18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το προσφυγικό

Το μείζον θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού , οι επιπτώσεις του στο νησί μας και η γραμμή διεκδίκησης του Δήμου συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018. Είχε προηγηθεί, ευρεία σύσκεψη φορέων την οποία είχε συγκαλέσει ο δήμαρχος όπου εκφράστηκαν όλες οι θέσεις και προτάσεις που υπάρχουν γύρω από το θέμα.

Από την πλευρά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης επανέλαβαν ακόμη μια φορά την πάγια και σταθερή θέση της παράταξης και του ΚΚΕ , ότι :

  • Πρέπει να σταματήσει τώρα χωρίς καθυστέρηση ο εγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, σε αντίθεση με την  συμφωνία Ε.Ε, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Τουρκίας που οδηγεί σ’ αυτόν, όπως από την αρχή είχαμε προειδοποιήσει.
  • Σ’ αυτή τη κατεύθυνση πρέπει άμεσα να κλείσουν τα χοτ σποτ και να μην κατασκευαστούν καινούργια , όπως επιχειρεί η κυβέρνηση στη Σάμο
  • Οι πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει απλά να καταγράφονται στα νησιά, να παίρνουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας και να μεταφέρονται με ασφάλεια σε Κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα όπου να ολοκληρώνονται σε σύντομο διάστημα οι διαδικασίες ταυτοποίησης, έκδοσης διαφόρων πιστοποιητικών, των αιτήσεων ασύλου κλπ και να φεύγουν για τις χώρες προορισμού τους.

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίστηκε ακόμη μια φορά ότι: Οι άνθρωποι που ξεριζώνονται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις και προσπαθούν να σωθούν καταφεύγοντας ως πρόσφυγες ή μετανάστες στη χώρα μας, πρέπει να έχουν όλα τα δικαιώματα που προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες και τα οποία καταπατούνται ασύστολα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς( ΝΑΤΟ , Ε.Ε) , τις κυβερνήσεις μέλη τους, ακόμη και από τον ΟΗΕ που υποτίθεται έπρεπε να μεριμνά για την εφαρμογή τους.

Οι εργαζόμενοι όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να δυναμώσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους και την συμπαράστασή τους στο δράμα τους. Στα πλαίσια αυτά η δημοτική ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσε Ερώτηση προς το δήμαρχο για μέτρα προστασίας των προσφύγων από τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα, όσο παραμένουν στις άθλιες συνθήκες του ΚΥΤ.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ψηφίσαμε μετά από πρόταση του δημάρχου την τοποθέτηση – πρόταση των υγειονομικών φορέων του νησιού (Ιατρικός Σύλλογος Σάμου, Σύλλογος Ιατρικού & Επιστημονικού προσωπικού Νοσοκομείου Σάμου και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο), η οποία συμπίπτει στα βασικά σημεία με την δική μας θέση και η οποία έγινε τελικά απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το λαό του νησιού μας ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις σ’ αυτή την κατεύθυνση, η οποία είναι προς το συμφέρον των προσφύγων και μεταναστών – που σήμερα ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες – και του Σαμιώτικου λαού, που βιώνει τις συνέπειες του εγκλωβισμού.

Από τη συνέπεια, την επιμονή και την αποφασιστικότητα στη διεκδίκηση αυτού του πλαισίου θα κριθούμε όλοι μας.

 

Related posts

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin