15.5 C
Σάμος
04/12/2022
Δήμος

«Η Δημοτική Αρχή δεν ενημερώνει, θεσμικά, την Κοινότητα των Μυτιληνιών»

Η συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής να μην ενημερώνει, θεσμικά, το τοπικό συμβούλιο του χωριού για θέματα που αφορούν τους Μυτιληνιούς επαναλαμβάνεται και αγγίζει τα όρια της απαξίωσης των αιρετών της κοινότητας οι οποίοι, πολλά από αυτά, τα μαθαίνουν τυχαία, ή από το facebook!!, ή μετά από επίμονα, επαναλαμβανόμενα τηλέφωνα του εκλεγμένου της Λαϊκής συσπείρωσης.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Τελευταίο παράδειγμα, μη ενημέρωσης, το πρόβλημα στατικότητας του δημοτικού σχολείου για το οποίο ο πρόεδρος και μέλη του τοπικού συμβούλιου πληροφορήθηκαν…. τυχαία 20 μέρες μετά !!

Τουλάχιστον, ενημερώθηκαν έγκαιρα ώστε να βρεθούν στην ενημέρωση που έγινε στους γονείς και εκπαιδευτικούς από επιστήμονα- μελετητή των ζημιών των σχολικών κτιρίων για την μη άμεση επικινδυνότητά τους. Θετικό είναι  ότι  ομαλοποιείται, σχετικά, η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των μαθητών του χωριού το πρωί,  και της Χώρας το απόγευμα.

Θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συχνή καθαριότητα και απολύμανση των χώρων με επιπλέον καθαρίστρια  καθώς και η εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών της Χώρας με λεωφορείο.  Nα ξεκινήσουν από τώρα οι ενέργειες της χρηματοδότησης για την οριστική αποκατάσταση του κτιρίου του σχολείου

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ: Μετά τις κακοτεχνίες του έργου αντικατάστασης του  δικτύου ύδρευσης από τον εργολάβο,  τις συνεχείς διακοπές υδροδότησης που ακολούθησαν (πολλές χωρίς ενημέρωση)  και τα παράπονα των χωριανών, ζητήθηκε ο έλεγχος για την ποιότητα του νερού  να είναι συχνός.  Στις 5 Ιανουαρίου του 21 δόθηκαν τα αποτελέσματα του ελέγχου που έγινε τον Νοέμβριο του 2020, με τον προηγούμενο έλεγχο να έχει γίνει τον Μάϊο του 2020 (όπως είπαν τηλεφωνικά) χωρίς ποτέ να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις γι αυτό. Η επιλεκτική ενημέρωση δεν αναιρεί το συνολικό πρόβλημα.  Επί πλέον, ρωτάμε.

Έγινε έλεγχος του νερού για τα βαρέα μέταλλα;

Που βρίσκεται, επιτέλους, η συνέχιση του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης; Πότε θα ολοκληρωθεί;  Πότε θα επισκευαστούν οι κακοτεχνίες;

ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΑ: Κενό γράμμα αποδείχθηκε  η υπόσχεση του πρωθυπουργού για την αλλαγή του νόμου προκειμένου να επιταχύνεται  η κατεδάφιση τους.  Τελικά η συμπαράσταση στον ανθρώπινο πόνο για τον άδικο χαμό των παιδιών δεν ήταν παρά μία ακόμα προπαγανδιστική πόζα μπροστά στα κανάλια; Ντροπή !

Με  συμπάθεια, φιλοφρονήσεις, ντεμενάδες και φωτογραφίες δεν καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες, ούτε λύνονται προβλήματα. Άλλωστε κι όσα έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα με αγώνες και πιέσεις από τον λαό γίνονται.

Απαιτείται από τώρα διεκδίκηση και γενναία χρηματοδότηση από τον Δήμο για την εκπαίδευση των μαθητών με ασφάλεια και από τον σεισμό και από τον covid.

Για την κατεδάφιση των ετοιμόρροπων.

Για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

 

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ

 

Related posts

Επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Πάρη Παπαγεωργίου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

admin

Απόψε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη πλατεία Πυθαγόρα

admin

Ο Γ. Στάντζος υποδέχθηκε τον Δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν

admin

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας Δήμων Σάμου με το Πολωνικό – Ελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαρσοβίας

admin

Προβολή ντοκιμαντέρ: “Το ταξίδι του σύμπαντος”

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Συγκροτήθηκε 5μελης επιτροπή για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

admin

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου παραχωρεί χώρο του ΜΝΝΤΑ για να στεγαστεί η υπό δημιουργία εκπαιδευτική δομή στη Ξυλοναυπηγική Τέχνη

admin

Την Παρασκευή το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα