16.9 C
Σάμος
06/10/2022
Δήμος

Η Ζωή Πυργιώτη- Τσερέ για τις δωρεές και χορηγίες από τον Γερμανικό Δήμο του Greifswald

Σχετικά με το Δελτίου Τύπου του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου που αφορά την αποστολή του ημιφορτηγού γεμάτο από δωρεές και χορηγίες από τον Γερμανικό Δήμο του Greifswald θα ήθελα να διευκρινίσω τα παρακάτω:

Με τον Δήμο του Greifswald μας συνδέει ένα Πρωτόκολλο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί από το 2016 από τον  Δήμαρχο Σάμου και τον Δήμαρχο Greifswald σε συγκεκριμένους τομείς και δράσεις (δεν είμαστε Αδελφοποιημένοι Δήμοι όπως αναφέρει το δελτίο τύπου). Οι δράσεις αυτές σχετίζονται με τον τουρισμό, το περιβάλλον, την ανταλλαγή μαθητών, την πολιτική προστασία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Τα τελευταία 4 χρόνια διοργανώνονται συναντήσεις μεταξύ των δυο Δήμων, μέσω της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης,  επικαιροποιείται το πρόγραμμα των δράσεων και προγραμματίζονται οι επόμενες ενέργειες. Στην τελευταία Ετήσια Ελληνογερμανική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το 2019, όπου και συμμετείχα ως εκπρόσωπος του Δήμου Ανατολικής Σάμου, επικαιροποιήθηκε το πρόγραμμα της ανταλλαγή μαθητών (ως Δήμος Ανατολικής Σάμου πλέον) μεταξύ των δύο Δήμων και η συνέχιση του μαθηματικού διαγωνισμού στα « Στα ίχνη του Πυθαγόρα», προγραμματίστηκε η παρουσίαση της Σάμου ως τουριστικός προορισμός στο Greifswald καθώς και η παροχή προς τον Δήμο μας ενός ημιφορτηγού, που ήδη είχε δρομολογηθεί από το 2017, για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες στην υπηρεσία καθαριότητας λόγω του Προσφυγικού- Μεταναστευτικού ζητήματος.

Στην συνέχεια των συζητήσεων, από την πλευρά τoυ Δήμου του Greifswald τέθηκε το ζήτημα να παραχωρηθεί το φορτηγάκι στην παρουσίαση της Σάμου ως τουριστικό προορισμό σε μια μεγάλη εκδήλωση που θα διοργανώνονταν στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου τους. Λόγω της Πανδημίας αναβλήθηκε δύο φορές η ημερομηνία της εκδήλωσης και μετά από τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου η Δημοτική Αρχή του Greifswald, με την συνδρομή της Ελληνoγερμανικής συνέλευσης, αποφάσισε να αποστείλει το ημιφορτηγό στη Σάμο γεμάτο με χορηγίες και δωρεές για καλυφθούν ανάγκες του Δήμου μας.

Αντίστοιχες ενέργειες και δράσεις έχουν αποφασιστεί στην ίδια ετήσια Ελληνογερμανική συνέλευση με τον Δήμο του Sindelfingen -όπου έχει υπογραφεί επίσης Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σάμου και Sindelfingen το 2016 – που περιλαμβάνουν παρουσίαση της Σάμου ως τουριστικό προορισμό, συμμετοχή με δωρεάν περίπτερο στο ετήσιο φεστιβάλ  τοπικών προϊόντων ( ήδη ο Δήμος Σάμου έχει συμμετάσχει δυο φορές) και χορηγία ενός πυροσβεστικού οχήματος για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας (δρομολογημένη ενέργεια από το 2018).

Από το 2014, που συμμετέχω στα κοινά του τόπου μας,  πολλοί άνθρωποι (αιρετοί, υπάλληλοι του Δήμου, εθελοντές) δούλεψαν για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα σε ότι αφορά την τουριστική προβολή και την εξωστρέφεια του τόπου μας. Αυτό πρέπει να αναγνωρίζεται γιατί μόνο η αναγνώριση του κοινού μας καλού, της προσπάθειας και της παρακολούθησης των εξελίξεων μπορεί να μας πάει μπροστά! Δουλεύοντας όλοι μαζί και όχι ο καθένας μόνος του για προσωπικό του όφελος αυτό το νησί, αυτός ο τόπος με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και το φυσικό κάλλος που διαθέτει μπορεί να είναι και πρέπει να είναι ο πρώτος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός!

 

Με εκτίμηση,

Ζωή Πυργιώτη- Τσερέ

Δημοτική Σύμβουλος Ανατολικής Σάμου

Related posts

Εγκρίθηκε το έργο αγροτικής οδοποιίας πέριξ λιμνοδεξαμενής Μυτιληνιών

admin

Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης οδικού δικτύου Βλαμαρής

admin

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου: Παρουσίασε τον απολογισμό της τριετίας

admin

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Σε απολογισμό πεπραγμένων προχωρά ο Δήμος Δυτικής Σάμου

admin

Παραδόθηκε η μελέτη για τη μείωση σεισμικής διακινδύνευσης και την ασφαλή ανάπτυξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Ξεκινούν οι εργασίες για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Καρλοβασίου

admin

ΛΑΣ:«Kολοβό» το διεκδικητικό πλαίσιο της δημοτικής αρχής που δεν απηχεί τις πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου

admin

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ” για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα