Connect with us

Δήμος

Η “Δράση Ενότητα Προοπτική” για την μη αύξηση του ΦΠΑ

Published

on

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ, όπως ψηφίσθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου χθες 30/10/17 (με προσθήκη που θα μπει σαν υπόμνημα του κειμένου της Λαϊκής Συσπείρωσης).

Ζητούμε από την κυβέρνηση να απορρίψει κάθε σκέψη για αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε νησιά. Η κυβέρνηση πρέπει να διεκδικήσει την παγιωμένη και σταθερή χαμηλή ποσόστωση των συντελεστών στα νησιά μας.

Καταδικάζουμε κάθε συζήτηση για πιθανή αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε νησιά.

Δεδομένου του αυξημένου κόστους διαβίωσης και δραστηριοποίησης στις νησιωτικές περιοχές, το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τα νησιά του Αιγαίου υποτίθεται αντισταθμίζει τις αρνητικές συνέπειες της κατά τα άλλα παραμένουσα τύποις εν ισχύ,  περίφημης «νησιωτικότητας».

Οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ που εφαρμόζονται στα νησιά θα πρέπει να αποκαταστήσουν διάφορες ανισότητες και την κοινωνική δικαιοσύνη. Πρέπει να παγιωθούν και να παραμείνουν χαμηλοί, τουλάχιστον στο ύψος των υπολοίπων νησιών της ΕΕ αν όχι και μικρότεροι.

Υπενθυμίζουμε ότι στα νησιά μας υπάρχουν παγιωμένες πλέον ελλείψεις προσωπικού στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας της παιδείας και της υγείας. Συχνή είναι και η έλλειψη τακτικής συγκοινωνίας κυρίως ακτοπλοϊκής  τον χειμώνα.

Για λόγους λογιστικής διαχείρισης της ΕΕ στερούμαστε κοινοτικούς πόρους και βασικά έργα υποδομής.

Το ελάχιστο δημοσιονομικό όφελος που θα αποφέρει τυχόν αύξηση του ΦΠΑ θα εξανεμισθεί  αφού ανάπτυξη και  ανταγωνιστικότητα της τοπικής οικονομίας θα πάνε οριστικά περίπατο.

Η κυβέρνηση πρέπει να αναιρέσει  τα προσδοκώμενα έσοδα από την επικείμενη αύξηση που έχουν εγγραφεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, για το 2018 μεταβάλλοντας τον.

Όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας πρέπει να οργανωθούν προκειμένου να διασφαλίσουν το αυτονόητο δικαίωμα της οικονομικής τους επιβίωσης στον τόπο τους.

Ο Δήμος πρέπει να οργανώσει σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, επαγγελματικούς φορείς, και την Περιφέρεια μια Πανσαμιακή συγκέντρωση διεκδίκησης με παράλληλη κινητοποίηση και των υπόλοιπων νησιών της Περιφέρειας την ίδια μέρα.

 

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Published

on

By

Σήμερα Πέμπτη, ο  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου, ο κ. Δημήτρης Κυπραίου, έπειτα από πρόταση του και έγκριση αυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής, παρέδωσε στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβασίου κ. Αικατερίνη Σφέτσου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη αναγκών στις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, που προέκυψαν για την τηλεκπαίδευση λόγω COVID-19.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω παλαιότερης απονομής χρημάτων για προμήθεια υπολογιστών στα τρία Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου, για κάλυψη αναγκών έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή