15.5 C
Σάμος
10/12/2023
Πολιτικά

Η ΚΝΕ Σάμου διοργανώνει διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας

Η Τομεακή Οργάνωση Σάμου της ΚΝΕ καλεί όλους τους νέους και τις νέες του νησιού μας να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας που προκηρύσσει με σύνθημα «Δίνουμε… “τρόπο” στην οργή! “Ανάσα” ο αγώνας για να νικήσει η ζωή!».

Όπως αναφέρει στο κάλεσμα προς τους νέους και τις νέες «για περισσότερο από έναν χρόνο τώρα, η ανθρώπινη ζωή σε όλο τον κόσμο παίζεται στα ζάρια. Οι οικογένειές μας δοκιμάζονται. Εμείς στριμώχνουμε όλη μας την καθημερινότητα πίσω από μια οθόνη. Η κυβέρνηση, όπως όλες οι κυβερνήσεις στα καπιταλιστικά κράτη, έχει κάνει την επιλογή της. Τα δικαιώματα των πολλών στην Υγεία, στη μόρφωση, στην εργασία, η ίδια η ανθρώπινη ζωή, θυσιάζονται για τα συμφέροντα και την κερδοφορία των λίγων. Εντείνει την καταστολή και το χτύπημα όσων αγωνίζονται γιατί ξέρει ότι η πάλη του λαού και της νεολαίας μπορεί να φουντώνει ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες!

Οι μεγάλοι αγώνες των μαθητών, των φοιτητών, των νέων εργαζομένων ταρακούνησαν και ενόχλησαν αυτούς που χτυπούν τα δικαιώματά μας! Σφίγγουμε τις γροθιές μας, βρίσκουμε δύναμη και αισιοδοξία στην “οργανωμένη απειθαρχία”. Εκφραζόμαστε, δημιουργούμε, στέλνουμε το πιο δυνατό μήνυμα: Τα όνειρα για τη ζωή και το μέλλον μας δεν σταμάτησαν πίσω από μια οθόνη τόσο καιρό τώρα! Αλλά είναι εδώ και θα τα κατακτήσουμε με τους αγώνες μας!

Πιάνουμε λοιπόν την πένα, κάνουμε τα όνειρά μας τραγούδια, κείμενα, στίχους, ζωγραφιές. Σηκώνουμε τα μικρόφωνα, ανοίγουμε τις κάμερες!

Καλούμε κάθε νέο και νέα να επιλέξει ανάμεσα στις ενότητες του διαγωνισμού ένα ή περισσότερα θέματα. Είτε ατομικά είτε δημιουργώντας μια ομάδα να δημιουργήσει το δικό του/ης έργο!».

Τα έργα θα παρουσιαστούν στις πολύμορφες δραστηριότητες της ΚΝΕ που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Related posts

Συσκέψεις της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ με τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης

admin

Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων ιδρύεται στη Σάμο

admin

«Νέα Αριστερά» το όνομα της ΚΟ των «11» πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου: Η μεγαλύτερη μείωση στις παράνομες αφίξεις τον Νοέμβριο σημειώθηκε στη Σάμο

admin

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για την μετάβαση στην περιοχή τοποθέτησης

admin

Εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση στον Πλάτανο την Κυριακή 3/12

admin

Συνάντηση Χριστόδουλου Στεφανάδη με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους

admin

3μηνη παράταση για τις ΣΟΧ του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου

admin

Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ στα αποκαλυπτήρια του μνημείου Εθνικής Αντίστασης

admin