Connect with us

Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για το δημοτικό συμβούλιο

Published

on

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν κρύβεται πίσω από δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες ή επικλήσεις τυπικότητας,  όταν πρόκειται να τοποθετηθεί  απέναντι σε σοβαρά για το λαό και τη νεολαία ζητήματα. Δεν αποφεύγουμε να πάρουμε θέση γιατί δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε ή να φοβηθούμε.

Πήραμε μέρος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 14/01, καταγγέλλοντας ακόμη μια φορά,  με όλη τη δύναμη της φωνής μας την κυβερνητική αναλγησία και ολιγωρία που ανοίγει τα σχολεία ανοχύρωτα απέναντι στη πανδημία και χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τις επιπτώσεις από το σεισμό, καθώς και τη δημοτική αρχή και τις  άλλες παρατάξεις  που αρνούνται να συγκρουστούν  μ’ αυτή τη πολιτική και να διεκδικήσουν όλα όσα απαιτούνται για την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, και  για την πλήρη αποκατάσταση όλων των επιπτώσεων του φονικού και καταστροφικού σεισμού.

Στην συνεδρίαση με βάση τις βεβαιώσεις των επιστημόνων – μελετητών των ζημιών των σχολικών κτιρίων, για την μη άμεση επικινδυνότητά τους  και με κριτήριο την ανάγκη τα παιδιά μας να μην χάσουν μια ολόκληρη σχολική χρονιά, συμφωνήσαμε στο άνοιγμα και των υπόλοιπων σχολείων, με τα μέτρα ασφάλειας  που έχουν υποδειχθεί.

Από κει και πέρα επιμένουμε να διεκδικούμε ώστε άμεσα:

1) Να λυθεί ΤΩΡΑ από την Περιφέρεια,  το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς των παιδιών και να μην μετατίθεται   η ευθύνη στους γονείς.

 2) Να έρθουν σύντομα οι 42 προκάτ οικίσκοι να αποκατασταθούν προσωρινά σε αυτούς τα σχολεία που πρέπει να επιστρέψουν στα χωριά τους (π.χ Χώρας, Πάνω Βαθιού) και να ανακουφιστούν σε επάρκεια αιθουσών τα σχολεία που έχουν τέτοια ανάγκη με κριτήριο και τα αναγκαία ολιγομελή τμήματα λόγω πανδημίας.

3) Να παραταθούν οι συμβάσεις των επικουρικών καθαριστριών πέραν του διμήνου και να προσληφθούν και άλλες ώστε να καλύπτεται η απαιτούμενη καθαριότητα με κριτήριο τις αυξημένες ανάγκες. Συνολικότερα να εξασφαλιστούν αίθουσες, εκπαιδευτικοί και μέτρα υγιεινής για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

4) Να διαμορφωθεί, να ψηφιστεί και να διεκδικηθεί  ένα συνολικό πρόγραμμα σχολικής στέγης, που θα περιλαμβάνει:

 

α) Την ταχεία αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων που μπορούν να επισκευαστούν,  με αποκλειστικό κριτήριο την απόλυτη αντισεισμική ασφάλεια τους, κατατάσσοντάς τα στη κατηγορία Β1, όπως άλλωστε προτείνουν οι μελετητές  του δήμου και έχει ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο.

β)  Για τα σχολεία που τα  κτίρια που δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθούν σ’ αυτό το επίπεδο ασφάλειας, καθώς και για τις επιπλέον ανάγκες (π.χ Ειδική Εκπαίδευση) να εξασφαλιστούν οικόπεδα και χρηματοδότηση για την ανέγερση νέων σχολικών συγκροτημάτων.

 

Τέλος, επιμένουμε και προβάλλουμε τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο,  όσο και στις συλλογικές διαδικασίες και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος όλο το πλαίσιο για:

100% αποζημιώσεις στους πληγέντες, άμεση αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών, πρόγραμμα και χρηματοδότηση για τις απαιτούμενες κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων σπιτιών ή καθαιρέσεις επικίνδυνων τμημάτων, ουσιαστική ενίσχυση εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, επαναφορά του αφορολόγητου στις 12000 ευρώ , αποφασιστική ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα, του δημόσιου συστήματος υγείας, Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας – Περιφερειακών Ιατρείων κ. ά.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Published

on

By

Σήμερα Πέμπτη, ο  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου, ο κ. Δημήτρης Κυπραίου, έπειτα από πρόταση του και έγκριση αυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής, παρέδωσε στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβασίου κ. Αικατερίνη Σφέτσου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη αναγκών στις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, που προέκυψαν για την τηλεκπαίδευση λόγω COVID-19.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω παλαιότερης απονομής χρημάτων για προμήθεια υπολογιστών στα τρία Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου, για κάλυψη αναγκών έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή