Connect with us

Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Published

on

Τις παρεμβάσεις της στο χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, αναφέρει σε δελτίο τύπου η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

Η κυβερνητική πολιτική των αντιδραστικών διαθρωτικών αλλαγών σε καίρια ζητήματα όπως η χρήση γης, η συγκέντρωσή της στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων, η κατεύθυνση πόρων και ρυθμίσεων για την ανάπτυξη προς όφελος λίγων, μπήκαν από το παράθυρο στο ψήφισμα της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το σεισμό.

Όπως επισήμανε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Τζίχας, «στην εισήγηση του δημάρχου παρ’ ότι περιέχονται θετικά αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και για τα οποία συμβάλλαμε στις διαβουλεύσεις που έγιναν, συμπεριλαμβάνονται και προτάσεις που είτε προέρχονται από τη δεξαμενή των κυβερνητικών προθέσεων να κατευθύνουν τους πόρους και τις διευθετήσεις προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων, είτε βοηθούν τη κυβέρνηση να ξεφύγει από τις υποχρεώσεις της, αποδεχόμενη μέτρα που έτσι κι’ αλλιώς θα έπαιρνε».

Σαν τέτοια ανέφερε ενδεικτικά τα εξής:

Την πρόταση για επιχορήγηση του τέλους διαμονής αεροδρομίου, την οποία χαρακτήρισε «καλή πάσα για τη κυβέρνηση να μπουκώσει ακόμη μια φορά τη Φράπορτ. Όπως έκανε προχθές με τα 120 εκατομμύρια για στήριξη της AEGEAN.

Γιατί να μην ζητήσουμε να επιβάλλει μείωση εισιτηρίων και τελών αεροδρομίου χωρίς επιδότηση;» αναρωτήθηκε και τόνισε: «Μόνο για περικοπές στους μισθούς, τις συντάξεις και τα εργασιακά δικαιώματα είναι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου; Ας επιβάλλουν μια Π.Ν.Π έτσι για δείγμα, και για τους “τζάμπα μάγκες” της οικονομίας».

Την κατάργηση της Ειδικής Χωροταξικής Μελέτης , δηλαδή να μείνει η Σάμος ξέφραγο αμπέλι. «Έχουμε ψηφίσει –είπε- την τροποποίησή της όσον αφορά μικρές ιδιοκτησίες που θίγονται. Κατάργησή της όμως σημαίνει πράσινο φώς στη συγκέντρωση γης σε λίγους , ανεξέλεγκτη χρήση γης, περιβαλλοντικές προσβολές, με αφορμή το σεισμό».

Το περίφημο αναπτυξιακό πρόγραμμα που όπως τόνισε «κουβαλάει τεράστιο ιδεολογικό, πολιτικό και οικονομικό φορτίο. Η ανάπτυξη – συνέχισε- χωράει πολλή κουβέντα και σε κάθε περίπτωση είναι πεδίο ταξικής αντιπαράθεσης. Ανάπτυξη από ποιόν και για ποιόν; Οι προτάσεις με τις οποίες την συνοδεύουν όλα τα αστικά κόμματα για την χωροταξία, τον πολεοδομικό σχεδιασμό, την ενίσχυση επενδύσεων για συγκέντρωση γης, την εκχώρηση δημόσιων υποδομών και υπηρεσιών μέσω ΣΔΙΤ, τις αθρόες επιδοτήσεις και διευκολύνσεις επιχειρηματικών ομίλων με φοροαπαλλαγές, και με εργασιακό μεσαίωνα, είναι ενδεικτικές των προθέσεων για εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων με το λαό και τις ανάγκες του – όπως πάντα- στα αζήτητα».

Σχολιάζοντας τέλος την απόφαση για στεγαστική συνδρομή που δημοσίευσε η κυβέρνηση στο ΦΕΚ υπογράμμισε: «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αναφέρεται μόνο στη στεγαστική συνδρομή του 80% και όχι του 100% όπως απαιτούμε, χωρίς να παίρνει υπόψη τις οικονομικές επιπτώσεις, άμεσες και μακροπρόθεσμες για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους και τα απαιτούμενα μέτρα για την ουσιαστική στήριξή τους. Πρόκειται για αντιγραφή παλαιότερων ΦΕΚ για αντίστοιχες καταστροφές που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι οι τιμές ανα τ.μ για αναστήλωση και επισκευές δημοσίων κτιρίων είναι έξω από κάθε πραγματικότητα, ενώ το ίδιο το κράτος ευθύνεται γιατί δεν γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος των κτιρίων και η αντισεισμική τους θωράκιση.

¨Η άλλο παράδειγμα, ενώ οι κάτοικοι των χωριών εξωθούνται από την κρατική πολιτική σε εγκατάλειψη πατρογονικών σπιτιών λόγω οικονομικών προβλημάτων και αδυναμίας συντήρησής τους, δεν δικαιούνται στεγαστικής συνδρομής… γιατί τα εγκατέλειψαν»

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχοντας πάντα ως κριτήριο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών οι οποίες με το σεισμό πολλαπλασιάστηκαν δραματικά, και με βάση τις προτάσεις της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης των εργατικών και λαϊκών φορέων του νησιού κατέθεσε και ψήφισε το παρακάτω Πλαίσιο Διεκδικήσεων:

 • Άμεσες αποζημιώσεις στο 100% για πρώτη και δεύτερη κατοικία με άμεση καταβολή χωρίς τις προϋποθέσεις που καθιστούν αδύνατη την όποια επισκευή – ανακατασκευή από τους ιδιοκτήτες. 100% αποζημίωση στον εξοπλισμό, τα εμπορεύματα και τις ζημιές των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων

 • Ενοικιάσεις κατοικιών από το κράτος ή 100% επιδότηση του ενοικίου για όσους έχουν μείνει άστεγοι για όσο χρειαστεί μέχρι την επισκευή ή ανακατασκευή της κατοικίας τους. ειδικά για οικογένειες, κατοίκους χωριών που τώρα μένουν σε ξενοδοχεία ή είναι φιλοξενούμενοι.

 • Επαρκής αύξηση της χρηματοδότησης προς τους δήμους ώστε να μπορούν αν ανταπεξέλθουν στις αυξημένες έκτακτες αλλά και πάγιες ανάγκες

 • Έκτακτη χρηματοδότηση ώστε άμεσα να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα επισκευής ή ανακατασκευής σε σχολεία, δρόμους, λιμάνια, δημόσια κτίρια. Να καθαριστούν οι γειτονιές και τα χωριά από μπάζα κλπ

 • Προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού ώστε να στελεχωθούν πλήρως όλες οι υπηρεσίες του δήμου. Και σε αυτή την περίπτωση φάνηκε ότι οι συμβασιούχοι δεν είναι περιττοί κι επικουρικοί εργαζόμενοι αλλά απαραίτητοι. Να μονιμοποιηθούν όλοι τώρα.

 • Άμεσο σχέδιο για τη μεταστέγαση των σχολείων μέχρι την επισκευή ή ανέγερση νέων όπου χρειάζεται, για δια ζώσης διδασκαλία ώστε να μη χάσουν κι άλλη χρονιά τα παιδιά. Με έλεγχο στα σχολεία, αλλά και στα άλλα δημόσια κτίρια, χώρους δουλειάς τόσο στο φέροντα όσο και στο μη φέροντα οργανισμό των κτιρίων. Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν μηχανικοί και εργαλεία για να γίνει με ταχύτητα και ευθύνη ο έλεγχος, για να ξαναμπεί η ζωή σε κανονικότερους ρυθμούς.

 • Να εκπονηθεί άμεσα πρόγραμμα και να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για επισκευές, αναστηλώσεις σχολικών κτιρίων και χτίσιμο νέων όπου απαιτείται.

 • Χορήγηση δωρεάν τάμπλετ ή λάπτοπ και δωρεάν σύνδεση ίντερνετ για όλους τους μαθητές, ώστε να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα την τηλεκπαίδευση , μέχρι την επιστροφή τους στη δια ζώσης διδασκαλία με όλους τους όρους προστασίας από την πανδημία. Ειδικές ρυθμίσεις για τους μαθητές β’ και γ’ Λυκείου και τους φοιτητές για την άρση των συνεπειών του σεισμού, στην πρόοδό τους.

 • Να προγραμματιστούν έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, επισκευών, ανακατασκευών κλπ και να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» και στο ΕΣΠΑ

 • Για τα ετοιμόρροπα κτίρια: να κατεδαφιστούν όλα όσα κρίνονται ως επικίνδυνα. Για όσα δεν υπάρχει ιδιοκτήτης μετατροπή του χώρου σε ελεύθερο δημοτικό χώρο αναψυχής, πάρκο κλπ ή σε χώρο πολιτισμού αν αναστηλωθούν.

 • Για τον παραδοσιακό οικισμό Άνω Βαθέος, τον παραδοσιακό οικισμό Κοκκαρίου και για προστατευόμενα κτίρια , ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία και ναούς ,να αναλάβει το κράτος εξ ολοκλήρου τη συντήρηση και επισκευή ή ανακατασκευή τους. (Το υψηλό κόστος συντήρησης και οι γραφειοκρατικές δυσκολίες ήταν άλλωστε ένας από τους παράγοντες που είχαν οδηγήσει στην εγκατάλειψη πολλά σπίτια των οικισμών)

 • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των κατοικιών και των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ζημιά από το σεισμό ή την πλημμύρα

 • Στήριξη των μέτρων ανακούφισης που διεκδικεί το κίνημα στο νησί . Συγκεκριμένα:

  • Μέτρα για την εξασφάλιση εισοδήματος στο ύψος των αναγκών για όλους, όπως:

  • 1000 ευρώ επίδομα πρώτης ανάγκης για όλους, αυξημένο επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους χωρίς προϋποθέσεις.

  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

  • Απαλλαγή υποχρεώσεων από ΟΤΕ, ΔΕΗ, ύδρευση για όσο διάστημα χρειαστεί, διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

  • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές μέχρι τέλους του 2021.

Για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες να υπάρξει επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, ξεκινώντας από το οικονομικό έτος 2019, ως τη μόνη αποδεκτή λύση που μπορεί να περιορίσει σε ένα βαθμό τις συνέπειες και να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των μικροεπιχειρήσεων. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλος επιτηδεύματος. Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για 6 μήνες και επιδότησή τους από το κράτος.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ”: Άδικη αντιμετώπιση της σεισμόπληκτης Σάμου

Published

on

By

Η ζωή στο νησί έχει αλλάξει δραματικά τους τελευταίους 11 μήνες από την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων της κοινωνικής αποστασιοποίησης, της καραντίνας και της οικονομικής κατάρρευσης που επακολούθησε, ιδίως των τουριστικών επιχειρήσεων.  

Την άσχημη κατάσταση ήρθε να επιβαρύνει ο φονικός σεισμός των 7 R της 30ης Οκτωβρίου με τεράστιες καταστροφικές συνέπειες σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές.  Διανύουμε τον 3ο μήνα πλέον από το σεισμό και έχουμε  πλήρη καταγραφή των καταστροφών σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές (λιμάνια, δρόμοι, σχολεία, μνημεία, εκκλησίες, επιχειρήσεις, σπίτια, κατοικίες, λοιπά οικοδομήματα) και μπορούμε να αξιολογήσουμε την ανταπόκριση και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση με τους κρατικούς της φορείς.

Είχαμε την έκδοση με αρκετή καθυστέρηση των ΚΥΑ που αφορούν την οριοθέτηση της σεισμόπληκτης Σάμου (Ικαρίας και Χίου), της Στεγαστικής Συνδρομής και των διαδικασιών χορήγησης ΣΣ καθώς και της επιδότησης ενοικίου (ΦΕΚ 5293/Β/1-12-2020, ΦΕΚ 5458/Β/10-12-2020, ΦΕΚ 5500/Β/14-12-2020).

Στην περιοχή του Β. Αιγαίου στις 12.6.2017 έγινε σεισμός  στη Βρίσα Λέσβου και τότε εκδόθηκαν μεταξύ άλλων οι σχετικές ΚΥΑ (ΦΕΚ 2584/25.7.2017 για τη ΣΣ και το ΦΕΚ 3490/5.10.2017 για την χορήγηση επιδότησης για κατεδάφιση σεισμοπλήκτων κτιρίων με αποφάσεις ΠΑΕΕΚ.

Από την  σύγκριση που κάνουμε στις αποφάσεις που εκδόθηκαν για τους  δύο σεισμούς στη Σάμο και  στη Λέσβο, σεισμούς που έγιναν στην ίδια γεωγραφική νησιωτική περιοχή με διαφορά 3 ετών, βλέπουμε για το σεισμό της Σάμου να μην υπάρχει καθόλου προσαύξηση λόγω νησιωτικότητας και παραμεθορίου περιοχής, να μην υπάρχει προσαύξηση για παραδοσιακούς/ιστορικούς οικισμούς και να μην υπάρχει  για τη Σάμο απόφαση για την επιδότηση κατεδάφισης επικίνδυνων κτιρίων με ΠΑΕΕΚ).

Να ληφθεί επιπλέον ως δεδομένο ότι πρώτον  η Στεγαστική Συνδρομή έχει για κύρια κατοικία δωρεάν κρατική αρωγή το 80% και το 20% άτοκο δάνειο από τράπεζες (ποιες τράπεζες θα δώσουν δάνεια αυτή την εποχή;)  και δεύτερον ότι στη Σάμο έχουμε τουλάχιστον 20% αυξημένο κόστος οικοδομικών υλικών  που θα απαιτηθούν για τις επισκευές και ανακατασκευές κτιρίων σε σχέση με την ηπειρωτικό Ελλάδα. Για δε τις επισκευές τα ποσά που θα δοθούν ως ενίσχυση είναι πολύ λιγότερα  από τις πραγματικές δαπάνες που απαιτούνται και επομένως οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να συμπληρώσουν αρκετά δικά τους χρήματα για την ολοκλήρωση της επισκευής.

Στην Στεγαστική Συνδρομή συμπεριλαμβάνεται και η αμοιβή μελέτης και επίβλεψης του μηχανικού (που κανονικά έπρεπε να είναι επιπλέον  ξεχωριστή επιλέξιμη δαπάνη), οπότε απομειώνεται ακόμη περισσότερο η δωρεάν οικονομική ενίσχυση του κράτους προς τους ιδιοκτήτες πληγέντων κτιρίων.

 Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, παραθέτουμε το ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΛΕΣΒΟ και ΣΑΜΟ που συνέταξε ο πολιτικός μηχανικός Βασίλειος Τεντόμας, ο οποίος είχε οριστεί ως συντονιστής για το σεισμό της Βρίσας από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι πασιφανές ότι πρόκειται περί άδικης μεταχείρισης της σεισμόπληκτης Σάμου και δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι.

Το στοιχειώδες που πρέπει να κάνουμε είναι να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση ως Δήμος Ανατολικής Σάμου (και φορείς της Σάμου που συμμετέχουν στο άτυπο Συντονιστικό) να έχουμε τουλάχιστον ίση μεταχείριση με τις αποφάσεις και τα μέτρα που πάρθηκαν στη γειτονική Βρίσα Λέσβου το 2017.

Καταθέτουμε την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση και να ζητήσει:

1.     Να διορθωθεί το ΦΕΚ 5293/Β/1-12-2020 για τη Στεγαστική Συνδρομή στο σεισμό της Σάμου (Ικαρίας και Λέσβου) και να προστεθεί παράγραφος με  τη προσαύξηση λόγω νησιωτικότητας και παραμεθορίου περιοχής τουλάχιστον 10% και για τους παραδοσιακούς/ιστορικούς οικισμούς  προσαύξηση τουλάχιστον 20%.

Οι προσαυξήσεις αυτές θα ισχύουν για τις επισκευές και ανακατασκευές κτιρίων καθώς και για την επιδότηση κατεδάφισης κτιρίων.

2.     Να εκδοθεί νέα Υπουργική Απόφαση για την χορήγηση επιδότησης για κατεδάφιση σεισμοπλήκτων κτιρίων με αποφάσεις ΠΑΕΕΚ, παρόμοια με το ΦΕΚ 3490/5.10.2017  (Βρίσα Λέσβου). α) Η Επιδότηση κατεδάφισης να είναι τουλάχιστον 10 €/κυβ. μέτρο, που υπολογίζεται σύμφωνα με τον όγκο του υπερκείμενου του εδάφους κτιρίου που θα κατεδαφιστεί, όπως περιγράφεται στο ΠΑΕΕΚ που εκδίδει η ΔΑΕΦΚ. Β) Σε περίπτωση που τίθενται ειδικοί όροι διατήρησης όψεων ή στοιχείων κτιρίου να υπάρχει προσαύξηση 20%. γ) Δικαιούχοι  επιδότησης κατεδάφισης είναι οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που έχουν εκδοθεί ΠΑΕΕΚ.

       3.  Να διορθωθεί το ΦΕΚ 5500/14.12.2020 για επιδότηση ενοικίου στη Σάμο ώστε να μην υπάρχουν οι περιοριστικές διατάξεις των 25 χιλιομέτρων (ενδεχόμενη δεύτερη οικία στο χωριό) και να συμπεριληφθούν και οι διαμένοντες σε ζώνες υποχρεωτικής εκκένωσης περιοχών  με απόφαση του Δημάρχου (λόγω επικινδυνότητας όμορων κτιρίων).

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνάντηση για το Μεταναστευτικό παρουσία της Γενικής Διευθύντριας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της Μετανάστευσης

Published

on

By

Συνάντηση του Δημάρχου κ. Γεώργιου Στάντζου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου με τη Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της Μετανάστευσης (DG- HOME), κα Beate Gminder, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Εμμανουήλ Λογοθέτη και συμβούλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και του γραφείου Υπουργού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη του νησιού της Σάμου στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, τη συνεχάρη για όλες τις ενέργειες κατασκευής του νέου ΚΥΤ, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί με στόχο την αποσυμφόρηση της πόλης της Σάμου.

Η Γενική Διευθύντρια υπήρξε ιδιαίτερα θετική, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες των κατοίκων της Σάμου και συμφωνώντας με τον Δήμαρχο για την αναγκαιότητα οριστικής αντιμετώπισης των συνεπειών στο νησί.

 

Ο Δήμαρχος παρουσίασε ένα σχέδιο ανάπλασης και αξιοποίησης της υφιστάμενης δομής στο Βαθύ, δίνοντας έμφαση στην περιβαλλοντική αποκατάσταση και πράσινη ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συνέχεια, τονίζοντας τις συνέπειες που έχει υποστεί το νησί στον τομέα του τουρισμού, παρουσιάστηκε αντισταθμιστικό πρόγραμμα ίδρυσης και υλοποίησης τουριστικών σπουδών και διαχείρισης κρίσεων .

 

Η κα Gminder αναγνώρισε την αναγκαιότητα στρατηγικού σχεδιασμού αντισταθμιστικών μέτρων και υποσχέθηκε τη στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον δήμο για την υλοποίηση και χρηματοδότηση του προγράμματος αποκατάστασης.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Αστυνομικά - Λιμενικά7 ώρες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Αστυνομικά - Λιμενικά12 ώρες ago

Συνελήφθη στη Σάμο ο προπονητής που κατηγορείται ότι είχε βιάσει 11χρονη αθλήτρια

Σαμιακά13 ώρες ago

Στη καταστροφή οδηγούνται δεκάδες επαγγελματίες του Πυθαγορείου

Περιφερειακά13 ώρες ago

Π.Ε Σάμου: Ξεκινούν οι μεταφορές των μαθητών

Σαμιακά16 ώρες ago

Παραστάσεις διαμαρτυρίας την Δευτέρα 25/1 στην Αντιπεριφέρεια  και στο Δημαρχείο Ανατ. Σάμου για τα σχολεία

Δήμος16 ώρες ago

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ”: Άδικη αντιμετώπιση της σεισμόπληκτης Σάμου

Πολιτικά1 ημέρα ago

Στον Έβρο δομή καταγραφής και ταυτοποίησης – Στα νησιά δομές μόνιμης εγκατάστασης

Πολιτικά1 ημέρα ago

Απασφάλισε ο Σαμαράς-Κάθετη διαφωνία με Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Σαμιακά2 ημέρες ago

Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια

Σαμιακά2 ημέρες ago

Δώρισαν βιβλία στο Νοσοκομείο Σάμου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Έφτασαν στη Σάμο οι Λετονοί συνοριοφύλακες

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Πυροσβεστική Σάμου: Η πρώτη επιχείρηση απεγκλωβισμού για το 2021

COVID-192 εβδομάδες ago

Ν. Στεφανής: Ξεκινούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στο Νοσοκομείο Σαμου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Υπέροχες εικόνες από το στολισμένο Πυθαγόρειο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

ΕΛ-ΤΑ: Αλλαγές στη διανομή της αλληλογραφίας στη Σάμο

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Εμβολιάστηκε κάνοντας το σήμα της νίκης ο Μάνος Λογοθέτης

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Γ.Ν Σάμου: Στο 40% η συμμετοχή των υγειονομικών στον εμβολιασμό κατά της CoViD-19

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προβλήματα έφερε η χθεσινή κακοκαιρία στη πόλη της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Σε νέα θέση και σε πλήρη λειτουργία το ΑΤΜ της ΕΘΝΙΚΗΣ τράπεζας στη πόλη της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Καρλόβασι: Βούτηξαν για το καλό, ανήμερα των Θεοφανείων

Δημοφιλή