18.9 C
Σάμος
04/03/2024
Δήμος

Η “Δράση Ενότητα Προοπτική” για την μη αύξηση του ΦΠΑ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ, όπως ψηφίσθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου χθες 30/10/17 (με προσθήκη που θα μπει σαν υπόμνημα του κειμένου της Λαϊκής Συσπείρωσης).

Ζητούμε από την κυβέρνηση να απορρίψει κάθε σκέψη για αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε νησιά. Η κυβέρνηση πρέπει να διεκδικήσει την παγιωμένη και σταθερή χαμηλή ποσόστωση των συντελεστών στα νησιά μας.

Καταδικάζουμε κάθε συζήτηση για πιθανή αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε νησιά.

Δεδομένου του αυξημένου κόστους διαβίωσης και δραστηριοποίησης στις νησιωτικές περιοχές, το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τα νησιά του Αιγαίου υποτίθεται αντισταθμίζει τις αρνητικές συνέπειες της κατά τα άλλα παραμένουσα τύποις εν ισχύ,  περίφημης «νησιωτικότητας».

Οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ που εφαρμόζονται στα νησιά θα πρέπει να αποκαταστήσουν διάφορες ανισότητες και την κοινωνική δικαιοσύνη. Πρέπει να παγιωθούν και να παραμείνουν χαμηλοί, τουλάχιστον στο ύψος των υπολοίπων νησιών της ΕΕ αν όχι και μικρότεροι.

Υπενθυμίζουμε ότι στα νησιά μας υπάρχουν παγιωμένες πλέον ελλείψεις προσωπικού στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας της παιδείας και της υγείας. Συχνή είναι και η έλλειψη τακτικής συγκοινωνίας κυρίως ακτοπλοϊκής  τον χειμώνα.

Για λόγους λογιστικής διαχείρισης της ΕΕ στερούμαστε κοινοτικούς πόρους και βασικά έργα υποδομής.

Το ελάχιστο δημοσιονομικό όφελος που θα αποφέρει τυχόν αύξηση του ΦΠΑ θα εξανεμισθεί  αφού ανάπτυξη και  ανταγωνιστικότητα της τοπικής οικονομίας θα πάνε οριστικά περίπατο.

Η κυβέρνηση πρέπει να αναιρέσει  τα προσδοκώμενα έσοδα από την επικείμενη αύξηση που έχουν εγγραφεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, για το 2018 μεταβάλλοντας τον.

Όλοι οι κάτοικοι των νησιών μας πρέπει να οργανωθούν προκειμένου να διασφαλίσουν το αυτονόητο δικαίωμα της οικονομικής τους επιβίωσης στον τόπο τους.

Ο Δήμος πρέπει να οργανώσει σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, επαγγελματικούς φορείς, και την Περιφέρεια μια Πανσαμιακή συγκέντρωση διεκδίκησης με παράλληλη κινητοποίηση και των υπόλοιπων νησιών της Περιφέρειας την ίδια μέρα.

 

Related posts

ΕΜΥ: Εκδήλωση ισχυρών φαινομένων με βροχές και καταιγίδες για το νησί της Σάμου

admin

Βιολογικός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις απο το ξενοδοχείο ”ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” έως τον κόμβο τέλους της Περιμετρικής

admin

Ημέρας της Γυναίκας: Με χρωματιστές κορδέλες θα «ντυθούν» τα δέντρα της Παραλιακής

admin

Επαφές Δημάρχου Ανατολικής Σάμου στην Αθήνα

admin

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των Τεμπών

admin

Η “Ανατροπή” για την πρώτη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

admin

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής

admin

Απάντηση στο έγγραφο της προϊσταμένης της ΔΑΕΦΚ

admin

Πάρης Παπαγεωργίου για Τέμπη: Ο πόνος δεν μπορεί να σβήσει για τους συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων

admin