14.4 C
Σάμος
06/12/2022
Δήμος

Η Δημοτική Ενότητα Μαραθοκάμπου για το Περιφερειακό Ιατρείο 

Μετά λύπης μας, στις 13 Νοεμβρίου 2017 διαβάσαμε στο δημοσιογραφικό site Samos24.gr το άρθρο με τον τίτλο «Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν Σάμου καταγγέλλει την Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου» όπου ευθέως, το Δ.Σ του Συλλόγου κατηγορεί την Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθοκάμπου.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «…Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων εκφράζει τον αποτροπιασμό του στη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου και στον Πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Μαραθοκάμπου…».

Παρότι το ανωτέρω σχόλιο είναι ιδιαιτέρως προσβλητικό και αμαυρώνει τις προσπάθειες της Δημοτικής Ενότητας που ως βασικό σκοπό έχει την διατήρηση του Περιφερειακού Ιατρείου στην περιοχή του Μαραθοκάμπου και την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων, όντως, δεν γνωρίζει το σύνολο των περιστατικών και των ενεργειών της Δημοτικής Ενότητας και, όχι, ότι τα αγνοεί σκοπίμως.

Για το λόγο αυτό θα θέλαμε, εκ νέου, να σας παραθέσουμε τα γεγονότα ως έχουν, προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων. Κατ’ αρχάς, όπως αναφέρεται και στο ίδιο το ανωτέρω άρθρο  «….Η γιατρός ζητούσε να καθαρίζονται οι χώροι του Ιατρείου, το Κέντρο Υγείας όμως δε διαθέτει καθαρίστριες για τα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία και έτσι το Τοπικό Συμβούλιο του Μαραθοκάμπου έχει διαθέσει μια καθαρίστρια για να καθαρίζονται οι χώροι του ιατρείου μια φορά την εβδομάδα…».

Η αλήθεια είναι ότι το Τοπικό Συμβούλιο του Μαραθοκάμπου παρότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του, αλλά ούτε και στην αρμοδιότητα του Δήμου εν γένει, να παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας στο Περιφερειακό Ιατρείο  του Μαραθοκάμπου, προσφέρθηκε προς τούτο, με σκοπό να αποφευχθούν καταστάσεις που μπορεί να επιφέρουν κίνδυνο στην υγεία των πολιτών. Η καθαριότητα, λοιπόν, πραγματοποιείται δύο (2) φορές την εβδομάδα στο Περιφερειακό Ιατρείο  του Μαραθοκάμπου και μία (1)  φορά στο Παράρτημα που εδρεύει στον Όρμο Μαραθοκάμπου. Συνολικά, λοιπόν, η Δημοτική Ενότητα προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας τρεις (3) φορές την εβδομάδα στα περιφερειακά Ιατρεία του Μαραθοκάμπου.

Επιπλέον, με δεδομένο, ότι εντός του Περιφερειακού Ιατρείου, υπάρχει ιατρικός εξοπλισμός και διάφορα ιατρικά σκευάσματα, ήταν εξ αρχής απαραίτητη προϋπόθεση η καθαριότητα να πραγματοποιείται σε συνεννόηση με την Ιατρό κ. Αμυγδάλου, και υπό την επίβλεψη της, ως υπεύθυνης του Ιατρείου, αφού απώτερος σκοπός μας είναι να μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες της υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Τονίζουμε, και πάλι, ότι βασικό μας στόχος είναι η διατήρηση και στελέχωση του Θεσμού του Περιφερειακού Ιατρείου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και για αυτό το λόγο προσπαθούμε με κάθε μέσο, ακόμη και πέραν των αρμοδιοτήτων μας, να συνεισφέρουμε στην εύρυθμη λειτουργία του, σε συνεννόηση πάντα με την Ιατρό.

 

Ο Αντιδήμαρχος Σάμου

 

Εμμανουήλ Ισιδώρου

Related posts

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου ζητά χρηματοδότηση απο το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

admin

Επαφές του Δήμου Δυτικής Σάμου στην Πολωνία 

admin

Επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Πάρη Παπαγεωργίου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

admin

Απόψε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη πλατεία Πυθαγόρα

admin

Ο Γ. Στάντζος υποδέχθηκε τον Δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν

admin

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας Δήμων Σάμου με το Πολωνικό – Ελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαρσοβίας

admin

Προβολή ντοκιμαντέρ: “Το ταξίδι του σύμπαντος”

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Συγκροτήθηκε 5μελης επιτροπή για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα