχος  πρέπει να βρίσκεται στην Βουλή που ψηφίζονται νομοσχέδια και να είναι να διεκδικεί στα κέντρα αποφάσεων. Είμαι στο νησί κάθε 15 ημέρες.»

Επιπλέον ο Βουλευτής Σάμου υπογράμμισε πως « η Σάμος έχει το προνόμιο να ενώνεται στα δύσκολα και κανείς δεν αμφισβητεί την τραγική κατάσταση που υπάρχει. Όλες οι παρεμβάσεις  μου είτε στη Βουλή είτε στα ΜΜΕ προβάλλουν την δύσκολη κατάσταση».

Σε ερώτηση σχετικά με το νοσοκομείο Σάμου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  τόνισε πως το νοσοκομείο «στενάζει» και πιστεύει πως με τις νέες διοικήσεις θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα και θα υπάρξει στήριξη από μέρους του. Επιπλέον υποσχέθηκε να επισκεφτεί το νοσοκομείο μαζί με τον νέο διοικητή της 2ης ΥΠΕ .

Τέλος  επεσήμανε πως χαίρεται που παρά τις διαφωνίες  υπάρχει κλίμα ενότητας για ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα και πως βρίσκεται δίπλα σε όλους τους Σαμιώτες. « Όλοι όσοι αποφασίζουμε ξέρουμε το πρόβλημα.

Η Σάμος είναι ένα «ευλογημένο» νησί και παρά την σημερινή λαίλαπα θα έχει μέλλον.Πλέον η Σάμος μέσα από το πρόβλημα έγινε γνωστή και μπήκε στο ενδιαφέρον ολόκληρης της Ελλάδας».

Εντύπωση προκάλεσε κατά την συνεδρίαση ότι ο Βουλευτής ανέφερε πως η Κυβέρνηση θα παρουσιάσει κάτι καλό και αξιοπρεπές και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι περήφανος για την νέα δομή που θα εγκαινιάσει ο ίδιος την καινούρια δομή στη Ζερβού.

 

Related posts

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις

admin

Νοσοκομείο Σάμου: Στάση εργασίας την Πέμπτη 22/2

admin

Τη συνέχιση της κατάληψης αποφάσισαν οι φοιτητές του Μ.Π.Ε.Σ

admin

Oμιλία με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Σάμου

admin

Ι.Μ. Σάμου – Εκδήλωση για τους Πρωτεύσαντες και Αριστεύσαντες

admin

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τους αγρότες

admin

Dodekanisos Seaways: Προσκύνημα στον Πανορμίτη μόνο με 10€ και το όχημά σας δωρεάν!

admin

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις εξετάσεις Ελληνομάθειας Μαΐου 2024

admin

O Σύλλογος Αποφοίτων ΣΕΜΦΕ Ε.Μ.Π. βραβεύει τον Κωνσταντίνο Μουτζούρη

admin