Connect with us

Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον προϋπολογισμό για το 2021

Published

on

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον προϋπολογισμό για το 2021 που έφερε η δημοτική αρχή, καταγγέλλοντας  ταυτόχρονα τη πολιτική εξανδραποδισμού και οικονομικού στραγγαλισμού των δήμων με ευθύνη όλων των παρατάξεων που «βαράνε προσοχές» στις εντολές της Ε.Ε και των κομμάτων τους, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.

«Κάθε χρόνο – υπογράμμισε  στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κώστας Τζίχας – ο λαός καλείται να πληρώνει όλο και περισσότερα για υπηρεσίες και έργα που έχει χρυσοπληρώσει μέσα από την αβάσταχτη άμεση και έμμεση φορολογία.

Και αυτό παρουσιάζεται από τα αστικά επιτελεία και τους θεσμούς του αστικού κράτους ως απόλυτα φυσιολογικό και πάνω σ’ αυτό μάλιστα επενδύεται το γνωστό κάλπικο αφήγημα για «ανάπτυξη από όλους για όλους» κλπ. Το ποιος κερδίζει βέβαια από την ανάπτυξή τους το ζει ο κόσμος της δουλειάς στο πετσί του. Στους μισθούς και στις συντάξεις, στην υγεία, την παιδεία, στη κοινωνική πρόνοια κλπ».

Μιλώντας σε άλλο σημείο για το χαρακτήρα των πολυδιαφημισμένων έργων από τα διάφορα κοινοτικά προγράμματα υπενθύμισε ότι «Είναι κατά κύριο λόγο στοχευμένα στις ανάγκες εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών αναγκών, στο τουρισμό, τις μεταφορές, γενικότερα σε υποδομές και δράσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των επίδοξων επενδυτών και καθόλου ή παρεμπιπτόντως τις λαϊκές ανάγκες.

Βγάζουν φλύκταινες τα κρατικά επιτελεία – υπογράμμισε –  όταν προβάλλουμε την αδήριτη ανάγκη για έργα πολιτικής προστασίας αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά. Εδώ η μια καταστροφή διαδέχεται την άλλη από την έλλειψη τέτοιων έργων και η Ε.Ε απαντάει ότι τέτοιες δαπάνες είναι μη επιλέξιμες γιατί δεν πληρούν την αναλογία κόστους – οφέλους (δηλαδή του κέρδους των καταχραστών του λαϊκού πλούτου). Παθαίνουν αλλεργία όταν προτείνουμε νέα σχολικά κτίρια, έργα πολιτισμού και αθλητισμού για τη νεολαία. Και όπου τους ξεφεύγει κανένα είναι όταν πληροί τις προϋποθέσεις να το διαχειριστεί και να επωφεληθεί κάποιος επιχειρηματίας……… Την  ίδια ώρα τα αντιπλημμυρικά στο Ηραίον και αλλού είναι «μη επιλέξιμα» και η λειτουργία περιφερειακού ιατρείου στο Πύργο για παράδειγμα,  κοστίζει πολύ και δεν αντέχει το κράτος».

«Όλα αυτά – κατέληξε – είναι πραγματικά τραγικά και ταυτόχρονα αποδεικτικά των ορίων που έχει αυτό το σάπιο σύστημα να βελτιώσει έστω και λίγο τη ζωή του λαού. Έχει γίνει βαρίδι, έχει γίνει εμπόδιο στη κοινωνική πρόοδο και επικίνδυνο για τους ανθρώπους και η πιο τρανή απόδειξη είναι σήμερα με τη πανδημία ,  που την αντιμετωπίζει και την αξιοποιεί σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.

 Αυτός ο τεράστιος πλούτος που αποθησαυρίζεται και πάει στα σεντούκια μερικών εκατοντάδων μεγαλοεπιχειρηματιών μπορεί αν αλλάξει χέρια να εκτινάξει μπροστά την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών». 

 

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Νέο απορριμματοφόρο στον στόλο του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Ένα νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο προστέθηκε στο στόλο οχημάτων του Δήμου Ανατολικής Σάμου .

Ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Μιχάλης Μητσός, δήλωσε σχετικά:

«Παραλάβαμε σήμερα ένα απορριμματοφόρο όχημα που θα ενισχύσει το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων. Είναι το πρώτο όχημα από μια σειρά οχημάτων που θα προμηθευτεί ο δήμος μας και μαζί με τους 1150 καινούργιους κάδους θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου προς τους πολίτες».

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνάντηση Στάντζου με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Published

on

By

Το προσφυγικό μεταναστευτικό θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της ατζέντας της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.

Για την επικείμενη συνάντηση ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο μεταβαίνει αύριο Τρίτη  στην Αθήνα μετά απο πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη.

O κ. Στάντζος προσέρχεται στο διάλογο όπως δήλωσε στο Σώμα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου .

Την Τετάρτη στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτός απο τον κ. Στάντζο θα παραβρεθούν, ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης, και Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης .

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα περάσουν ο δήμαρχος Δυτικής Σαμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή