Connect with us

Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανατολικής Σάμου για το δημοτικό συμβούλιο της 1ης Νοεμβρίου

Published

on

Στο θέμα του Μεταναστευτικού και στην εκχώρηση σε ιδιώτες τομέων ευθύνης των δήμων αναφέρεται η Λαϊκή Συσπείρωση ανατολικής Σάμου σε ανακοίνωσή της.

Το δελτίο τύπου αναλυτικά:

Αποκαλυπτική των προθέσεων της δημοτικής αρχής των κ.κ Στάντζου-Σίμου, να παραδώσει με τη πρώτη ευκαιρία , υπηρεσίες του δήμου σε ιδιώτες επιχειρηματίες, «όταν ο δήμος αδυνατεί να ανταποκριθεί» όπως είπε ο δήμαρχος, ήταν η συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 1-11-2019.

Αφορμή για τη συζήτηση ήταν το άρθρο του πολυνόμου με τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις» που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ , όπου προβλέπεται μεταξύ άλλων η εκχώρηση σε ιδιώτες σημαντικών τομέων ευθύνης των δήμων όπως η αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, η ύδρευση και αποχέτευση κ.ά

Χαρακτηριστική αυτών των προθέσεων ήταν και η απάντηση – που δόθηκε για το πώς σκέφτεται η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει το σοβαρότατο πρόβλημα της ποιότητας του νερού – ότι η δημοτική αρχή θα δώσει τον τομέα της καθαριότητας των δεξαμενών της χλωρίωσης τους κλπ σε ιδιωτική εταιρεία με το πρόσχημα ότι ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα και το προσωπικό να ανταποκριθεί.

Συνήγοροι της δημοτικής αρχής και θιασώτες της ιδιωτικοποίησης βρέθηκαν με τις τοποθετήσεις τους οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, κ κ. Κατρακάζος και. Χατζηχριστοδούλου, ενώ ο κ. Ζάχαρης του ΣΥΡΙΖΑ που είχε φέρει το θέμα υποστήριξε το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο η εκχώρηση μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση με αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Πλαίσιο που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με συνέπεια δεκάδες δήμοι να έχουν ιδιωτικοποιήσει σημαντικές υπηρεσίες τους και να έχουν εκτινάξει στα ύψη τα ανταποδοτικά τέλη.

Ως επικίνδυνη και επιζήμια για τα λαϊκά συμφέροντα, κατάγγειλε την πρόθεση των άλλων παρατάξεων για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Τζίχας. «Καταγγέλλουμε το συγκεκριμένο άρθρο – υπογράμμισε- που επιπλέον βάζει σε κίνδυνο το μέλλον των εργαζομένων στους δήμους , αλλά δεν συμφωνούμε και με το μέχρι τώρα θεσμικό πλαίσιο το οποίο επικαλείται η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα. Στην ασύδοτη κερδοφορία των επιχειρηματιών που θα ακριβοπληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά».

Υπενθύμισε την ξεκάθαρη και σταθερή θέση της παράταξης για τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών και λειτουργιών των δήμων και υπογράμμισε ότι πρέπει να χρηματοδοτούνται 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να είναι αποκλειστικά δική τους υπόθεση με την πρόσληψη του ανάλογου μόνιμου και με πλήρη δικαιώματα προσωπικού μισθοδοτούμενου αποκλειστικά από το κράτος και όχι από τα ανταποδοτικά τέλη τα οποία πρέπει να μειωθούν δραστικά με στόχο την κατάργησή τους.

Κάλεσε δε τους εργαζόμενους και όλους τους δημότες να επαγρυπνούν και να μην επιτρέψουν την αφαίμαξη ακόμη μια φορά του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών.

ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ» ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ

Οξεία κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή στο θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, άσκησε η Λαϊκή Συσπείρωση σε παρέμβασή της πριν την ημερήσια διάταξη. Μιλώντας εκ μέρους της παράταξης ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας είπε:

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ακόμη μια φορά το αδιέξοδο της πολιτικής που υποστηρίζει η δημοτική αρχή και οι περισσότερες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου για το προσφυγικό πρόβλημα.

Αποδεικνύεται με κραυγαλέο τρόπο ότι η λεγόμενη αποσυμφόρηση, αποτελεί μια «τρύπα στο νερό» και δεν έχει καμιά σχέση με το συμφέρον των προσφύγων και των κατοίκων του νησιού μας και όλων των νησιών που αποτελούν πέρασμα προς την Ευρώπη.

Αντίθετα, αποτελεί το άλλοθι για τη μονιμοποίηση του εγκλωβισμού με τη κατασκευή νέου χοτ σποτ στο οποίο θα εγκλωβιστούν ακόμα περισσότεροι πρόσφυγες.

Απόδειξη ότι οι 700 πρόσφυγες που πήρε η κυβέρνηση, για να αμβλύνει τις εντυπώσεις, αναπληρώθηκαν τις πρώτες 3-4 μέρες και ξεπεράστηκαν, φτάνοντας σήμερα σε σύνολο τους 6000 εγκλωβισμένους στην αθλιότητα του χοτ σποτ.

Αλήθεια – με την ευκαιρία – που είναι οι 3000 που υποσχέθηκε ότι θα πάρει ο υπουργός σε μια βδομάδα; Και τι κάνει η δημοτική αρχή για την αθέτηση αυτής της υπόσχεσης; Δεν ακούσαμε κιχ! Τσιμουδιά!! Τώρα διαβάσαμε ότι θέλετε μαζί με τον περιφερειάρχη να δείτε τον πρωθυπουργό. Να του πείτε τι ; Ότι είστε σύμφωνοι με το νέο χοτ σποτ;

Σας έχει του χεριού της η κυβέρνηση κ. δήμαρχε και κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της με το νέο νόμο της καταστολής και της απανθρωπιάς που έφερε στη βουλή.

Τι έμεινε από τη συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο; Το μόνο που έμεινε είναι η επιβεβαίωση της υποχώρησης από τις μόνες διεκδικήσεις που απαντούν πραγματικά στο πρόβλημα. Γι’ αυτό αρνηθήκατε το λόγο στις εργατικές οργανώσεις του νομού, το Εργατικό Κέντρο και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ που πρωτοστάτησαν στις προηγούμενες κινητοποιήσεις με κορυφή την 7η Φλεβάρη.

Γι’ αυτό επιδοθήκατε σε μια ρητορική που όχι μόνο δεν λύνει κανένα ζήτημα αλλά δικαιώνει και ενθαρρύνει ξενοφοβικές θέσεις περί «λαθροεισβολέων», που είχε απομονώσει το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, από τους οποίους «θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας» όπως είπατε.

Υπάρχουν όντως κ. δήμαρχε και κυρίες και κύριοι της πλειοψηφίας και των άλλων παρατάξεων, πραγματικοί λαθροεισβολείς στη Σάμο και στην Ελλάδα. Αυτοί είναι το ΝΑΤΟ , η ΦΡΟΝΤΕΞ , η ανθρωποφάγος φιλανθρωπία των ΜΚΟ, η ίδια η Ε.Ε και η πολιτική τους που προκαλεί τη προσφυγιά και στη συνέχεια εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά μας. Είναι και οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες που εκμεταλλεύονται ασύστολα τους εργαζόμενους αυτής της χώρας.

Αυτούς τους λαθροεισβολείς πρέπει να διώξουμε και απ’ αυτούς πρέπει να πάρουμε πίσω τη ζωή μας που μας τη μαυρίζουν όχι μόνο με τους πολέμους και τη προσφυγιά αλλά και με τον οικονομικό στραγγαλισμό που μας επιβάλλουν.

Και αποτελεί πρόκληση απέναντι στο λαό που του πίνουν το αίμα όλα αυτά τα χρόνια, να λέει ο δήμαρχος ότι θα υψώσει στο δημαρχείο τη σημαία της Ε.Ε, της οποίας τα ιδανικά και οι αξίες τον εμπνέουν.

Οι μόνες αξίες που έχει αυτή η ανίερη συμμαχία των μονοπωλιακών ομίλων είναι η εκμετάλλευση των εργαζομένων, η αποστράγγιση του πλούτου που παράγουν οι λαοί και τα αιματοβαμμένα κέρδη τους.

Αυτές τις αξίες μαζί με τις οδηγίες της Ε.Ε για κατάρριψη και των τελευταίων υπολειμμάτων διεθνούς δικαίου που είχαν απομείνει μετά το Β’ Π.Π, συμπυκνώνει ο νέος νόμος της ΝΔ για το άσυλο, που πατάει πάνω στη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχθηκε και αξιοποίησε αυτές τις οδηγίες και τώρα υποκριτικά ασκεί αντιπολίτευση στη κυβέρνηση της ΝΔ που νομοθετεί πάνω στα δικά του χνάρια.

Πιο σωστά ο νέος νόμος θα έπρεπε να επιγράφεται, νόμος για τη κατάργηση της διεθνούς προστασίας των προσφύγων. Και δεν αποβλέπει φυσικά στην αποτροπή των προσφυγικών ροών, γιατί τίποτα δεν μπορεί να αποτρέψει απελπισμένους και κυνηγημένους ανθρώπους να αποζητούν τη παραμικρή ελπίδα για να γλυτώσουν.

Αντίθετα, θα ενισχύσει τα δουλεμπορικά κυκλώματα διακίνησης, θα επιτείνει τους πνιγμούς στη θάλασσα. Θα ενισχύσει τον εγκλωβισμό και την περιθωριοποίηση ακόμη περισσότερων ανθρώπων. Με όλες τις παρενέργειες που έχει αυτό για όλους μας. Εκείνο που στη πραγματικότητα επιχειρούν είναι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο από όσα κατάκτησαν οι λαοί με ποταμούς αίματος τον προηγούμενο αιώνα. Είναι επένδυση για το ακόμη ζοφερότερο μέλλον που ετοιμάζουν για τους λαούς.

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές εκτιμήσεις του καθένα μας και τις διαφορές που μπορούμε να έχουμε, η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνει έκκληση ακόμη μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο. Να επαναφέρουμε στο προσκήνιο το πλαίσιο διεκδίκησης που αποτελεί τη μόνη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

Να διεκδικήσουμε:

  • Να κλείσουν όλα τα χοτ σποτ στα νησιά.
  • Κανένα νέο χοτ σποτ οπουδήποτε στη Σάμο.
  • Μεταφορά των υπηρεσιών ασύλου και προσφύγων – μεταναστών σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στην ηπειρωτική Ελλάδα.
  • Γρήγορη και εμπεριστατωμένη διαδικασία για να παίρνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν.
  • 100% αποζημίωση όλων των κατοίκων που έχουν υποστεί ζημιές γύρω από το χοτ σποτ της Σάμου και στα άλλα νησιά.

Comments

comments

Δήμος

Ο δήμος Αν. Σάμου απομάκρυνε ΜΚΟ που στεγάζονταν σε χώρο του

Published

on

By

O Δήμος Ανατολικής Σάμου, προέβη σε απομάκρυνση και παύση της λειτουργίας των ΜΚΟ που στεγάζονταν στο χώρο «ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΘΑΝΟΥ», ιδιοκτησίας του Δήμου, στην περιοχή Βλαμαρή, με στόχο να υποβάλει πρόταση σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για τη δημιουργία αποθηκών, αμαξοστασίου και μικρού συνεργείου αυτοκινήτων.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πότε και από ποιους  πάρθηκε η απόφαση για την παραχώρηση του κτιρίου σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Ήταν με μίσθωμα η όχι;.

Υπάρχουν άλλοι χώροι του δήμου που έχουν παραχωρηθεί σε ΜΚΟ, με ή χωρίς μίσθωμα;.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Πονοκέφαλος η αστική συγκοινωνία

Published

on

By

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω συντήρησης – επισκευής του οχήματος.

Η αλήθεια είναι ότι η αστική συγκοινωνία του δήμου Ανατολικής Σάμου φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα για το εάν τα δρομολόγια γίνονται εντός της περιοχής που έχει χαρακτηριστεί ως αστική περιοχή η όχι, καθώς το λεωφορείο καθημερινά εξυπηρετεί μέρος των κοινοτήτων Σαμίων,Βαθέος και Παλαιοκάστρου .

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου αναγκάστηκε να βεβαιώσει οτι η συγκεκριμένη περιοχή που εκτελούνται τα δρομολόγια, άφορα αποκλειστικά και μόνο στη δημιουργίας αστικής επιβατικής συγκοινωνίας και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει ή έχει επιπτώσεις σε πολεοδομικές διατάξεις όρια οικισμών, χωροταξικά θέματα, ή επιλεξιμότητα της περιοχής αυτής σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Να σημειωθεί πως θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για σχετικά με την επανεκκίνηση των δρομολογίων.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η “Ανατροπή” για Εκλογές Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου -Το πείραμα πέτυχε

Published

on

By

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 στη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου με σκοπό την εκλογή του Διοικητικού της Συμβουλίου (11 Δήμαρχοι ex officio και εκλογή 10 Δημοτικών Συμβούλων), την εκλογή του Εποπτικού της Συμβουλίου (εκλογή 3 Δημοτικών Συμβούλων) και την εκλογή των εκπροσώπων της στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (11 Δήμαρχοι ex officio και εκλογή 3 Δημοτικών Συμβούλων).

Οι Π.Ε.Δ. έχουν δημιουργηθεί με το Π.Δ. 75/2011 με κύριο σκοπό την συνεργασία των Δήμων μελών τους και την συνεργασία με διάφορους φορείς, ώστε με την έρευνα, την μελέτη και την συμμετοχή τους να προάγουν τον θεσμό του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Στην 75μελή γενική συνέλευση της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου η Σάμος συμμετέχει, εκτός από τους 2 Δημάρχους της, με 11 Δημοτικούς Συμβούλους (7 από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και 4 από τον Δήμο Δυτικής Σάμου που είχαν εκλεγεί σε πρόσφατα Δημοτικά Συμβούλια, ανάλογα με την δύναμη κάθε παράταξης).

Οι περισσότερες και μεγαλύτερες δυνάμεις των 2 Δήμων μας αποφάσισαν να κατέλθουν στις προαναφερθείσες εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο, υποστηρίζοντας ενωμένοι το νησί μας, με ονομασία «Αρίσταρχος ο Σάμιος». Το πείραμα πέτυχε και εξελέγησαν 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους συνολικά 16 εκλεγμένους.

Για την Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. εξελέγη ο κ. Καρράς από την παράταξη του Δημάρχου κ. Στάντζου, για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. εξελέγησαν οι κ. Καραγεωργίου και Βογιατζής από την παράταξη του Δημάρχου κ. Λυμπέρη και την παράταξη του κ. Κατρακάζου αντίστοιχα και για το Εποπτικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. εξελέγη ο κ. Χατζηχριστοδούλου. Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, αναδείχτηκε πρώτος σε σταυρούς για το 3μελές Εποπτικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου.

Το Εποπτικό Συμβούλιο είναι αυτό που ασκεί έλεγχο στην οικονομική διαχείριση της Π.Ε.∆. Κατά τη διενέργεια του ελέγχου ερευνά τα τηρούμενα βιβλία και τα αναγκαία νόμιμα δικαιολογητικά και παραστατικά στοιχεία και συντάσσει αιτιολογημένη έκθεση για την οικονομική διαχείριση.

Η “Ανατροπή” εύχεται καλή θητεία και καλή συνεργασία σε όλους τους συμμετέχοντες και εκλεγμένους στα παραπάνω συμβούλια, με απώτερο σκοπό την διεκδίκηση και την προώθηση των ζητημάτων του νησιού μας.

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017