30 C
Σάμος
09/08/2022
Σαμιακά

Το Ε.Κ Σάμου συμπαραστέκεται στην Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στην Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου, τα σωματεία, τους υπόλοιπους φορείς και τον Μαραθοκαμπίτικο λαό, που αγωνίζονται για να κρατήσουν την γιατρό στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαραθοκάμπου. Εκεί που είναι η μόνιμη θέση της και που κατακτήθηκε με την συνεχή δράση αρκετών χρόνων της Λαϊκής Επιτροπής, των άλλων φορέων και των κατοίκων.

Η ενέργεια της απομάκρυνσης της μόνιμης γιατρού αποδυναμώνει πλήρως το Περιφερειακό Ιατρείο, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα τόσο στο Μαραθόκαμπο όσο και στην ευρύτερη περιοχή και θα επαναφέρει περιπτώσεις που έχουν χαραχθεί βαθιά στις μνήμες των κατοίκων με θανάτους που είχαν συμβεί την προηγούμενη περίοδο και που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε μόνιμη γιατρός.

Τόσο η κατάσταση εκεί όσο και η αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου θα δημιουργήσουν εκρηκτικές καταστάσεις γιατί υποβαθμίζουν και θα συνεχίσουν να υποβαθμίζουν με μεγαλύτερη ένταση τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας.

Η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται και στον τομέα της Υγείας όλα αυτά τα χρόνια τόσο από αυτή όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις έχει οδυνηρά αποτελέσματα για το λαό που μένει χωρίς γιατρούς, χωρίς στελεχωμένες μονάδες υγείας, χωρίς πρόληψη, περίθαλψη και φάρμακα.

Καλούμε το Σαμιακό λαό μέσα από τα σωματεία του να οργανώσει τώρα την πάλη του για όλα τα ζητήματα που του καταστρέφουν καθημερινά τη ζωή. Ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική και

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Να παραμείνει η μόνιμη ιατρός στο Π.Ι. ώστε αυτό να λειτουργεί ως κέντρο εφημεριών όπως μέχρι σήμερα.
  • Πλήρη στελέχωση του Π.Ι. με δεύτερο γιατρό, μαία και νοσηλεύτρια ώστε να λειτουργεί όλο το 24ωρο. Πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας.
  • Άμεση στελέχωση του Κ.Υ Καρλοβασίων και του Νοσοκομείου Σάμου με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τις οικογένειές τους.
  • Αυτόνομο πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες του νησιού.
  • Η υγεία και η πρόνοια να είναι αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν για όλο το λαό.

Related posts

Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Σάμος: Παροχή επείγουσας ιατρικής βοήθειας στους νεοαφιχθέντες

admin

Προκήρυξη μόνιμων θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Γ.Ν. Σάμου

admin

Η συνάντηση κορυφής και το θερινό σχολείο για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση συγκεντρώνουν διεθνείς ειδικούς και φοιτητές στη Σάμο

admin

Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας: Πλήρωση επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ

admin

Φωτιά σε εν κινήσει μηχανάκι

admin

Ποδοσφαιρικός φιλανθρωπικός αγώνας για τη στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου

admin

Αίθριος καιρός με ενισχυμένο μελτέμι μέχρι την Πέμπτη

admin

Κινδύνεψε να χάσει την ζωή του απο πνιγμό 70χρονος στην παραλία της Ψιλής Άμμου

admin

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας στη Σάμο

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα