25.5 C
Σάμος
25/06/2024
Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το δημοτικό συμβούλιο

  • Την ανάγκη άμεσης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων που έμειναν χωρίς εργασία και εισόδημα λόγω του σεισμού και των επιπτώσεών του , ζήτησε με παρέμβασή της στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση, καταθέτοντας τις ανακοινώσεις και το πλαίσιο αιτημάτων τόσο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου όσο και της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης εργατικών και λαϊκών φορέων του νησιού.

Μιλώντας σχετικά ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας, υπογράμμισε ότι ενάμιση μήνα μετά το σεισμό , η κυβερνητική ολιγωρία και αναλγησία είναι αποκαλυπτική των προθέσεων και κάλεσε τους εργαζόμενους να συντονίσουν και να εντείνουν τους αγώνες τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με την κοινή υπουργική απόφαση για την επιδότηση ενοικίου, για την οποία η παράταξη θα τοποθετηθεί αναλυτικά τις επόμενες μέρες. Σε κάθε περίπτωση η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί 100% επιδότηση ενοικίου για όλους όσων τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμα, χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε ακόμη, άμεσα μέτρα και χρηματοδότηση για την άρση της επικινδυνότητας πολλών κατεστραμμένων κτιρίων στη περιοχή και ψήφισε τις προτάσεις αποκατάστασης των σχολείων , ζητώντας παράλληλα τον επανέλεγχο της στατικότητας και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

  • Τις σοβαρές και μη αναστρέψιμες ευθύνες της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων, για την κατασκευή και λειτουργία της νέας μόνιμης φυλακής της Ε.Ε στου Ζερβού, επισήμανε ακόμη μια φορά η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τη συζήτηση για την πρόταση της κυβέρνησης για ενοικίαση χώρων για καταστήματα μέσα στο χώρο του νέου ΚΥΤ, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο δήμο.

Σχολιάζοντας τις αρνητικές τοποθετήσεις των άλλων παρατάξεων ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας τόνισε χαρακτηριστικά, «βάλατε φαρδιά πλατιά την υπογραφή σας στην δημιουργία του νέου ΚΥΤ και τώρα παριστάνετε τους θιγμένους. Γνωρίζατε πολύ καλά τη μονιμότητα και το μέγεθος αυτού του κατασκευάσματος που κακώς χαρακτηρίζεται ως Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Στην ουσία πρόκειται για ΧΥΤ, δηλαδή Χώρος Υγειονομικής Ταφής κάθε ανθρώπινου δικαιώματος».

«Εμείς- κατέληξε -ούτε έκπληκτοι , ούτε θιγμένοι νοιώθουμε. Καταψηφίζουμε και αυτή τη πρόταση της κυβέρνησης, όπως κατηγορηματικά ταχθήκαμε ενάντια στη δημιουργία και τη λειτουργία οποιουδήποτε στρατοπέδου συγκέντρωσης οπουδήποτε πάνω στη Σάμο και ζητάμε το κλείσιμο του καταυλισμού στο Βαθύ και τον οριστικό και αμετάκλητο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα»..

Related posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων στη θέση «Φανάρια»

admin

Δράση του Τμήματος Πλεκτικής του ΚΑΠΗ Ανατολικής Σάμου για τα Πρόωρα Νεογνά του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»

admin

Η πόλη της Σαμου αναγνωρίζεται ως TsunamiReady

admin

Κοκκάρι: Δόθηκε σε κυκλοφορία ο δρόμος

admin

Οδηγίες δήμου για μείωση αποβλήτων χάρτινων συσκευασιών

admin

Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου

admin

Αναστολή λειτουργίας Σχολείων στην Ανατολική και Δυτική Σάμο λόγω καύσωνα

admin

Κλιματιζόμενες αίθουσες στη διάθεση των πολιτών ενόψει καύσωνα στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου: Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

admin