Connect with us

Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Σάμου για τα σχολεία

Published

on

Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε καταθέσει τις θέσεις μας για το άνοιγμα των σχολείων τόσο μετά το σεισμό, όσο και στις συνθήκες της πανδημίας, ξεκάθαρα και με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του λαού και της νεολαίας. Δεν είχαμε και δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε “εκπτώσεις” όσον αφορά οποιοδήποτε ζήτημα έχει να κάνει με την ασφάλεια και την υγεία, καθώς και με τα μορφωτικά και τα εργασιακά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών αντίστοιχα.

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική που συνειδητά ανοίγει τα σχολεία ανοχύρωτα απέναντι στη πανδημία και χωρίς να έχει εξασφαλίσει τα στοιχειώδη μετά τις επιπτώσεις που αυτά είχαν με το σεισμό. Η δημοτική αρχή καθώς και η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης αρνούνται να συγκρουστούν μ’ αυτή την πολιτική και να διεκδικήσουν δυναμικά όλα όσα απαιτούνται για την πλήρη και άμεση αποκατάσταση όλων των επιπτώσεων αλλά και τη θωράκιση των σχολικών μονάδων απέναντι σε κάθε φυσική καταστροφή και την πανδημία.

Η θέση μας είναι υπέρ του ανοίγματος όλων των σχολείων και της διά ζώσης εκπαίδευσης των μαθητών, με όρους όμως που δε θα θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία τους και δε θα θίγουν μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Υπήρχε όλος ο χρόνος ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συμβεί αυτό και να γίνει, επίσης, ο απαραίτητος σχεδιασμός και μελέτες ώστε να δοθούν στο άμεσο μέλλον οριστικές λύσεις.

Διεκδικούμε:

 1. Την άμεση αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων που μπορούν να επισκευαστούν, με αποκλειστικό κριτήριο την απόλυτη αντισεισμική θωράκισή τους, καθώς και τη θωράκιση από άλλες πιθανές φυσικές καταστροφές, όπως πλημμύρα, φωτιά, κατολίσθηση.
 2. Για τα σχολεία που τα κτίρια που δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθούν σ’ αυτό το επίπεδο ασφάλειας, να εξασφαλιστούν οικόπεδα και χρηματοδότηση για την ανέγερση νέων σχολικών συγκροτημάτων.
 3. Να λυθεί τώρα απ’ την Περιφέρεια το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς των παιδιών.
 4. Να έρθουν άμεσα οι προκάτ σχολικές αίθουσες που θα αντικαταστήσουν τα ακατάλληλα σχολεία, αλλά και με πρόβλεψη να τηρηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για προστασία από την πανδημία.
 5. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχες καθαρίστριες και να προσληφθεί ο απαραίτητος επιπλέον αριθμός καθαριστριών με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να καλύπτονται οι πολύ αυξημένες ανάγκες.
 6. Να εξασφαλιστούν αίθουσες, εκπαιδευτικοί και μέτρα υγιεινής για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικά για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη στέγαση και τη λειτουργία του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, έχουν περάσει ήδη τρεις ολόκληροι μήνες απ’ το σεισμό κι ακόμη δεν έχει προχωρήσει τίποτα με την ευθύνη να βαραίνει την κυβέρνηση και τη Δημοτική αρχή. Η θέση μας είναι ότι το σχολείο πρέπει να λειτουργήσει στην περιοχή του Μαραθοκάμπου με πρωινό ωράριο, σε αίθουσες κατάλληλες για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου και όχι του Τοπικού Συμβουλίου Μαραθοκάμπου, να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα με την εξεύρεση κτηρίων ή με την τοποθέτηση προκάτ αιθουσών σε κατάλληλο χώρο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στη ζωή των κατοίκων της περιοχής ή σε άλλες σχολικές μονάδες.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

 1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
 1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
 1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
 1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
 1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
 1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
 1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Published

on

By

Σήμερα Πέμπτη, ο  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου, ο κ. Δημήτρης Κυπραίου, έπειτα από πρόταση του και έγκριση αυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής, παρέδωσε στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβασίου κ. Αικατερίνη Σφέτσου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη αναγκών στις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, που προέκυψαν για την τηλεκπαίδευση λόγω COVID-19.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω παλαιότερης απονομής χρημάτων για προμήθεια υπολογιστών στα τρία Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου, για κάλυψη αναγκών έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή