12.9 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις ενδεχόμενες κινητοποιήσεις στη Σάμο για τις υπερδομές

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε και με την ψήφο της στο δημοτικό συμβούλιο, παρούσα  σε ενδεχόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φορέων του εργατικού και λαϊκού κινήματος στη Σάμο σε συντονισμό με τις  επιτροπές αγώνα της Λέσβου και της Χίου για να μην γίνουν άλλα «Γκουαντάναμο» και να κλείσουν αυτά της Σάμου, της Κω και της Λέρου.

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν δεχόμαστε την πρόταση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, να συντονίσει αυτόν τον αγώνα  αυτή η δημοτική αρχή που «άδειασε» σε απευθείας σύνδεση με τη κυβέρνηση της ΝΔ τον αγώνα στο μπλόκο του Ζερβού και παζάρευε και παζαρεύει οικόπεδα και … Πανεπιστήμια όταν κλείνουν κι’ αυτά που υπάρχουν ή  αναπτυξιακά προγράμματα για τους λίγους αετονύχηδες  και  κατάργηση του χωροταξικού για να γίνει ο τόπος «γης μαδιάμ».

Όσο για τις εθνικοπατριωτικές κορώνες στις οποίες αρέσκεται ο δήμαρχος τονίζουμε ακόμη μια φορά ότι   πατριωτισμός δεν είναι η δυστυχία των άλλων, δεν έχει καμιά σχέση με την παραβίαση των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών ή με την αποθέωση της φυλακής-κολαστηρίου της ΕΕ για αθώους ανθρώπους  και τις παράνομες επαναπροωθήσεις , ούτε  μπορεί βέβαια να «δυστυχεί όλη η Ελλάδα και να ευτυχίσει η Σάμος». Αυτά είναι στη καλύτερη περίπτωση «παραμύθια της Χαλιμάς». Η εμπειρία 16 μήνες μετά το σεισμό είναι διδακτική.

Στο όλο σκηνικό ξεχώρισε πράγματι η πρόταση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ που τα είχε όλα. Και κινητοποιήσεις με συντονισμό του δήμου που αποθεώνει τις φυλακές  και υποκρισία όταν έχει ψηφίσει μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις την δημιουργία του ΚΥΤ στου Ζερβού με το προπέτασμα της «μικρής δομής», που η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ το ξεκίνησε.

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin