Connect with us

Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το δημοτικό συμβούλιο

Published

on

  • Την ανάγκη άμεσης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων που έμειναν χωρίς εργασία και εισόδημα λόγω του σεισμού και των επιπτώσεών του , ζήτησε με παρέμβασή της στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση, καταθέτοντας τις ανακοινώσεις και το πλαίσιο αιτημάτων τόσο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου όσο και της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης εργατικών και λαϊκών φορέων του νησιού.

Μιλώντας σχετικά ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας, υπογράμμισε ότι ενάμιση μήνα μετά το σεισμό , η κυβερνητική ολιγωρία και αναλγησία είναι αποκαλυπτική των προθέσεων και κάλεσε τους εργαζόμενους να συντονίσουν και να εντείνουν τους αγώνες τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με την κοινή υπουργική απόφαση για την επιδότηση ενοικίου, για την οποία η παράταξη θα τοποθετηθεί αναλυτικά τις επόμενες μέρες. Σε κάθε περίπτωση η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί 100% επιδότηση ενοικίου για όλους όσων τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμα, χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε ακόμη, άμεσα μέτρα και χρηματοδότηση για την άρση της επικινδυνότητας πολλών κατεστραμμένων κτιρίων στη περιοχή και ψήφισε τις προτάσεις αποκατάστασης των σχολείων , ζητώντας παράλληλα τον επανέλεγχο της στατικότητας και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

  • Τις σοβαρές και μη αναστρέψιμες ευθύνες της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων, για την κατασκευή και λειτουργία της νέας μόνιμης φυλακής της Ε.Ε στου Ζερβού, επισήμανε ακόμη μια φορά η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τη συζήτηση για την πρόταση της κυβέρνησης για ενοικίαση χώρων για καταστήματα μέσα στο χώρο του νέου ΚΥΤ, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο δήμο.

Σχολιάζοντας τις αρνητικές τοποθετήσεις των άλλων παρατάξεων ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας τόνισε χαρακτηριστικά, «βάλατε φαρδιά πλατιά την υπογραφή σας στην δημιουργία του νέου ΚΥΤ και τώρα παριστάνετε τους θιγμένους. Γνωρίζατε πολύ καλά τη μονιμότητα και το μέγεθος αυτού του κατασκευάσματος που κακώς χαρακτηρίζεται ως Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Στην ουσία πρόκειται για ΧΥΤ, δηλαδή Χώρος Υγειονομικής Ταφής κάθε ανθρώπινου δικαιώματος».

«Εμείς- κατέληξε -ούτε έκπληκτοι , ούτε θιγμένοι νοιώθουμε. Καταψηφίζουμε και αυτή τη πρόταση της κυβέρνησης, όπως κατηγορηματικά ταχθήκαμε ενάντια στη δημιουργία και τη λειτουργία οποιουδήποτε στρατοπέδου συγκέντρωσης οπουδήποτε πάνω στη Σάμο και ζητάμε το κλείσιμο του καταυλισμού στο Βαθύ και τον οριστικό και αμετάκλητο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα»..

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Published

on

By

Σήμερα Πέμπτη, ο  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου, ο κ. Δημήτρης Κυπραίου, έπειτα από πρόταση του και έγκριση αυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής, παρέδωσε στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβασίου κ. Αικατερίνη Σφέτσου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη αναγκών στις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, που προέκυψαν για την τηλεκπαίδευση λόγω COVID-19.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω παλαιότερης απονομής χρημάτων για προμήθεια υπολογιστών στα τρία Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου, για κάλυψη αναγκών έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή