Connect with us

Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το δημοτικό συμβούλιο Σάμου

Published

on

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2016

Αρνητικό χαρακτήρισε τον απολογισμό της δημοτικής αρχής για το 2016, η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Σάμου, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού ακολουθεί τον αντίστοιχο Προϋπολογισμό που συντάσσεται με τις οδηγίες της κυβέρνησης, βρίσκεται κάτω από τον δημοσιονομικό κόφτη και κάθε χρόνο εμφανίζει μειωμένη την κρατική χρηματοδότηση. Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο η επιβάρυνση των δημοτών που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται και μέσω του δήμου ενώ ταυτόχρονα δεν ικανοποιούνται βασικές λαϊκές ανάγκες.

«Ο πραγματικός ισολογισμός – απολογισμός γίνεται έξω απ’ αυτή την αίθουσα, με τα πραγματικά δεδομένα της ζωής και των αναγκών της. Και είναι καταφανέστατα αρνητικός» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κώστας Τζίχας, συμπληρώνοντας: «Ο λαός καλείται να παλέψει για τον δικό του προϋπολογισμό και απολογισμό που θα καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες  ανάγκες του. Σ’ αυτό τον αγώνα τον καλούμε και συμβάλλουμε σήμερα με την αρνητική μας ψήφο στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και απολογισμό του δήμου»

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στους απολογισμούς όλων των Νομικών Προσώπων του δήμου.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Πλήθος ερωτήσεων για άμεσα λαϊκά προβλήματα  στο Καρλόβασι , το Παλαιόκαστρο και στους Μυτιληνιούς, κατέθεσε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 15-2-2018, η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σάμου.

Στο μεταξύ μετά από τις ερωτήσεις – παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενημερωθήκαμε ότι πρόκειται σύντομα να αντιμετωπιστούν στο Κοκκάρι,  το πρόβλημα κατάπτωσης βράχων στο Μοσχονήσι , η προστασία του πρανούς στη παραλία Μικρά Λεμονάκια και αργότερα η παρέμβαση στο πρανές του δρόμου που οδηγεί στον Τεπέ.

Όσον αφορά την υπόσκαψη από τη θάλασσα της στροφής  στο Μύλο Κοκκαρίου και στον προσήνεμο μόλο του λιμανιού Αγίου Κωνσταντίνου είναι αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας, όπου θα κατατεθούν από την Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου, ανάλογες ερωτήσεις.

Οι νέες ερωτήσεις – παρεμβάσεις στις οποίες αναμένουμε γραπτές απαντήσεις, είναι οι παρακάτω:

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

Πήραμε την απάντηση της Περιφερειακής Ενότητας σχετικά με το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθοκάμπου, που λέει ότι το έργο θα ολοκληρωθεί ως τις 31-7-2018. Σχετικά όμως με τον ελλιμενισμό του γερανού και τα προβλήματα που προκαλεί στο λιμάνι, αρμόδιος είναι ο δήμος.

Γι’ αυτό ζητάμε να υπάρξει μέριμνα για την απομάκρυνση ή την πρόσδεση σε άλλο σημείο του πλωτού γερανού μέχρι τη λήξη των εργασιών του έργου και φυσικά την οριστική απομάκρυνσή του,αμέσως μετά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Στον παραλιακό δρόμο του Καρλοβάσου από τη γέφυρα του Όρμου ως το Σ/Μ Α.Β, το χερσαίο μέτωπο προστατεύεται από βραχοδομή , η οποία όταν έγινε το έργο υψώθηκε περί το 1,5 μέτρο από το επίπεδο του δρόμου. Κι’ αυτό γιατί δεν αφορά μόνο την προστασία του χερσαίου μετώπου αλλά και την προστασία των διερχόμενων αυτοκινήτων από πέτρες και φερτά υλικά τα οποία βγάζει η θάλασσα σε μέρες με έντονο κυματισμό.

Με τα χρόνια όμως – τα έργα έχουν γίνει πριν από 25 χρόνια περίπου – η υπόσκαψη της βραχοδομής όπως  είναι επόμενο έχει προκαλέσει καθιζήσεις και καταπτώσεις βράχων με συνέπεια , το ύψος της να έχει έρθει στο ίδιο επίπεδο με το δρόμο.

Η πρόσφατη κακοκαιρία με τους δυνατούς βοριάδες και τον έντονο κυματισμό έβαλε σε δοκιμασία και σε κίνδυνο τους διερχόμενους οδηγούς και γέμισε το οδόστρωμα με βράχια και φερτά υλικά για τα οποία χρειάστηκε η επέμβαση συνεργείων και μηχανημάτων καθαρισμού.

Επειδή το πρόβλημα γίνεται χρόνιο και εντείνεται με τις κακοκαιρίες ρωτάμε την δημοτική αρχή: Αν έχει γνώση του θέματος , αν έχει κάνει ενέργειες για την ενίσχυση της βραχοδομής, και σε κάθε περίπτωση τι πρόκειται να κάνει άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση;

ΓΙΑ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ

Όπως  πληροφορηθήκαμε από κατοίκους του Καρλοβάσου μετά από την μεταφορά απορριμμάτων από τις αποθήκες του Δήμου στο Φουρνιώτικο ρέμα στον ΧΥΤΑ Αν. Σάμου, για την οποία ομόφωνα είχαμε αποφασίσει και ψηφίσαμε τη σχετική δαπάνη, δεν υπάρχει πλέον μέριμνα για την απόθεση ογκωδών απορριμμάτων, ξερών χόρτων και κλαδιών από τους δημότες.

Στον συγκεκριμένο χώρο όσοι πήγαν τους ειπώθηκε ότι πλέον απαγορεύεται, χωρίς να τους δίνεται εναλλακτική λύση.

Ρωτάμε την δημοτική αρχή, αν όντως ισχύουν οι καταγγελίες των δημοτών και σε κάθε περίπτωση πως λύνεται ή πως πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΝΕΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΤΟ θέμα της ανακατασκευής και της απόδοσης σε χρήση της παιδικής χαράς στη περιοχή της Εμπορικής Σχολής στο Καρλόβασι, το είχαμε πριν σχεδόν ένα χρόνο φέρει ως Λαϊκή Συσπείρωση στο Δ .Σ καταθέτοντας αναφορά και υπογραφές δεκάδων γονιών της περιοχής.

Τότε αναλήφθηκε δέσμευση από τον κ. δήμαρχο ότι παρά την έλλειψη χρηματοδότησης και την αναμονή σχετικού προγράμματος στο οποίο θα εντάσσονταν 19 παιδικές χαρές του δήμου, θα προχωρούσε στην εξεύρεση πόρων για την αποκατάσταση και πιστοποίηση της συγκεκριμένης.

Επανερχόμαστε σήμερα και ρωτάμε αν έχουν ξεκινήσει ή θα ξεκινήσουν εργασίες στο χώρο και πότε θα υλοποιηθεί η δέσμευση που είχε αναληφθεί παρουσία των γονιών που είχαν καταθέσει την αναφορά.

ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Το κτίριο του Κοινοτικού καταστήματος Παλαιοκάστρου παρουσιάζει εδώ και χρόνια σοβαρό πρόβλημα υγρασίας, η οποία προφανώς έχει σχέση με την έλλειψη ή καταστροφή της μόνωσης της ταράτσας του κτιρίου.

Ακόμη πιο έντονο είναι το πρόβλημα στο αγροτικό ιατρείο που φιλοξενείται στο ισόγειο του κτιρίου όπου το γεγονός ότι ο χώρος δεν έχει παράθυρο και δεν αερίζεται η κατάσταση θυμίζει περισσότερο σπηλιά παρά ιατρείο.

Γνωρίζουμε ότι το Τ.Σ έχει επανειλημμένα ζητήσει την αποκατάσταση του κτιρίου χωρίς μέχρι τώρα να έχει γίνει κάτι.

Ρωτάμε την δημοτική αρχή, αν και πότε πρόκειται να πάρει μέτρα για την στεγανοποίηση της ταράτσας και την αποκατάσταση του κτιρίου από την υγρασία;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Σε τοπικές ειδησεογραφικές σελίδες είδαμε φωτογραφίες του δημάρχου και του προέδρου του Τ.Σ Παλαιοκάστρου μπροστά στην παιδική χαρά η οποία όπως είπαν αποκαταστάθηκε με βάση τις ισχύουσες προδιαγραφές, με χρηματοδότηση ιδιώτη.

Το γεγονός της αποκατάστασης είναι ευχάριστο.

Επειδή όμως δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το έργο και πως πραγματοποιήθηκε, ζητάμε από τη δημοτική αρχή πλήρη ενημέρωση για το θέμα. Δηλαδή για τη χρηματοδότηση, τα έργα που έγιναν, το κόστος και αν έχει σήμερα την πιστοποίηση λειτουργίας, ή πότε θα αποδοθεί σε χρήση.

ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Επανειλημμένα το Τ.Σ Παλαιοκάστρου έχει αποφασίσει και έχει απευθυνθεί στο δήμο για την κατασκευή στεγάστρου στη στάση του λεωφορείου στη πλατεία του χωριού , για να προστατεύονται από τη βροχή οι μαθητές που περιμένουν για να πάνε στο σχολείο τους. Η κατασκευή του είναι απαραίτητη.

Ρωτάμε την δημοτική αρχή αν έχει υπόψη της το αίτημα των κατοίκων και του τοπικού συμβουλίου Παλαιοκάστρου και τι  προτίθεται να κάνει σχετικά.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Η/Ε ΑΠΟ  ΚΑΥΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ

Στους Μυτιληνιούς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και προχωρούν από όσο μαθαίνουμε οι διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία και αναστάτωση στο χωριό. Μάλιστα το Τ.Σ αποφάσισε ομόφωνα να μην δεχθεί το εν λόγω εργοστάσιο στη περιοχή.

Ζητάμε από την δημοτική αρχή να πληροφορήσει το σώμα σε ότι αφορά στο θέμα και ρωτάμε ποια είναι η τοποθέτησή της πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα;

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μας ότι η τροχαία επιβάλλει πρόστιμα σε αυτοκίνητα του δήμου γιατί δεν έχουν περάσει ο από Τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ).

Αν αυτό συμβαίνει , το λιγότερο είναι η οικονομική επιβάρυνση του δήμου και το σοβαρότερο αφορά την ασφάλεια των οδηγών και των επιβαινόντων σε αυτά. Διότι προφανώς δεν γίνονται οι απαιτούμενες επισκευές των οχημάτων, ο τακτικός τεχνικός έλεγχος (σέρβις) κλπ.

Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να μας ενημερώσει τι ακριβώς συμβαίνει , ποια είναι η κατάσταση των αυτοκινήτων και τι σκοπεύει να πράξει άμεσα για την αποκατάσταση της ασφαλούς κυκλοφορίας των δημοτικών οχημάτων.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Οι πρώτες κατεδαφίσεις κόκκινων κτισμάτων στα «Κοντέικα»

Published

on

By

Συγκλονιστική φωτογραφία του Φώτη Ζανέτη από τη κοινότητα «Κοντέικα» του δήμου Δυτικής Σάμου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από σήμερα το πρωί οι πρώτες κατεδαφίσεις κτιρίων στα Κοντέικα του δήμου Δυτικής Σάμου, που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» και κρίθηκαν ακατάλληλα για να κατοικηθούν, καθώς καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον φονικό σεισμό μεγέθους 7 Ρίχτερ, που χτύπησε το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου 2020 τη Σάμο,

Συνολικά στο χωριό υπάρχουν 46 ιδιοκτησίες που έχουν χαρακτηριστεί άκρως επικίνδυνα κτίσματα . Έχουν εκδοθεί ήδη 25 ΠΑΕΕΚ..

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνάντηση με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Published

on

By

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρου Λυμπέρη και εκπροσώπων του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών , Γρηγόρη Κασώτη και Θανάση Θεοδοσιάδη ,σήμερα Τρίτη 13 Απριλίου 2021, με θέμα την στήριξη των πυροσβεστών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου .

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα χρόνια αιτήματα και τις θέσεις τον Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π. σχετικά με :

– τα μέσα ατομικής προστασίας (Μ.Α.Π.)

– την υγειονομική και επαγγελματική αποκατάσταση σε συμβάντα σοβαρών τραυματισμών εν ώρα υπηρεσίας

– την αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Αφού υπήρξε ανταλλαγή απόψεων στα παραπάνω θέματα η δημοτική αρχή τόνισε ότι θα εξετασθούν όλα με ιδιαίτερη προσοχή και βαρύτητα προσπαθώντας για την εύρεσης λύσεων.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε μια ασφαλή και ήρεμη αντιπυρική περίοδο για όλους όσους ρίχνονται στις μάχες δασοπυρόσβεσης.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Καθάρισαν τους Καταρράκτες Ποταμίου

Published

on

By

Με μεράκι συνεχίστηκαν χθες, Κυριακή 11 Απριλίου οι εργασίες αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής των καταρρακτών Ποταμίου.

Παρ΄ όλο που η θεομηνία είχε αφήσει την περιοχή σε άσχημη κατάσταση , οι εθελοντές , οι εργαζόμενοι του δήμου και η δημοτική αρχή κατάφεραν να αναζωογονήσουν την περιοχή.

Ξύλα και φερτά υλικά απομακρύνθηκαν, το μονοπάτι καθαρίστηκε και γέφυρες δημιουργήθηκαν εκ νέου.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ποιος είναι ο νέος ταξίαρχος της 79 ΑΔΤΕ. Βιογραφικό

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Από την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» βγαίνει η Σάμος

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Δίπλα στον Μάριο από το Πυθαγόρειο

Δήμος4 εβδομάδες ago

Στάντζος για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης: ΚΥΤ κάτω από αυτά τα δεδομένα δεν γίνεται αποδεκτό

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Περιφερειακά1 εβδομάδα ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Δήμος1 εβδομάδα ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Σαμιακά3 ημέρες ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά5 ημέρες ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά2 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή