Connect with us

Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Published

on

Τις παρεμβάσεις της στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, αναφέρει σε δελτίο τύπου η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

Η παράταξη τόνισε την άμεση ανάγκη έστω και τώρα να ενισχυθεί το Νοσοκομείο , τα Κέντρα Υγείας , τα Περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας, τόνισε σε παρέμβασή της στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου η Λαϊκή Συσπείρωση. «Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την άρνησή της να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά έχουμε και μείς, ως δήμος, ευθύνη να απαιτήσουμε μέτρα τώρα» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Τζίχας, επαναφέροντας το υπόμνημα με τις προτάσεις της παράταξης που είχε κατατεθεί στη δημοτική αρχή στις 4 Οκτώβρη.

Επιπλέον, η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε με αναφορά της, το ψήφισμα των Συλλόγων Μυτιληνιών για την προστασία των κατοίκων και την πλήρη λειτουργία του Περιφερειακού ιατρείου Μυτιληνιών, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να στελεχωθούν όλα τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία της περιοχής του δήμου.

Επίσης, κατέθεσε ερωτήσεις που αφορούν την προοπτική λειτουργίας του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου το οποίο βρίσκεται στην ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του κτιρίου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το αίτημα στέγασης του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου «Ανατολή» Παλαιοκάστρου, κατέθεσε και ανέπτυξε η Λαϊκή Συσπείρωση κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναμένοντας τις απαντήσεις της δημοτικής αρχής.

Τέλος, ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Μητσό, πως επισκευάστηκε ο αγωγός αποχέτευσης που ήταν σπασμένος σε πολλά σημεία μέσα στο ρέμα που διασχίζει τους Βουρλιώτες. «Το πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους μεγάλου τμήματος του χωριού, είχε φέρει στο δημοτικό συμβούλιο με ερωτήσεις της η Λαϊκή Συσπείρωση, ζητώντας την άμεση επισκευή του», αναφέρει η παράταξη.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Published

on

By

Σήμερα Πέμπτη, ο  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου, ο κ. Δημήτρης Κυπραίου, έπειτα από πρόταση του και έγκριση αυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής, παρέδωσε στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβασίου κ. Αικατερίνη Σφέτσου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη αναγκών στις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, που προέκυψαν για την τηλεκπαίδευση λόγω COVID-19.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω παλαιότερης απονομής χρημάτων για προμήθεια υπολογιστών στα τρία Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου, για κάλυψη αναγκών έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Σύσκεψη των Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

Published

on

By

Σύσκεψη των Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου  πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Καρλοβάσου.

Τα θέματα της ατζέντας αφορούσαν την επίσπευση των διαδικασιών για την επίλυση  των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί μετά τα δύο καταστροφικά φαινόμενα που χτύπησαν το νησί μας αλλά και οι  εξελίξεις στο επικείμενο πρόβλημα της πανδημίας που έχει αναστατώσει  ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα .

Με κοινή επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς αιτήθηκαν  την λήψη πρόσθετων και έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19  λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων που σημειώθηκαν το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Η προστασία της Σαμιακής  κοινωνίας και η ανοικοδόμηση του τόπου είναι η από κοινού προτεραιότητα των Δημάρχων.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή