Connect with us

Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανατολικής Σάμου για το δημοτικό συμβούλιο της 1ης Νοεμβρίου

Published

on

Στο θέμα του Μεταναστευτικού και στην εκχώρηση σε ιδιώτες τομέων ευθύνης των δήμων αναφέρεται η Λαϊκή Συσπείρωση ανατολικής Σάμου σε ανακοίνωσή της.

Το δελτίο τύπου αναλυτικά:

Αποκαλυπτική των προθέσεων της δημοτικής αρχής των κ.κ Στάντζου-Σίμου, να παραδώσει με τη πρώτη ευκαιρία , υπηρεσίες του δήμου σε ιδιώτες επιχειρηματίες, «όταν ο δήμος αδυνατεί να ανταποκριθεί» όπως είπε ο δήμαρχος, ήταν η συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 1-11-2019.

Αφορμή για τη συζήτηση ήταν το άρθρο του πολυνόμου με τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις» που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ , όπου προβλέπεται μεταξύ άλλων η εκχώρηση σε ιδιώτες σημαντικών τομέων ευθύνης των δήμων όπως η αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, η ύδρευση και αποχέτευση κ.ά

Χαρακτηριστική αυτών των προθέσεων ήταν και η απάντηση – που δόθηκε για το πώς σκέφτεται η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει το σοβαρότατο πρόβλημα της ποιότητας του νερού – ότι η δημοτική αρχή θα δώσει τον τομέα της καθαριότητας των δεξαμενών της χλωρίωσης τους κλπ σε ιδιωτική εταιρεία με το πρόσχημα ότι ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα και το προσωπικό να ανταποκριθεί.

Συνήγοροι της δημοτικής αρχής και θιασώτες της ιδιωτικοποίησης βρέθηκαν με τις τοποθετήσεις τους οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, κ κ. Κατρακάζος και. Χατζηχριστοδούλου, ενώ ο κ. Ζάχαρης του ΣΥΡΙΖΑ που είχε φέρει το θέμα υποστήριξε το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο η εκχώρηση μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση με αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Πλαίσιο που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με συνέπεια δεκάδες δήμοι να έχουν ιδιωτικοποιήσει σημαντικές υπηρεσίες τους και να έχουν εκτινάξει στα ύψη τα ανταποδοτικά τέλη.

Ως επικίνδυνη και επιζήμια για τα λαϊκά συμφέροντα, κατάγγειλε την πρόθεση των άλλων παρατάξεων για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Τζίχας. «Καταγγέλλουμε το συγκεκριμένο άρθρο – υπογράμμισε- που επιπλέον βάζει σε κίνδυνο το μέλλον των εργαζομένων στους δήμους , αλλά δεν συμφωνούμε και με το μέχρι τώρα θεσμικό πλαίσιο το οποίο επικαλείται η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα. Στην ασύδοτη κερδοφορία των επιχειρηματιών που θα ακριβοπληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά».

Υπενθύμισε την ξεκάθαρη και σταθερή θέση της παράταξης για τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών και λειτουργιών των δήμων και υπογράμμισε ότι πρέπει να χρηματοδοτούνται 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να είναι αποκλειστικά δική τους υπόθεση με την πρόσληψη του ανάλογου μόνιμου και με πλήρη δικαιώματα προσωπικού μισθοδοτούμενου αποκλειστικά από το κράτος και όχι από τα ανταποδοτικά τέλη τα οποία πρέπει να μειωθούν δραστικά με στόχο την κατάργησή τους.

Κάλεσε δε τους εργαζόμενους και όλους τους δημότες να επαγρυπνούν και να μην επιτρέψουν την αφαίμαξη ακόμη μια φορά του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών.

ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ» ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ

Οξεία κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή στο θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, άσκησε η Λαϊκή Συσπείρωση σε παρέμβασή της πριν την ημερήσια διάταξη. Μιλώντας εκ μέρους της παράταξης ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας είπε:

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ακόμη μια φορά το αδιέξοδο της πολιτικής που υποστηρίζει η δημοτική αρχή και οι περισσότερες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου για το προσφυγικό πρόβλημα.

Αποδεικνύεται με κραυγαλέο τρόπο ότι η λεγόμενη αποσυμφόρηση, αποτελεί μια «τρύπα στο νερό» και δεν έχει καμιά σχέση με το συμφέρον των προσφύγων και των κατοίκων του νησιού μας και όλων των νησιών που αποτελούν πέρασμα προς την Ευρώπη.

Αντίθετα, αποτελεί το άλλοθι για τη μονιμοποίηση του εγκλωβισμού με τη κατασκευή νέου χοτ σποτ στο οποίο θα εγκλωβιστούν ακόμα περισσότεροι πρόσφυγες.

Απόδειξη ότι οι 700 πρόσφυγες που πήρε η κυβέρνηση, για να αμβλύνει τις εντυπώσεις, αναπληρώθηκαν τις πρώτες 3-4 μέρες και ξεπεράστηκαν, φτάνοντας σήμερα σε σύνολο τους 6000 εγκλωβισμένους στην αθλιότητα του χοτ σποτ.

Αλήθεια – με την ευκαιρία – που είναι οι 3000 που υποσχέθηκε ότι θα πάρει ο υπουργός σε μια βδομάδα; Και τι κάνει η δημοτική αρχή για την αθέτηση αυτής της υπόσχεσης; Δεν ακούσαμε κιχ! Τσιμουδιά!! Τώρα διαβάσαμε ότι θέλετε μαζί με τον περιφερειάρχη να δείτε τον πρωθυπουργό. Να του πείτε τι ; Ότι είστε σύμφωνοι με το νέο χοτ σποτ;

Σας έχει του χεριού της η κυβέρνηση κ. δήμαρχε και κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της με το νέο νόμο της καταστολής και της απανθρωπιάς που έφερε στη βουλή.

Τι έμεινε από τη συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο; Το μόνο που έμεινε είναι η επιβεβαίωση της υποχώρησης από τις μόνες διεκδικήσεις που απαντούν πραγματικά στο πρόβλημα. Γι’ αυτό αρνηθήκατε το λόγο στις εργατικές οργανώσεις του νομού, το Εργατικό Κέντρο και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ που πρωτοστάτησαν στις προηγούμενες κινητοποιήσεις με κορυφή την 7η Φλεβάρη.

Γι’ αυτό επιδοθήκατε σε μια ρητορική που όχι μόνο δεν λύνει κανένα ζήτημα αλλά δικαιώνει και ενθαρρύνει ξενοφοβικές θέσεις περί «λαθροεισβολέων», που είχε απομονώσει το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, από τους οποίους «θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας» όπως είπατε.

Υπάρχουν όντως κ. δήμαρχε και κυρίες και κύριοι της πλειοψηφίας και των άλλων παρατάξεων, πραγματικοί λαθροεισβολείς στη Σάμο και στην Ελλάδα. Αυτοί είναι το ΝΑΤΟ , η ΦΡΟΝΤΕΞ , η ανθρωποφάγος φιλανθρωπία των ΜΚΟ, η ίδια η Ε.Ε και η πολιτική τους που προκαλεί τη προσφυγιά και στη συνέχεια εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά μας. Είναι και οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες που εκμεταλλεύονται ασύστολα τους εργαζόμενους αυτής της χώρας.

Αυτούς τους λαθροεισβολείς πρέπει να διώξουμε και απ’ αυτούς πρέπει να πάρουμε πίσω τη ζωή μας που μας τη μαυρίζουν όχι μόνο με τους πολέμους και τη προσφυγιά αλλά και με τον οικονομικό στραγγαλισμό που μας επιβάλλουν.

Και αποτελεί πρόκληση απέναντι στο λαό που του πίνουν το αίμα όλα αυτά τα χρόνια, να λέει ο δήμαρχος ότι θα υψώσει στο δημαρχείο τη σημαία της Ε.Ε, της οποίας τα ιδανικά και οι αξίες τον εμπνέουν.

Οι μόνες αξίες που έχει αυτή η ανίερη συμμαχία των μονοπωλιακών ομίλων είναι η εκμετάλλευση των εργαζομένων, η αποστράγγιση του πλούτου που παράγουν οι λαοί και τα αιματοβαμμένα κέρδη τους.

Αυτές τις αξίες μαζί με τις οδηγίες της Ε.Ε για κατάρριψη και των τελευταίων υπολειμμάτων διεθνούς δικαίου που είχαν απομείνει μετά το Β’ Π.Π, συμπυκνώνει ο νέος νόμος της ΝΔ για το άσυλο, που πατάει πάνω στη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχθηκε και αξιοποίησε αυτές τις οδηγίες και τώρα υποκριτικά ασκεί αντιπολίτευση στη κυβέρνηση της ΝΔ που νομοθετεί πάνω στα δικά του χνάρια.

Πιο σωστά ο νέος νόμος θα έπρεπε να επιγράφεται, νόμος για τη κατάργηση της διεθνούς προστασίας των προσφύγων. Και δεν αποβλέπει φυσικά στην αποτροπή των προσφυγικών ροών, γιατί τίποτα δεν μπορεί να αποτρέψει απελπισμένους και κυνηγημένους ανθρώπους να αποζητούν τη παραμικρή ελπίδα για να γλυτώσουν.

Αντίθετα, θα ενισχύσει τα δουλεμπορικά κυκλώματα διακίνησης, θα επιτείνει τους πνιγμούς στη θάλασσα. Θα ενισχύσει τον εγκλωβισμό και την περιθωριοποίηση ακόμη περισσότερων ανθρώπων. Με όλες τις παρενέργειες που έχει αυτό για όλους μας. Εκείνο που στη πραγματικότητα επιχειρούν είναι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο από όσα κατάκτησαν οι λαοί με ποταμούς αίματος τον προηγούμενο αιώνα. Είναι επένδυση για το ακόμη ζοφερότερο μέλλον που ετοιμάζουν για τους λαούς.

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές εκτιμήσεις του καθένα μας και τις διαφορές που μπορούμε να έχουμε, η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνει έκκληση ακόμη μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο. Να επαναφέρουμε στο προσκήνιο το πλαίσιο διεκδίκησης που αποτελεί τη μόνη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

Να διεκδικήσουμε:

  • Να κλείσουν όλα τα χοτ σποτ στα νησιά.
  • Κανένα νέο χοτ σποτ οπουδήποτε στη Σάμο.
  • Μεταφορά των υπηρεσιών ασύλου και προσφύγων – μεταναστών σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στην ηπειρωτική Ελλάδα.
  • Γρήγορη και εμπεριστατωμένη διαδικασία για να παίρνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν.
  • 100% αποζημίωση όλων των κατοίκων που έχουν υποστεί ζημιές γύρω από το χοτ σποτ της Σάμου και στα άλλα νησιά.

Comments

comments

Δήμος

Δήμος Δυτικής Σάμου | Καθαρισμός και διανομή αντισηπτικών σε σχολικές μονάδες

Published

on

By

 

Έτοιμα να υποδεχθούν σε ασφαλές περιβάλλον τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς είναι όλα τα Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Δυτικής Σάμου, μετά τις εκτενείς απολυμάνσεις που έγιναν σε όλους τους χώρους των σχολείων, καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ταυτόχρονα, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί έχουν προμηθευτεί τα απαραίτητα αντισηπτικά, υλικά υγιεινής και καθαριότητας για το μαθητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό από το Δήμο Δυτικής Σάμου ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς και προφυλαγμένα τα παιδιά .

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ”- Ένας χρόνος από τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Published

on

By

Στις 26 Μάη/2 Ιούνη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που ανάδειξε τα δημοτικά συμβούλια και τους νέους  Δημάρχους. Παράλληλα συμπληρώνονται σχεδόν 11 μήνες από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ. Με το σημείωμα αυτό δεν θα προβούμε σε ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων (θα γίνουν κλείνοντας τον 1ο χρόνο), αλλά να σχολιάσουμε και υπενθυμίσουμε τρία  καίρια θέματα και να καταθέσουμε μία πρόταση.

Σχόλιο 1: Όλοι θυμόμαστε ότι το κυρίαρχο θέμα που επικαθόρισε τον προεκλογικό λόγο και το τελικό αποτέλεσμα ήταν η αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού. Υπήρχαν υποσχέσεις και εξαγγελίες από όλους τους άλλους συνδυασμούς, ότι σε λίγους μήνες θα λύσουν το πρόβλημα και δεν θα υπάρχει καμία δομή, κανένα hotspot στο νησί. Εμάς, την δημοτική παράταξη «η Σάμος αλλάΖΕΙ», που διακηρύξαμε και υποστηρίξαμε το κλείσιμο του hotspot στη πόλη και την μετεγκατάσταση τους εντός του 2019 στη θέση Ζερβού, σε μια μικρή δομή ΚΥΤ των 1200 ατόμων, μας λοιδόρησαν και μας χρέωσαν όλα τα δεινά που «προέρχονται» από το προσφυγικό/μεταναστευτικό. Να υπενθυμίσουμε ότι τις μέρες των αυτοδιοικητικών εκλογών (26/5) και των εθνικών εκλογών (7/7) ο αριθμός των διαμενόντων στη Σάμο ήταν 3200-3500 άτομα και σήμερα υπερβαίνουν τους 7000 και κατά διαστήματα και τους 8500 σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο hotspot της Σάμου. Η δε κυβέρνηση της ΝΔ αντί του μέγιστου αριθμού  των 1200 ατόμων στο ΚΥΤ της Ζερβού, σχεδιάζει να φτειάξει στη Ζερβού, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μια τεράστια φυλακή απελπισμένων ψυχών των 5000 ατόμων.

«Δυστυχώς, Γιώργο χάσαμε» είπαμε στο Δήμαρχο και σε όσους επένδυσαν στην εκλογική νίκη της ΝΔ. Θα κριθούμε όλοι για τη συνέπειά μας: τι λέγαμε, τι στάση κρατήσαμε και ποια θα κρατήσουμε στο μέλλον.

Σχόλιο 2: Οι αυτοδιοικητικές  εκλογές έγιναν για 1η φορά με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, που απαιτούσε διάλογο, συναίνεση και προγραμματικές συγκλίσεις για τη διοίκηση των Δήμων (και των Περιφερειών). Πριν αναλάβουν οι νέες δημοτικές/περιφερειακές αρχές, την 1/9/19, η κυβέρνηση της ΝΔ τα ανέτρεψε όλα. Έδωσε πλαστές υπερεξουσίες στο Δήμαρχο (και στον Περιφερειάρχη) και την παράταξή του, με αποτέλεσμα να έχει παντοδυναμία στην Οικονομική Επιτροπή (στα 7μελή όργανα οι 5 δημοτικοί σύμβουλοι είναι δικοί του) και να διορίζει ανεξέλεγκτα τις πλειοψηφίες και τις διοικήσεις στα δημοτικά Νομικά Πρόσωπα. Πάει «περίπατος» η στόχευση της απλής αναλογικής για  διάλογο και συνεργασίες με προγραμματικές συγκλίσεις.

Πρόταση: Είναι γνωστό ότι τα προβλήματα στο νησί μας είναι πολλά και θα επιδεινωθούν με την πανδημία του κορονοϊού και την κατάρρευση της τουριστικής δραστηριότητας. Στη προεκλογική διακήρυξη καταθέσαμε την πρόταση, ότι τα προβλήματα που είναι κοινά για όλο το νησί (ο αναπτυξιακός σχεδιασμός, η προβολή του νησιού ως τουριστικού προορισμού, η τροποποίηση του χωροταξικού, η διαχείριση των υδάτινων πόρων,  το προσφυγικό/μεταναστευτικό, η προστασία του φυσικού & του δομημένου περιβάλλοντος, η  διαχείριση των απορριμμάτων, οι υποδομές στην παιδεία, στον πολιτισμό και αθλητισμό, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες στο δημότη & επισκέπτη, οι ακτοπλοϊκές-αεροπορικές-εσωτερικές συγκοινωνίες, η αξιοποίηση χρηματοδοτικών (ευρωπαϊκών & εθνικών) προγραμμάτων,  το οδικό & αγροτικό δίκτυο και τα λιμενικά έργα) απαιτούν  συλλογικές  προσπάθειες και θεσμική συνέργεια  με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, με το Δήμο Δυτικής Σάμου, με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με τους παραγωγικούς φορείς και με τον μοναδικό βουλευτή του νομού μας.

Καταθέτουμε για διάλογο την πρόταση για συγκρότηση μιας Μόνιμης Επιτροπής Διαβούλευσης Σάμου που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους όλων των παραπάνω φορέων:  Τον Βουλευτή, τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη και τους περιφερειακούς συμβούλους, τους Δημάρχους και εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων των 2 Δήμων, τους  εκπροσώπους του Δικτύου Κοινοτήτων (που πρέπει να δημιουργηθεί από όλες τις κοινότητες και τα Κοινοτικά Συμβούλια της Σάμου), τους  2 κοσμήτορες του Πανεπιστημίου Αιγαίου  και εκπροσώπους των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων του νησιού.

Η Μόνιμη αυτή Επιτροπή Διαβούλευσης  Σάμου  θα συνέρχεται σε ανοιχτή συνέλευση  2 φορές το χρόνο (μία ανά εξάμηνο), δεν θα έχει αποφασιστικό χαρακτήρα, αλλά όπως αναφέρεται στο  τίτλο της τη διαβούλευση, τον δημοκρατικό προγραμματισμό και τον κοινό βηματισμό από όλους τους φορείς στη διεκδίκηση της επίλυσης των παραπάνω πολύ σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί μας.

Υπενθύμιση:  Επανακαταθέτουμε τη διακήρυξη αρχών μας και δηλώνουμε ότι: Όλες και όλοι εμείς, ενεργοί πολίτες της Ανατολικής Σάμου που συγκροτούμε με συλλογικότητα και όραμα, τη δημοτική κίνηση «η Σάμος αλλάΖΕΙ», μια πλατιά και ενωτική, δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, έχοντας αταλάντευτη πίστη στις πανανθρώπινες αξίες και στις αρχές της ανοικτής και δημοκρατικής κοινωνίας,

  • Αγωνιζόμαστε μαζί σας για

Ø  τη δημοκρατία και τη κοινωνική αλληλεγγύη

Ø  την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη

Ø  την πρόοδο του νησιού μας

 

  • ώστε να γίνει ο Δήμος μας και η Σάμος

ü   το νησί του Πυθαγόρα (brand name  του τουριστικού προορισμού ΣΑΜΟΣ)

ü   το «έξυπνο» νησί  (με ψηφιακές υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον πολίτη και στον επισκέπτη)

ü   το «πράσινο» νησί (με υπηρεσίες καθαριότητας, διαχείρισης απορριμμάτων & ανακύκλωσης, βιολογικών καθαρισμών και προστασία του περιβάλλοντος)

 

  • τόπος ελκυστικός για τους επισκέπτες μας
  • τόπος αξιοβίωτος για να ζούμε και να δημιουργούμε με αξιοπρέπεια και περηφάνεια.

Είναι ανάγκη να αντικαταστήσουμε την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια με την ελπίδα, με την αισιοδοξία, με την κοινωνική αλληλεγγύη και με έργα που βελτιώνουν καθημερινά την ποιότητα ζωής μας.

Με όραμα, με Πρόγραμμα, με Συμμετοχή, με Δημοκρατία και με Αλληλεγγύη, «η Σάμος αλλάΖΕΙ»

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ποδηλατοβόλτες στο δήμο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Τον Απρίλιο του 2018, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε, για πρώτη φορά, την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου αναγνωρίζοντας τη σημασία του ποδηλάτου στις σύγχρονες πόλεις ως μέσου όχι μόνο φιλικού στο περιβάλλον αλλά και καθοριστικού για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα ποιότητας στις πόλεις για τους πολίτες που περπατούν ή ποδηλατούν!

Γιατί να γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου:
Το ποδήλατο αποτελεί ένα απλό, οικονομικό, αξιόπιστο, καθαρό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς.
Το ποδήλατο μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο ως μέσο μετακίνησης αλλά και ως μέσο ανάπτυξης, άθλησης και αναψυχής.
Η χρήση του ποδηλάτου καθιστά τους πολίτες περισσότερο κοινωνικούς και προσφέρει σημαντικά καλύτερη αίσθηση του τοπικού περιβάλλοντος.
Το ποδήλατο αποτελεί σύμβολο βιώσιμου τρόπου μετακίνησης, ένα σύμβολο υπέρ της λιγότερης κατανάλωσης μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει μόνο θετική επίδραση στο κλίμα.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ενθαρρύνει, τους μικρούς του φίλους, να συμμετέχουν στις δράσεις που διοργανώνονται, σε 3 σημεία του Δήμου, ως εξής:
Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:30 στην Πόλη της Σάμου. Εκκίνηση της Ποδηλατοβόλτας από την Παραλιακή οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη (απέναντι από την Πλατεία Πυθαγόρα).
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:30 στο Κοκκάρι. Εκκίνηση της Ποδηλατοβόλτας από την στάση των Ταξί.
Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 και ώρα 20:00 στο Πυθαγόρειο.  Εκκίνηση της Ποδηλατοβόλτας από την Πλατεία Ειρήνης.

Μετά το πέρας της κάθε ποδηλατοβόλτας θα ακολουθήσει ενημέρωση για την ασφαλή οδήγηση του ποδηλάτου!
Στους συμμετέχοντες λιλιπούτειους φίλους θα δοθούν αναμνηστικά και δώρα!

Πληροφορίες: Γραφείο Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Τουρισμού 2273350141-2273350117

Οι δράσεις διοργανώνονται σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ05/οικ26188/739/5-5-2020 έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Φώτο αρχείου.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Η Dodekanisos Seaways πενθεί το θάνατο του μηχανικού της Μιχάλη Παυλή

Σαμιακά3 ημέρες ago

Καλοκαιρινά δρομολόγια Bs Myconos – Bs Patmos – Bs Chios – Bs1

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Μητέρα μηνύει μετανάστη που «χαϊδευόταν» στη θέα του ανήλικου γιου της

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Τεχνητή παραλία στα Ταμπάκικα!

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Το Blue Star Chios δρομολογείται στη γραμμή Πάρος – Νάξος – Εύδηλος- Καρλόβασι

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Νέες, δυναμικές και πετυχημένες επέστρεψαν στον τόπο τους

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Η αστυνομία για τα δύο τροχαία στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Η TUI ακυρώσε όλα τα προγράμματα προς το νησί μας

Περιφερειακά6 ημέρες ago

Μήνυση από Περιφέρεια σε ΜΚΟ που αμφισβήτησε την ελληνικότητα της Μόριας

Αστυνομικά - Λιμενικά2 εβδομάδες ago

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 64χρονος από τη θαλάσσια περιοχή Μπάλου Κουμαίϊκων

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή