24.4 C
Σάμος
29/09/2023
Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού

Ανακοίνωση για τα αυξανόμενα κρούσματα, τις κυβερνητικές ευθύνες και την πρακτική της δημοτικής αρχής, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

Η επιστολή αναλυτικά:

Η επιστολή του δημάρχου προς τον ΕΟΔΥ, παρ’ ότι εκφράζει σε ένα βαθμό την αγωνία του λαού της περιοχής μας για την εξέλιξη της διασποράς του covid 19 στον καταυλισμό των προσφύγων – μεταναστών και ευρύτερα στη τοπική κοινωνία, δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές κυβερνητικές ευθύνες οι οποίες μένουν στο απυρόβλητο και συνίστανται στα εξής:

  • Παντελής έλλειψη ουσιαστικής προστασίας του προσφυγικού πληθυσμού.

  • Η κυβέρνηση κωφεύει συστηματικά εδώ και 6 μήνες στα αιτήματα των υγειονομικών και των φορέων του νησιού για στελεχωμένο και εξοπλισμένο ιατρείο μέσα στο ΚΥΤ.

  • Δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα για απολυμάνσεις, μέσα προστασίας κλπ και βέβαια ούτε λόγος για μαζικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στο ΚΥΤ και στους πρόσφυγες, ακόμη και τώρα που τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και επεκτείνονται στο ντόπιο πληθυσμό.

  • Καμιά ενίσχυση των Κέντρων Υγείας, των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων, καμιά ενίσχυση (αντίθετα αποδυνάμωση σε προσωπικό) του Νοσοκομείου Σάμου

Παράλληλα η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος που εμφανίζεται ως αδιάλλακτος διώκτης των Μ. Κ. Ο, σε μια ακόμη κίνηση εντυπωσιασμού σαν αυτές που συνηθίζει, έφερε στη Σάμο Μ. Κ. Ο (!!!), για τεστ στους εργαζόμενους του δήμου.

  • Αντί να απαιτήσει μαζί με τους δημότες και τους φορείς τους, ουσιαστικά μέτρα προστασίας με μαζικά τεστ σε όλο το πληθυσμό και επαναλαμβανόμενα τεστ τουλάχιστον στους εργαζόμενους στη καθαριότητα, στα σχολεία και στις δομές πρόνοιας και υγείας…

  • Αντί να υψώσει φωνή διεκδίκησης για τμήματα 15 μαθητών στα σχολεία με παράλληλη πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών…

  • Αντί να απειθαρχήσει στις κυβερνητικές εντολές και να απαιτήσει μόνιμο, πλήρους απασχόλησης, προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία….

  • Αντί να απαιτήσει τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών , με κατάργηση όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης και αυτό στου Ζερβού για το οποίο συμφώνησε…..

στέλνει επιστολές για …ενισχυμένο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και γίνεται διαφημιστής μεγαλογιατρών και ιδιωτικών κλινικών οι οποίοι με το αζημίωτο παρέχουν ευκαιριακά μερικά τεστ «φιλανθρωπίας».

Μ’ αυτή την πρακτική της η δημοτική αρχή συμμετέχει ενεργά στον κυβερνητικό αποπροσανατολισμό και αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες απέναντι στο λαό του δήμου μας. Τις ίδιες ευθύνες έχουν και όσες παρατάξεις συναινούν σ’ αυτή τη πρακτική στο όνομα του «εφικτού», το οποίο όλως τυχαίως (;) έχει πάρει οριστικό διαζύγιο απο το λαό και τις ανάγκες του

Για μας , για τη Λαϊκή Συσπείρωση, η μόνη ελπίδα είναι να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων με τον οργανωμένο αγώνα του μέσα από τους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος και να διεκδικήσει – χωρίς εκπτώσεις – όλα εκείνα τα μέτρα που θα τον προστατέψουν.

Related posts

“Για το Δήμο που Αξίζουμε”: Συνάντηση με ΝΑΟΚ

admin

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στην περιοχή του Αγίου Τρύφωνα

admin

Οι προτάσεις για την ποιότητα ζωής των μεγάλων κοινοτήτων

admin

Η Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών Δυτικής Σάμου για δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας

admin

Ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με θέμα «εξοικονόμηση ενέργειας»

admin

Το ψηφοδέλτιο της συμμαχίας πολιτών για τη Δυτική Σάμο

admin

Παραδόθηκε πλήρως ανακαινισμένο το Δημοτικό Σχολείο Κουμαιϊκων

admin

“Ανατροπή”: Οι δεσμεύσεις μας για την ενημέρωση των πολιτών – συμμετοχή – διαφάνεια

admin

ΛΑΣ για τη λαϊκή συνέλευση στον Πύργο: «Λάθος σωτήρα ψάχνουμε…»

admin