Connect with us

Δήμος

Η Δράση Ενότητα Προοπτική για την αίτηση ασφαλιστικών που κατέθεσαν 32 συμβασιούχοι καθαριότητας

Published

on

Αίτηση ασφαλιστικών κατέθεσαν 32 εκ των 38 συμβασιούχων καθαριότητας, των οποίων τη σύμβαση δεν ανανέωσε ο Δήμος σύμφωνα με το νόμο 4479/2017. Η παράταξή μας παραμένοντας πιστή στις ιδεολογικές της καταβολές μαζί και με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησε την επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων καθώς έτσι είχαμε αποφασίσει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στις 22/06/2017 σε αντίθεση με την παράταξη της δημοτικής αρχής του Δημάρχου.
Ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι του λοιπόν ένα μήνα μετά αποφάσισαν την πρόσληψη μόνο των 16 εκ των 54 αφήνοντας 38 οικογένειες χωρίς εισόδημα καθώς πρόκειται για ανθρώπους ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την ιδεολογική τους ταυτότητά και τις πραγματικές τους προθέσεις απέναντι στο δίκαιο των εργαζομένων..
Επιπλέον εν μέσω τουριστικής περιόδου άφησαν το Δήμο χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας και οι εικόνες ακαθαρσίας με γεμάτους κάδους και βρώμικους κοινόχρηστους χώρους έκαναν το γύρο του διαδικτύου.
Την Παρασκευή 11/08/2017 βρεθήκαμε στην αίθουσα του δικαστηρίου στο οποίο κατέφυγαν οι συμβασιούχοι για να τους συμπαρασταθούμε έμπρακτα και καταθέσαμε ως μάρτυρες τόσο για την αναγκαιότητά τους για την καθαριότητα του Δήμου όσο και για την ενημέρωσή που είχαμε ως δημοτικοί σύμβουλοι ότι χρήματα υπήρχαν όπως κατ’ επανάληψη μας είχαν διαβεβαιώσει οι υπεύθυνοι και ο Δήμαρχος όλο αυτό το χρόνο.
Σε μία εξοντωτική διαδικασία διάρκειας 4 ωρών οι συμβασιούχοι δικαιώθηκαν και εμείς επιβεβαιωθήκαμε για όσα τόσο καιρό υποστηρίζαμε.
Η Δημοκρατία νίκησε.
Οι άνθρωποι αυτοί θα γυρίσουν στην εργασία τους και δε θα γίνουν μοχλός πίεσης του Δημάρχου για την επιπλέον χρηματοδότηση που ζητά τόσο καιρό από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Ήδη εξέδωσε ανακοίνωση με αυτό το περιεχόμενο προς το Υπουργείο, χρησιμοποιώντας την απόφαση την οποία πολέμησε πριν 3 μέρες! Η υποκρισία στο μεγαλείο της..
Η δικαιοσύνη όμως έκανε το καθήκον της και πλέον είναι σαφές ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ζωές των ανθρώπων…

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση Στάντζου με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Published

on

By

Το προσφυγικό μεταναστευτικό θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της ατζέντας της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.

Για την επικείμενη συνάντηση ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο μεταβαίνει αύριο Τρίτη  στην Αθήνα μετά απο πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη.

O κ. Στάντζος προσέρχεται στο διάλογο όπως δήλωσε στο Σώμα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου .

Την Τετάρτη στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτός απο τον κ. Στάντζο θα παραβρεθούν, ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης, και Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης .

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα περάσουν ο δήμαρχος Δυτικής Σαμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή