Connect with us

Δήμος

Η “Δράση”και η “Σαμιακή Πολιτεία”για τον ΧΥΤΑ

Published

on

Οι παρατάξεις «Δράση ενότητα προοπτική» και «Σαμιακή Πολιτεία» στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο κατήγγειλαν τον δημοτική αρχή για μη πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα του πως θα αποκατασταθεί ο μοναδικός ΧΥΤΑ Σάμου ο οποίος έχει καταστραφεί σε μεγάλη έκταση μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε εντός αποτελειώνοντας κάθε προστατευτική μεμβράνη

που είχε απομείνει και μετατρέποντας τον στην ουσία σε ΧΑΔΑ ένα χώρο ανεξέλεγκτης ρίψης σκουπιδιών. Πισωγύρισμα δηλαδή τουλάχιστον 30 χρόνων. Εκκολάπτεται μια υγειονομική βόμβα με άμεσο κίνδυνο την κατάργηση του χώρου και με απρόβλεπτες συνέπειες καθώς είναι σχεδόν ακατόρθωτο με τις παρούσες συνθήκες να εξασφαλισθούν περιβαλλοντικοί όροι και να γίνει οριοθέτηση νέου χώρου.
Ειδικά με την έλλειψη ενός σύγχρονου χωροταξικού στο νησί για το οποίο η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει κάτι ουσιώδες ακόμη. Αδράνεια και καθησυχασμός για τα ΧΥΤΑ μετά από τόσες οχλήσεις και προειδοποιήσεις μας προς την δημοτική αρχή θυμίζοντας το γνωμικό: «Θα σου μάθω πόσα απίδια βάνει ο σάκος» τώρα που η περιβαλλοντική καταστροφή λόγω κακής διαχείρισης των απορριμμάτων πήρε ήδη μεγάλη έκταση και αν δε γίνει κάτι άμεσα θα υποχρεωθούμε να ψάχνουμε να χωροθετήσουμε κατάλληλο χώρο σε άλλο μέρος του νησιού όπου και δικαίως θα αντιδρά η κοινωνία.
Υπενθυμίζουμε ότι οι παρατάξεις μας προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τη Δημοτική Αρχή θεσμικά μέσω διαφόρων επαφών και συγκεκριμένων προτάσεων διότι το νησί μας κινδυνεύει άμεσα. Επειδή δεν λάβαμε απάντηση επ’αυτού αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες άμεσα και θα γίνει ανοιχτή συζήτηση, διαβούλευση για το πώς θέλουμε τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ανατολικής Σάμου, ποια θα είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποίησης και πώς θα προστατευτεί. Επίσης ζητάμε να γίνουν άμεσες ενέργειες για πλήρη αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Μαραθοκάμπου.
Στο δημοτικό συμβούλιο καταγγείλαμε επίσης το γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει εκμεταλλευτεί το γραπτό αίτημα συνεργασίας από τη Διεθνή Ένωση Σηράγγων (International Tunneling Association). Αμελεί και απαξιώνει μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού και προβολής του τόπου μιας και το έργο στο Ευπαλίνειο όρυγμα ολοκληρώθηκε οι παρεχόμενες υπηρεσίες βελτιώθηκαν, το ενδιαφέρον επισκεπτών, επιστημόνων παραμένει παγκοσμίως και από την Διεθνή Ένωση Σηράγγων η οποία δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση επίσημη από το Δήμο μας σε αίτημα της για συνεργασία-διοργάνωση συνεδρίων. Κάτι που έχει ανάγκη ο τόπος μας και από το οποίο σε πολλά θα επωφεληθεί η τοπική κοινωνία.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση Στάντζου με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Published

on

By

Το προσφυγικό μεταναστευτικό θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της ατζέντας της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.

Για την επικείμενη συνάντηση ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο μεταβαίνει αύριο Τρίτη  στην Αθήνα μετά απο πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη.

O κ. Στάντζος προσέρχεται στο διάλογο όπως δήλωσε στο Σώμα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου .

Την Τετάρτη στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτός απο τον κ. Στάντζο θα παραβρεθούν, ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης, και Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης .

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα περάσουν ο δήμαρχος Δυτικής Σαμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή