18.9 C
Σάμος
25/09/2022
Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον προϋπολογισμό για το 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον προϋπολογισμό για το 2021 που έφερε η δημοτική αρχή, καταγγέλλοντας  ταυτόχρονα τη πολιτική εξανδραποδισμού και οικονομικού στραγγαλισμού των δήμων με ευθύνη όλων των παρατάξεων που «βαράνε προσοχές» στις εντολές της Ε.Ε και των κομμάτων τους, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.

«Κάθε χρόνο – υπογράμμισε  στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κώστας Τζίχας – ο λαός καλείται να πληρώνει όλο και περισσότερα για υπηρεσίες και έργα που έχει χρυσοπληρώσει μέσα από την αβάσταχτη άμεση και έμμεση φορολογία.

Και αυτό παρουσιάζεται από τα αστικά επιτελεία και τους θεσμούς του αστικού κράτους ως απόλυτα φυσιολογικό και πάνω σ’ αυτό μάλιστα επενδύεται το γνωστό κάλπικο αφήγημα για «ανάπτυξη από όλους για όλους» κλπ. Το ποιος κερδίζει βέβαια από την ανάπτυξή τους το ζει ο κόσμος της δουλειάς στο πετσί του. Στους μισθούς και στις συντάξεις, στην υγεία, την παιδεία, στη κοινωνική πρόνοια κλπ».

Μιλώντας σε άλλο σημείο για το χαρακτήρα των πολυδιαφημισμένων έργων από τα διάφορα κοινοτικά προγράμματα υπενθύμισε ότι «Είναι κατά κύριο λόγο στοχευμένα στις ανάγκες εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών αναγκών, στο τουρισμό, τις μεταφορές, γενικότερα σε υποδομές και δράσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των επίδοξων επενδυτών και καθόλου ή παρεμπιπτόντως τις λαϊκές ανάγκες.

Βγάζουν φλύκταινες τα κρατικά επιτελεία – υπογράμμισε –  όταν προβάλλουμε την αδήριτη ανάγκη για έργα πολιτικής προστασίας αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά. Εδώ η μια καταστροφή διαδέχεται την άλλη από την έλλειψη τέτοιων έργων και η Ε.Ε απαντάει ότι τέτοιες δαπάνες είναι μη επιλέξιμες γιατί δεν πληρούν την αναλογία κόστους – οφέλους (δηλαδή του κέρδους των καταχραστών του λαϊκού πλούτου). Παθαίνουν αλλεργία όταν προτείνουμε νέα σχολικά κτίρια, έργα πολιτισμού και αθλητισμού για τη νεολαία. Και όπου τους ξεφεύγει κανένα είναι όταν πληροί τις προϋποθέσεις να το διαχειριστεί και να επωφεληθεί κάποιος επιχειρηματίας……… Την  ίδια ώρα τα αντιπλημμυρικά στο Ηραίον και αλλού είναι «μη επιλέξιμα» και η λειτουργία περιφερειακού ιατρείου στο Πύργο για παράδειγμα,  κοστίζει πολύ και δεν αντέχει το κράτος».

«Όλα αυτά – κατέληξε – είναι πραγματικά τραγικά και ταυτόχρονα αποδεικτικά των ορίων που έχει αυτό το σάπιο σύστημα να βελτιώσει έστω και λίγο τη ζωή του λαού. Έχει γίνει βαρίδι, έχει γίνει εμπόδιο στη κοινωνική πρόοδο και επικίνδυνο για τους ανθρώπους και η πιο τρανή απόδειξη είναι σήμερα με τη πανδημία ,  που την αντιμετωπίζει και την αξιοποιεί σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.

 Αυτός ο τεράστιος πλούτος που αποθησαυρίζεται και πάει στα σεντούκια μερικών εκατοντάδων μεγαλοεπιχειρηματιών μπορεί αν αλλάξει χέρια να εκτινάξει μπροστά την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών». 

 

Related posts

Σε απολογισμό πεπραγμένων προχωρά ο Δήμος Δυτικής Σάμου

admin

Παραδόθηκε η μελέτη για τη μείωση σεισμικής διακινδύνευσης και την ασφαλή ανάπτυξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Ξεκινούν οι εργασίες για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Καρλοβασίου

admin

ΛΑΣ:«Kολοβό» το διεκδικητικό πλαίσιο της δημοτικής αρχής που δεν απηχεί τις πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου

admin

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ” για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου

admin

O δημοτικός συνδυασμός “Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ” για το “ΞΕΝΙΑ”

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Δυτικής Σάμου για το θάνατο του Αρχιμουσικού Χαράλαμπου Κοτζαμάνη

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου για την συνεδρίαση του Δ.Σ για την υγεία

admin

“Ανατροπή”: Ο Δήμος έχει αρμοδιότητες πάνω σε θέματα υγείας, αλλά το έργο του κρίνεται ημιτελές

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα