Connect with us

Δήμος

Η «Δράση Ενότητα Προοπτική» για μισθοδοσία και δημοτικά τέλη

Published

on

Κατά τη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτική» πρωτίστως, συνεπικουρούμενη και των άλλων δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ανέδειξε και στηλίτευσε τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στους μόνιμους εργαζόμενους.

Λανθασμένες πολιτικές της δημοτικής αρχής, που κατά παράβαση του άρθρου 15 της ΚΥΑ 2/37345/0004 με ημερομηνία έκδοσης 4/6/10, η οποία μιλά για υποχρεωτική καταβολή μισθοδοσίας δεδουλευμένων στις 13 ή 27 του επόμενου μήνα, επιχείρησε να παρακρατήσει την προκαταβολή της μισθοδοσίας του Α’ δεκαπενθημέρου του 2019 παράτυπα και παράνομα.

Η δημοτική αρχή δήλωσε αδυναμία εξεύρεσης πιστώσεων για την μισθοδοσία και προσπάθησε να μετακυλήσει την πληρωμή και το οικονομικό βάρος για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2019.

Ευτυχώς μετά από πίεση που ασκήθηκε από όλες τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις και από κινητοποιήσεις των ίδιων των εργαζομένων εξευρέθηκε λύση για την έγκαιρη πληρωμή των όπως τους υποσχέθηκε η Δημοτική αρχή.  Οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν και παράλληλα θα αποφύγει ο Δήμος Σάμου μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών..!

Μια κατάσταση πρωτοφανής  στον πολιτικό βίο του τόπου. Αλλοπρόσαλλες πολιτικές οι οποίες υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία του δήμου και δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας στους εργαζόμενους. Ο Δήμαρχος Σάμου φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη, την οποία και δεν μπορεί να εκχωρήσει.

Η παράταξη μας επίσης, αντέδρασε στο θέμα αναπροσαρμογής των τελών φωτισμού και καθαριότητας όπως το εισηγήθηκε η Δημοτική αρχή, καθώς και στη πρόταση που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Δεν μας βρήκε σύμφωνους καθότι πιστεύουμε ότι η όποια πρόταση αναπροσαρμογής πρέπει να συνοδεύεται και με αντίστοιχη αναλογιστική μελέτη (μελέτη σκοπιμότητας και ανταποδοτικότητας) λαμβάνοντας υπόψη την κατά μέσον όρο οικονομική δυνατότητα της κάθε οικογένειας και κάθε επιχείρησης δεδομένου ότι από το 2010 έως σήμερα το ΑΕΠ της Ελληνικής οικογένεια στη Περιφέρεια έχει μειωθεί περισσότερο από 30%.

Άρα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε συνολικά για μείωση και μόνο μείωση των τελών με τεκμηρίωση.

Εξάλλου ήταν μέσα στις προτεραιότητες μας η μείωση των τελών, στα πλαίσια της δίκαιης οικονομικής κατανομής βαρών, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η υλοποίηση αυτού του στόχου μέσα στο μικρό διάστημα λειτουργίας των 3,5 χρόνων της προηγούμενης δημοτικής αρχής και επωμιζόμενη το δύσκολο έργο της συνένωσης των τεσσάρων δήμων.

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να προβεί ο Δήμος σε ενέργειες εξοικονόμησης πόρων βελτιώνοντας τα οικονομικά του. Όπως για παράδειγμα στον έλεγχο και τη μείωση των δαπανών στο τομέα φωτισμού, αντικαθιστώντας σταδιακά τους λαμπτήρες με λαμπτήρες τύπου led  ή να μειώσει το κόστος φωτισμού της επαρχιακής οδού Σάμου – Καρλόβασι έργο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μεταφέροντας τη δαπάνη στο φορέα υλοποίησης του έργου. Μια δαπάνη φωτισμού που υπερβαίνει τις  350.000 ευρώ ετησίως.

Προφανώς λοιπόν, υπάρχουν πρακτικές που και τον οικογενειακό προϋπολογισμό ελαφρύνουν και  επιπλέον πόρους βρίσκουν  για να καλύψουν τις δαπάνες για μια ποιοτική και αναβαθμισμένη υπηρεσία καθαριότητας.

Αντί αυτού δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η ηγεσία της Δημοτική  αρχής  προσπαθεί  να μετακυλίσει στους δημότες την ανεύθυνη και ψηφοθηρική πολιτική της ηγεσίας του Δήμου.

Η  «Δράση Ενότητα Προοπτική» μιλά δηλαδή για άλλο μείγμα πολιτικής, περισσότερο κοινωνικής υπέρ των πολλών και όχι των λίγων, με ξεκάθαρες θέσεις χωρίς πολιτικά ψευτοδιλήμματα και χωρίς να  υποκρινόμαστε.

Comments

comments

Δήμος

Ενημέρωση για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Σάμου

Published

on

By

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο γραφείο του Δημάρχου Σάμου κ. Σεβαστάκη,πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου ,του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου και των μελών του συνδυασμού «Σάμος όμορφη πόλη».

Όλοι οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν για το πολιτιστικό πλάνο του δήμου, ενώ κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που έχουν ήδη προγραμματίσει.

Κοινός στόχος όλων είναι η ανάδειξη της πρωτεύουσας του νησιού τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες.

Πηγή Εμπορικός Σύλλογος Σάμου

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Προεκλογικές δαπάνες και έσοδα του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ»

Published

on

By

Μετά τη λήξη των εκλογικών διαδικασιών για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της επαναληπτικής της 2ης Ιουνίου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, η δημοτική κίνηση «η Σάμος αλλάΖΕΙ»υπηρετώντας τη πλήρη διαφάνεια, ενημερώνει τους συμπολίτες μας για τα έσοδα και τις συνολικές  δαπάνες, με τα οποία διεξήγαγε την προεκλογική της εκστρατεία. Το συνολικό κόστος της προεκλογικής της εκστρατείας είναι 3000 €  και αφορά το σύνολο εξόδων του συνδυασμού (παράβολα, διαφημιστικό υλικό, ψηφοδέλτια) καθότι κανένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δεν προέβη σε ξεχωριστή προβολή και σε ξεχωριστές δαπάνες.

Ελπίζουμε ότι και οι άλλοι συνδυασμοί στα πλαίσια της διαφάνειας θα καταθέσουν τα συνολικά τους έξοδα και έσοδα.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων εντός της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας

Published

on

By

Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών και την θετική αξιολόγηση της πρότασης του Δήμου Σάμου από το Υπουργείο Εσωτερικών, εντάχθηκε το  έργο  με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις Δ. Κ. Χώρας» στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 819.000,00 ευρώ.

Το έργο αφορά την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων εντός της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας συνολικής επιφάνειας 5.750 μέτρων και στοχεύει στην συνολική βελτίωση του οδικού δικτύου της εν λόγω κοινότητας.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017