30 C
Σάμος
09/08/2022
Δήμος

Η «Δράση Ενότητα Προοπτική» επισκέφτηκε την Δημοτική κοινότητα  Άνω Βαθέος

Η δημοτική παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτική» επισκέφτηκε πρόσφατα την Δημοτική κοινότητα  Άνω Βαθέος. Στον  όμορφο και ιστορικό χώρο συνεδριάσεων της κοινότητας και εν μέσω πολύ καλού κλίματος συζήτησε με το τοπικό συμβούλιο διάφορα θέματα που αφορούν  την περιοχή και τους δημότες της.

Αναλυτικότερα:

Ζητήσαμε ενημέρωση για την καθυστέρηση αποκατάστασης του δρόμου της Στήνιας ο οποίος εξυπηρετεί πολύ, συνδέοντας το Άνω Βαθύ με τον Περιφερειακό, αλλά βρίσκεται σε κακή κατάσταση σε διάφορα σημεία του με αποτέλεσμα να μην έχει ασφαλή βατότητα.

Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει μελέτη ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου της  Βλαμαρής, αρμοδιότητας του Δήμου και ευελπιστούμε στην εκπλήρωση των υποσχέσεων για την επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης και ασφαλτόστρωση των δρόμων της περιοχής.

Δεδομένου ότι όπως μας ενημέρωσαν, ο Δήμος αρνήθηκε την πρόταση ασφαλτόστρωσης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου από την Περιφέρεια, απορούμε για άλλη μια φορά γιατί δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δυο σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ενώ το έχουμε ζητήσει και οι δυο πλευρές είχαν συμφωνήσει για προγραμματική συνεργασία σε έργα δεν βλέπουμε αυτό να γίνεται πράξη.

Υπενθυμίσαμε επίσης ότι χρειάζονται επιπλέον παρεμβάσεις στήριξης τοιχίων σε διάφορα σημεία προκειμένου να  έχει νόημα και αποτέλεσμα η όποια ασφαλτόστρωση.

Ζητήσαμε να υπάρχει Γραμματέας στην Κοινότητα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και ασφαλιζόμενων ΟΓΑ περισσότερες μέρες και όχι μόνο μια όπως τώρα.

Ενημερωθήκαμε για τα την πορεία αποκατάστασης χώρων όπου υπάρχουν ετοιμόρροπα σπίτια που είναι πολλά και επικίνδυνα και αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Σχετικά με το νεκροταφείο τονίστηκε η αναγκαιότητα για επέκταση του και να υπάρχει εργάτης εκεί σε τακτική βάση.

Υπενθυμίσαμε ότι πάγιο αίτημα των κατοίκων είναι η άρση της μονοδρόμησης από Δημοτική  Κοινότητα έως Ποταμάκι και η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη όπως ζητά ομόφωνα το Κοινοτικό Συμβούλιο για την ομαλή λειτουργία των οχημάτων και πεζών.

Related posts

Τρισδιάστατη θα είναι η αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Σάμου πάνω σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος

admin

Βασίλης Παυλίδης: Διακήρυξη Αρχών του δημοτικού συνδυασμού Ανατ. Σάμου «Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ»

admin

Πάρης Παπαγεωργίου: «… θέλουμε να δούμε τον τόπο μας, το νησί μας, εκεί που πραγματικά του αρμόζει…»

admin

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου υπέρ της μνήμης των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

admin

Προσλήψεις στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Παρέμβαση του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου στο δημ. συμβούλιο του Δήμου Ανατ. Σάμου

admin

“Ανατροπή”: Η δημοτική αρχή κατώτερη των περιστάσεων

admin

Συνεδριάζει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

“Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων”

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα