11.7 C
Σάμος
29/03/2023
Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την σημερινή κινητοποίηση

Σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Ανατολικής Σάμου με την παρουσία των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, με θέμα τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών , ειδικότερα με το κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών, η Λαϊκή Συσπείρωση ανέπτυξε και κατέθεσε το παρακάτω υπόμνημα:

«Είναι η πολλοστή φορά που συγκαλείται δημοτικό όργανο με θέμα το προσφυγικό- μεταναστευτικό, το οποίο συνεχώς επιδεινώνεται, χωρίς δυστυχώς να επιτευχθεί μέχρι τώρα αποτελεσματική γραμμή διεκδίκησης.

Η επιμονή και μόνο στη περιγραφή του προβλήματος και οι κινήσεις εντυπωσιασμού της δημοτικής αρχής, αποδείχθηκαν αδιέξοδες.

Για τα προβλήματα δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν καταδικαστεί να ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες., αλλά ο εγκλωβισμός τους στα νησιά και τη χώρα μας, με ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ πριν – ΝΔ σήμερα) οι οποίες προσυπογράφουν και εφαρμόζουν την απαράδεκτη κοινή δήλωση Ε.Ε –Τουρκίας, που προκαλεί τον εγκλωβισμό.

Είναι επίσης αποδεκτό από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, ότι η προσφυγιά και η μετανάστευση εκατομμυρίων ανθρώπων στο κόσμο, προκαλείται από τους πολέμους για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, από την ληστρική εκμετάλλευση του πλούτου των χωρών, από τις περιβαλλοντικές καταστροφές που προέρχονται από την ασύδοτη δράση των μονοπωλιακών ομίλων με σκοπό το κέρδος.

Αυτό αποκτά μάλιστα ιδιαίτερη σημασία αυτή τη περίοδο που η Ελλάδα έχει εμπλακεί στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη περιοχή, με το ενδεχόμενο μιας νέας σύρραξης, όπως απειλείται τώρα μεταξύ ΗΠΑ και ΙΡΑΝ, με ευθύνη των Αμερικανών και των συμμάχων τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επανειλημμένα έχει προτείνει προς τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο, απευθύνοντας συνεχείς εκκλήσεις,  να αποδεχτεί το πλαίσιο πάλης των μεγάλων κινητοποιήσεων του Φλεβάρη του 2019 και σε συνεργασία με όλους τους φορείς του νησιού, να οργανώσουμε μαζικές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις στη Σάμο και στην Αθήνα, απαιτώντας άμεσα:

  • Να μεταφερθούν ΤΩΡΑ, χωρίς καθυστέρηση, όλοι οι υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες σε δομές με ανθρώπινες συνθήκες στην ηπειρωτική χώρα.
  • Να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διαχείριση του προβλήματος ( Νοσοκομείο, Λιμενικό, Αστυνομία κλπ) με το απαραίτητο προσωπικό.
  • Να κλείσει το χοτ σποτ στη πόλη της Σάμου και να μην γίνει καινούργιο στου Ζερβού ή οπουδήποτε αλλού.
  • Οι πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στο νησί μας, μετά από ολιγοήμερη παραμονή τους που απαιτείται για την καταγραφή και ταυτοποίησή τους καθώς και για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς, να πηγαίνουν σε δομές στην ενδοχώρα και σύντομα να παίρνουν ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι του νησιού, ιδιαίτερα στο Βαθύ, έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων σε άθλιες συνθήκες».

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση συμμετέχει στην σημερινή (7-1-2020) κινητοποίηση στις 4 μμ στο λιμάνι Μαλαγαρίου με αίτημα την φιλοξενία ευάλωτων περιπτώσεων προσφύγων στα δύο αρματαγωγά και την ναύλωση πλοίων για μεταφορά όλων των προσφύγων μεταναστών σε δομές με ανθρώπινες συνθήκες, στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Related posts

Κλείνει για δέκα ημέρες ο δρόμος από την πλατεία Μεσακή Χώρας μέχρι τον Άγιο Δημήτριο

admin

Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανατολικής Σάμου για την πρόληψη και δασοπυρόσβεση

admin

Η δημοτική παράταξη “Η Σάμος αλλάΖΕΙ” για το Δημοτικό Συμβούλιο

admin

Παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος ο Ν.Κατρακάζος

admin

Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στα Γυμνάσια Σάμου

admin

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

admin

Μήνυμα δημάρχου Δυτικής Σάμου για τον εορτασμό της «25ης Μαρτίου 1821»

admin

Αίτημα δήμου Δυτικής Σάμου για μείωση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

admin

Η επίσημη σελίδα του Υποψηφίου Δημάρχου Ανατολικής Σάμου Πάρη Παπαγεωργίου

admin