16.9 C
Σάμος
06/10/2022
Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για το δημοτικό συμβούλιο

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν κρύβεται πίσω από δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες ή επικλήσεις τυπικότητας,  όταν πρόκειται να τοποθετηθεί  απέναντι σε σοβαρά για το λαό και τη νεολαία ζητήματα. Δεν αποφεύγουμε να πάρουμε θέση γιατί δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε ή να φοβηθούμε.

Πήραμε μέρος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 14/01, καταγγέλλοντας ακόμη μια φορά,  με όλη τη δύναμη της φωνής μας την κυβερνητική αναλγησία και ολιγωρία που ανοίγει τα σχολεία ανοχύρωτα απέναντι στη πανδημία και χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τις επιπτώσεις από το σεισμό, καθώς και τη δημοτική αρχή και τις  άλλες παρατάξεις  που αρνούνται να συγκρουστούν  μ’ αυτή τη πολιτική και να διεκδικήσουν όλα όσα απαιτούνται για την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, και  για την πλήρη αποκατάσταση όλων των επιπτώσεων του φονικού και καταστροφικού σεισμού.

Στην συνεδρίαση με βάση τις βεβαιώσεις των επιστημόνων – μελετητών των ζημιών των σχολικών κτιρίων, για την μη άμεση επικινδυνότητά τους  και με κριτήριο την ανάγκη τα παιδιά μας να μην χάσουν μια ολόκληρη σχολική χρονιά, συμφωνήσαμε στο άνοιγμα και των υπόλοιπων σχολείων, με τα μέτρα ασφάλειας  που έχουν υποδειχθεί.

Από κει και πέρα επιμένουμε να διεκδικούμε ώστε άμεσα:

1) Να λυθεί ΤΩΡΑ από την Περιφέρεια,  το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς των παιδιών και να μην μετατίθεται   η ευθύνη στους γονείς.

 2) Να έρθουν σύντομα οι 42 προκάτ οικίσκοι να αποκατασταθούν προσωρινά σε αυτούς τα σχολεία που πρέπει να επιστρέψουν στα χωριά τους (π.χ Χώρας, Πάνω Βαθιού) και να ανακουφιστούν σε επάρκεια αιθουσών τα σχολεία που έχουν τέτοια ανάγκη με κριτήριο και τα αναγκαία ολιγομελή τμήματα λόγω πανδημίας.

3) Να παραταθούν οι συμβάσεις των επικουρικών καθαριστριών πέραν του διμήνου και να προσληφθούν και άλλες ώστε να καλύπτεται η απαιτούμενη καθαριότητα με κριτήριο τις αυξημένες ανάγκες. Συνολικότερα να εξασφαλιστούν αίθουσες, εκπαιδευτικοί και μέτρα υγιεινής για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

4) Να διαμορφωθεί, να ψηφιστεί και να διεκδικηθεί  ένα συνολικό πρόγραμμα σχολικής στέγης, που θα περιλαμβάνει:

 

α) Την ταχεία αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων που μπορούν να επισκευαστούν,  με αποκλειστικό κριτήριο την απόλυτη αντισεισμική ασφάλεια τους, κατατάσσοντάς τα στη κατηγορία Β1, όπως άλλωστε προτείνουν οι μελετητές  του δήμου και έχει ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο.

β)  Για τα σχολεία που τα  κτίρια που δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθούν σ’ αυτό το επίπεδο ασφάλειας, καθώς και για τις επιπλέον ανάγκες (π.χ Ειδική Εκπαίδευση) να εξασφαλιστούν οικόπεδα και χρηματοδότηση για την ανέγερση νέων σχολικών συγκροτημάτων.

 

Τέλος, επιμένουμε και προβάλλουμε τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο,  όσο και στις συλλογικές διαδικασίες και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος όλο το πλαίσιο για:

100% αποζημιώσεις στους πληγέντες, άμεση αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών, πρόγραμμα και χρηματοδότηση για τις απαιτούμενες κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων σπιτιών ή καθαιρέσεις επικίνδυνων τμημάτων, ουσιαστική ενίσχυση εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, επαναφορά του αφορολόγητου στις 12000 ευρώ , αποφασιστική ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα, του δημόσιου συστήματος υγείας, Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας – Περιφερειακών Ιατρείων κ. ά.

Related posts

Εγκρίθηκε το έργο αγροτικής οδοποιίας πέριξ λιμνοδεξαμενής Μυτιληνιών

admin

Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης οδικού δικτύου Βλαμαρής

admin

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου: Παρουσίασε τον απολογισμό της τριετίας

admin

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Σε απολογισμό πεπραγμένων προχωρά ο Δήμος Δυτικής Σάμου

admin

Παραδόθηκε η μελέτη για τη μείωση σεισμικής διακινδύνευσης και την ασφαλή ανάπτυξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Ξεκινούν οι εργασίες για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Καρλοβασίου

admin

ΛΑΣ:«Kολοβό» το διεκδικητικό πλαίσιο της δημοτικής αρχής που δεν απηχεί τις πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου

admin

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ” για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα