16.7 C
Σάμος
02/12/2022
Δήμος

Η Δράση Ενότητα Προοπτική για την αίτηση ασφαλιστικών που κατέθεσαν 32 συμβασιούχοι καθαριότητας

Αίτηση ασφαλιστικών κατέθεσαν 32 εκ των 38 συμβασιούχων καθαριότητας, των οποίων τη σύμβαση δεν ανανέωσε ο Δήμος σύμφωνα με το νόμο 4479/2017. Η παράταξή μας παραμένοντας πιστή στις ιδεολογικές της καταβολές μαζί και με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησε την επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων καθώς έτσι είχαμε αποφασίσει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στις 22/06/2017 σε αντίθεση με την παράταξη της δημοτικής αρχής του Δημάρχου.
Ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι του λοιπόν ένα μήνα μετά αποφάσισαν την πρόσληψη μόνο των 16 εκ των 54 αφήνοντας 38 οικογένειες χωρίς εισόδημα καθώς πρόκειται για ανθρώπους ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την ιδεολογική τους ταυτότητά και τις πραγματικές τους προθέσεις απέναντι στο δίκαιο των εργαζομένων..
Επιπλέον εν μέσω τουριστικής περιόδου άφησαν το Δήμο χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας και οι εικόνες ακαθαρσίας με γεμάτους κάδους και βρώμικους κοινόχρηστους χώρους έκαναν το γύρο του διαδικτύου.
Την Παρασκευή 11/08/2017 βρεθήκαμε στην αίθουσα του δικαστηρίου στο οποίο κατέφυγαν οι συμβασιούχοι για να τους συμπαρασταθούμε έμπρακτα και καταθέσαμε ως μάρτυρες τόσο για την αναγκαιότητά τους για την καθαριότητα του Δήμου όσο και για την ενημέρωσή που είχαμε ως δημοτικοί σύμβουλοι ότι χρήματα υπήρχαν όπως κατ’ επανάληψη μας είχαν διαβεβαιώσει οι υπεύθυνοι και ο Δήμαρχος όλο αυτό το χρόνο.
Σε μία εξοντωτική διαδικασία διάρκειας 4 ωρών οι συμβασιούχοι δικαιώθηκαν και εμείς επιβεβαιωθήκαμε για όσα τόσο καιρό υποστηρίζαμε.
Η Δημοκρατία νίκησε.
Οι άνθρωποι αυτοί θα γυρίσουν στην εργασία τους και δε θα γίνουν μοχλός πίεσης του Δημάρχου για την επιπλέον χρηματοδότηση που ζητά τόσο καιρό από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Ήδη εξέδωσε ανακοίνωση με αυτό το περιεχόμενο προς το Υπουργείο, χρησιμοποιώντας την απόφαση την οποία πολέμησε πριν 3 μέρες! Η υποκρισία στο μεγαλείο της..
Η δικαιοσύνη όμως έκανε το καθήκον της και πλέον είναι σαφές ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ζωές των ανθρώπων…

Related posts

Επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Πάρη Παπαγεωργίου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

admin

Απόψε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη πλατεία Πυθαγόρα

admin

Ο Γ. Στάντζος υποδέχθηκε τον Δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν

admin

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας Δήμων Σάμου με το Πολωνικό – Ελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαρσοβίας

admin

Προβολή ντοκιμαντέρ: “Το ταξίδι του σύμπαντος”

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Συγκροτήθηκε 5μελης επιτροπή για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

admin

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου παραχωρεί χώρο του ΜΝΝΤΑ για να στεγαστεί η υπό δημιουργία εκπαιδευτική δομή στη Ξυλοναυπηγική Τέχνη

admin

Την Παρασκευή το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα