14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

Η Οινοποιϊα Κουτσοδόντη θα συμμετάσχει στο “ΑΦΡΟΣ & ΝΕΚΤΑΡ

Η Οινοποιϊα Κουτσοδόντη θα συμμετάσχει στο “ΑΦΡΟΣ & ΝΕΚΤΑΡ”

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στο Ωδείο Αθηνών, στην αίθουσα Φουαγιέ Τεχνών.

Η «Αφρός και Νέκταρ» είναι μία εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά σε δύο κατηγορίες ελληνικών και ξένων οίνων, τους αφρώδεις και τους γλυκούς. Με άλλα λόγια, τις κατηγορίες των προδόρπιων και των επιδόρπιων κρασιών, αντίστοιχα, δηλαδή αυτών που συνηθίζεται να καταναλώνονται πριν και μετά από ένα καλό φαγητό. Η «Αφρός και Νέκταρ» αποτελεί μοναδικό ραντεβού των οινόφιλων με τις μαγευτικές φυσαλίδες των αφρωδών και τη βελούδινη ζεστασιά των γλυκών κρασιών.

Ο σκοπός της «Αφρός & Νέκταρ» είναι διττός:

  1. Να δοκιμαστούν σαμπάνιες και άλλοι αφρώδεις οίνοι, καθώς και επιδόρπια κρασιά (γλυκά και ενισχυμένα) λίγο πριν την περίοδο που η κατανάλωσή τους κορυφώνεται (εορτές Χριστουγέννων), ώστε να επιλεγούν ετικέτες που θα καταναλωθούν κατά τη διάρκειά της και
  2. Να μυηθεί το οινόφιλο κοινό στην κατανάλωση αφρωδών και επιδόρπιων οίνων όλο το χρόνο, χωρίς ή με φαγητό, πριν ή και μετά από αυτό, δηλαδή σε κάθε περίπτωση και όχι απαραίτητα με αφορμή κάποιο ιδιαίτερο γεγονός ή συγκεκριμένη συνοδεία.

Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τα ιδιαίτερα και μικρής παραγωγής, κρασιά της Οινοποιϊας Κουτσοδόντη. Όπως το αφρώδες Pet-Nat εσοδείας 2020 και τον πιστοποιημένο με ονομασία προελεύσεως Σάμος, οίνο φυσικώς γλυκύ του 2017. Επίσης να γνωρίσει τη φιλοσοφία της Οινοποιϊας Κουτσοδόντη, που επιλέγει την παραγωγή κρασιών χωρίς τεχνολογικές παρεμβάσεις, επενδύοντας, σε παραδοσιακές διαδικασίες παραγωγής, εκεί που αναδεικνύεται το πλούσιο άρωμα και η συμπυκνωμένη γεύση. Χαρακτηριστικά, που πρέπει να έχει κάθε ποιοτικό, αυθεντικό και ανώτερο κρασί.

 

Αξιοσημείωτο δε, είναι ότι η Οινοποιϊα Κουτσοδόντη θα συμμετέχει και με τα δυό είδη κρασιών στο event (αφρώδης και επιδόρπιος οίνος). Επομένως, και “Αφρός” και “Νέκταρ”!

 

Info

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
11:30 – 20:00
Aίθουσα Φουαγιέ Τεχνών, Ωδείο Αθηνών
Βασιλέως Γεωργίου B’ 17-19, Αθήνα

Η εκδήλωση χωρίζεται χρονικά σε δύο περιόδους υποδοχής επισκεπτών: 11:30 – 15:30 και 16:00 – 20:00. Η διαθεσιμότητα των εισιτηρίων αφορά σε 300 επισκέπτες για κάθε χρονική περίοδο.

Είσοδος για κάθε περίοδο, ανάλογα με την επιλογή του επισκέπτη, στα €12 (εξασφαλίζεται με προαγορά στο viva.gr) ή με αγορά απευθείας στην εκδήλωση προς €15 (εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα). Συμπεριλαμβάνεται ο κατάλογος της έκθεσης και αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.viva.gr

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin