Connect with us

Σαμιακά

Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου

Published

on

Ανοιχτή επιστολή προς τον αντιπεριφερειάρχη, κ. Κατρακάζο

Κύριε αντιπεριφερειάρχη,

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση σε συνάντηση στο γραφείο σας, ώστε να συζητηθεί το θέμα του προσφυγικού ζητήματος.

Ως Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα- Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη της Σάμου να ενημερώνεται τόσο για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν της κοινωνία του όσο και για την υπεύθυνη θέση των εκλεγμένων εκπροσώπων της απέναντι σε αυτά.

Ταυτόχρονα θεωρούμε ηθική ευθύνη των εκλεγμένων μελών της σαμιακής κοινωνίας και πρωτίστως των σημαινόντων εκπροσώπων της, να προβαίνουν σε ενημέρωση αυτής, με σκοπό την αποφυγή οποιασδήποτε ανάπτυξης ανακριβών πληροφοριών.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε να απαντήσετε δημοσίως σε συγκεκριμένα θέματα που σας είχαμε θέσει σε προηγούμενη ανάρτηση Δελτίου Τύπου. Εφόσον πραγματοποιηθεί αυτό, είμαστε θετικά διακείμενοι σε μια επερχόμενη συνάντηση μαζί σας, όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν.

Για τους προαναφερθέντες λόγους θα θέλαμε να σας απευθύνουμε και τα εξής ερωτήματα:

Πότε καταδικάσατε δημόσια και απερίφραστα τα επεισόδια στο Παλαιόκαστρο;

Για ποιους λόγους χαιρετίσατε με την παρουσία σας πέρσι τον Οκτώβριο την εκδήλωση του Σάμος ΣΟΣ που αμφισβητούσε βασικά δικαιώματα στους αιτούντες άσυλο και έθετε το πρόταγμα «Σάμος Καθαρή από Πρόσφυγες»; Σκέφτεστε να παραστείτε και φέτος;

Πώς σκοπεύετε να αντιδράσετε ενάντια σε επίσημες και ανεπίσημες φωνές που καλούν σε άσκηση εγκληματικής βίας αν οι μετανάστες εγκατασταθούν εκτός Βαθέως;

Βασικός πυλώνας δράσης της Κίνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα- Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες αποτελεί η προάσπιση κι η προώθηση του ανοιχτού διαλόγου με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της που αποσκοπεί στην επίτευξη της ομαλής κι ήρεμης συνύπαρξης όλων των κατοίκων της Σάμου, με ταυτόχρονη αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος σε ανθρώπινη βάση.

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Προσοχή εφιστά η Πυροσβεστική Σάμου για την καύση γεωργικών υπολειμμάτων

Published

on

By

Έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί με τις πυρκαγιές, ακόμα και τώρα, έκανε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σαμου, Αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης, με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά πυρκαγιάς που έχουν παρατηρηθεί στην ύπαιθρο, λόγω  της καύσης γεωργικών υπολειμμάτων.

Ο κ. Μιαούλης αναφέρει

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Υπηρεσία μας καλείται σχεδόν σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσει πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώνονται από αμέλεια.

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται μια αύξηση στην εκδήλωση πυρκαγιών προερχόμενη κατά κύριο λόγο από καύσεις γεωργικών υπολειμμάτων, σε σημεία τα οποία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς πνέοντες ανέμους στην ευρύτερη περιοχή της Π/Ε Σάμου, προσαυξάνουν σημαντικά την επικινδυνότητα ταχείας επέκτασης με ταυτόχρονη πρόκληση σημαντικών καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον και όχι μόνο.

Επιπλέον, τονίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η καύση γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται κατά την παρούσα χρονική περίοδο, μόνο εφόσον ο ενεργών αυτής προβεί στην λήψη συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων.

Ύστερα από τα ανωτέρω, απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους του Νησιού, ώστε να επιδείξουν την μέγιστη προσοχή για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία μας, σε διαφορετική περίπτωση, υποχρεούται στην επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων»

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην περιοχή «Ξυλάκι»

Published

on

By

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή «Ξυλάκι» Καρλοβάσου, με την άμεση πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στη περιοχή από το πρώτο λεπτό βρέθηκε ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Αντιπύραρχος Γιώργος Μιαούλης, για τον συντονισμό των ενεργειών, καθώς επίσης και ο υπεύθυνος πολίτικης προστασίας της κοινότητας Καρλοβάσου ,Χρήστος Σακελλάρης και εθελοντές .

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

COVID-196 ημέρες ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Δήμος3 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-191 εβδομάδα ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Μηταράκης: Κλείνει οριστικά στο επόμενο τρίμηνο το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου

Δημοφιλή