18.9 C
Σάμος
25/04/2024
Σαμιακά

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης για το πρόβλημα υδροδότησης στη ΚΕΔ Σάμου

Την άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης, που έχει διακοπεί εδώ και ημέρες στο ΚΥΤ Ζερβού, σε αυτή την «φαραωνικού τύπου ευρωενωσιακή φυλακή, προδιαγραφών στρατοπέδου ΝΑΤΟ», απαιτεί η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης.

Αποδεικνύεται ότι η «φαραωνικού» τύπου ευρωενωσιακή φυλακή, – προδιαγραφών στρατοπέδου ΝΑΤΟ – που κατασκευάστηκε στο νησί μας , δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες ύδρευσης και καθαριότητας των παράνομα κρατούμενων προσφύγων.

Το γεγονός της έλλειψης νερού είναι μόνο ένα από τα κομμάτια του απάνθρωπου πάζλ που περιέχει μεταξύ άλλων , παράνομες επαναπροωθήσεις  με κίνδυνο για τη ζωή των προσφύγων, δικαστικές διώξεις,  απελάσεις, παράνομο εγκλεισμό τους  στα «Γκουαντάναμο» των νησιών μας και στυγνή εκμετάλλευση με την  μαύρη και κακοπληρωμένη εργασία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων απ’ όπου κι’ αν προέρχονται,  χωρίς τις διακρίσεις που πρόσφατα ανακάλυψαν οι ιθύνοντες του ΝΑΤΟ , της Ε.Ε και των κυβερνήσεων των κρατών – μελών τους, με αφορμή τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Καταγγέλλουμε όλες αυτές τις πρακτικές της Ε.Ε και της κυβέρνησης της ΝΔ και απαιτούμε άμεσα να αποκατασταθεί η ύδρευση του στρατοπέδου. Διεκδικούμε άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες προτίμησής τους και κλείσιμο της απάνθρωπης φυλακής καθώς και ματαίωση της κατασκευής άλλων παρόμοιων στη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Related posts

Αντιδράσεις για την απόφαση του Γηροκομείου Σάμου να αδειάσει το δωμάτιο διαμονής διασωστών του ΕΚΑΒ

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin