Connect with us

Δήμος

Η Ζωή Πυργιώτη- Τσερέ για τις δωρεές και χορηγίες από τον Γερμανικό Δήμο του Greifswald

Published

on

Σχετικά με το Δελτίου Τύπου του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου που αφορά την αποστολή του ημιφορτηγού γεμάτο από δωρεές και χορηγίες από τον Γερμανικό Δήμο του Greifswald θα ήθελα να διευκρινίσω τα παρακάτω:

Με τον Δήμο του Greifswald μας συνδέει ένα Πρωτόκολλο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί από το 2016 από τον  Δήμαρχο Σάμου και τον Δήμαρχο Greifswald σε συγκεκριμένους τομείς και δράσεις (δεν είμαστε Αδελφοποιημένοι Δήμοι όπως αναφέρει το δελτίο τύπου). Οι δράσεις αυτές σχετίζονται με τον τουρισμό, το περιβάλλον, την ανταλλαγή μαθητών, την πολιτική προστασία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Τα τελευταία 4 χρόνια διοργανώνονται συναντήσεις μεταξύ των δυο Δήμων, μέσω της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης,  επικαιροποιείται το πρόγραμμα των δράσεων και προγραμματίζονται οι επόμενες ενέργειες. Στην τελευταία Ετήσια Ελληνογερμανική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το 2019, όπου και συμμετείχα ως εκπρόσωπος του Δήμου Ανατολικής Σάμου, επικαιροποιήθηκε το πρόγραμμα της ανταλλαγή μαθητών (ως Δήμος Ανατολικής Σάμου πλέον) μεταξύ των δύο Δήμων και η συνέχιση του μαθηματικού διαγωνισμού στα « Στα ίχνη του Πυθαγόρα», προγραμματίστηκε η παρουσίαση της Σάμου ως τουριστικός προορισμός στο Greifswald καθώς και η παροχή προς τον Δήμο μας ενός ημιφορτηγού, που ήδη είχε δρομολογηθεί από το 2017, για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες στην υπηρεσία καθαριότητας λόγω του Προσφυγικού- Μεταναστευτικού ζητήματος.

Στην συνέχεια των συζητήσεων, από την πλευρά τoυ Δήμου του Greifswald τέθηκε το ζήτημα να παραχωρηθεί το φορτηγάκι στην παρουσίαση της Σάμου ως τουριστικό προορισμό σε μια μεγάλη εκδήλωση που θα διοργανώνονταν στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου τους. Λόγω της Πανδημίας αναβλήθηκε δύο φορές η ημερομηνία της εκδήλωσης και μετά από τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου η Δημοτική Αρχή του Greifswald, με την συνδρομή της Ελληνoγερμανικής συνέλευσης, αποφάσισε να αποστείλει το ημιφορτηγό στη Σάμο γεμάτο με χορηγίες και δωρεές για καλυφθούν ανάγκες του Δήμου μας.

Αντίστοιχες ενέργειες και δράσεις έχουν αποφασιστεί στην ίδια ετήσια Ελληνογερμανική συνέλευση με τον Δήμο του Sindelfingen -όπου έχει υπογραφεί επίσης Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σάμου και Sindelfingen το 2016 – που περιλαμβάνουν παρουσίαση της Σάμου ως τουριστικό προορισμό, συμμετοχή με δωρεάν περίπτερο στο ετήσιο φεστιβάλ  τοπικών προϊόντων ( ήδη ο Δήμος Σάμου έχει συμμετάσχει δυο φορές) και χορηγία ενός πυροσβεστικού οχήματος για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας (δρομολογημένη ενέργεια από το 2018).

Από το 2014, που συμμετέχω στα κοινά του τόπου μας,  πολλοί άνθρωποι (αιρετοί, υπάλληλοι του Δήμου, εθελοντές) δούλεψαν για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα σε ότι αφορά την τουριστική προβολή και την εξωστρέφεια του τόπου μας. Αυτό πρέπει να αναγνωρίζεται γιατί μόνο η αναγνώριση του κοινού μας καλού, της προσπάθειας και της παρακολούθησης των εξελίξεων μπορεί να μας πάει μπροστά! Δουλεύοντας όλοι μαζί και όχι ο καθένας μόνος του για προσωπικό του όφελος αυτό το νησί, αυτός ο τόπος με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και το φυσικό κάλλος που διαθέτει μπορεί να είναι και πρέπει να είναι ο πρώτος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός!

 

Με εκτίμηση,

Ζωή Πυργιώτη- Τσερέ

Δημοτική Σύμβουλος Ανατολικής Σάμου

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Σύσκεψη των Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

Published

on

By

Σύσκεψη των Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου  πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Καρλοβάσου.

Τα θέματα της ατζέντας αφορούσαν την επίσπευση των διαδικασιών για την επίλυση  των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί μετά τα δύο καταστροφικά φαινόμενα που χτύπησαν το νησί μας αλλά και οι  εξελίξεις στο επικείμενο πρόβλημα της πανδημίας που έχει αναστατώσει  ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα .

Με κοινή επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς αιτήθηκαν  την λήψη πρόσθετων και έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19  λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων που σημειώθηκαν το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Η προστασία της Σαμιακής  κοινωνίας και η ανοικοδόμηση του τόπου είναι η από κοινού προτεραιότητα των Δημάρχων.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Γ. Στάντζος: Ζητάμε εδώ και καιρό συνεχώς να «κλείσει» το νησί

Published

on

By

Το «κλείσιμο» του νησιού μετά από τα τελευταία επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία της πανδημίας του κορωνοϊού, ζητά ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

Ο κ Στάντζος, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει : Ζητάμε εδώ και καιρό συνεχώς να «κλείσει» το νησί, να ενισχυθεί το νοσοκομείο και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Χωρίς ανταπόκριση. Οι αφανείς ήρωες δεν αρκούν πάντα. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ στα υγειονομικά μας στελέχη!

 

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή