Connect with us

Δήμος

Η περίπτωση των Tablet και η “αναβάθμιση” της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου

Published

on

Κατά το δημοτικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου 2018, το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Σάμου.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής αφορούσε την πρόσκληση σύγκλισης του δημοτικού συμβουλίου, η οποία θα γίνεται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τρεις  τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν την ημέρα που ορίζεται για τη συνεδρίαση.

Επιπλέον, οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν γνώση τουλάχιστον δυο ημέρες πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όλων των εισηγήσεων και των στοιχείων που αφορούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, και οι εισηγήσεις αυτές να αποστέλλονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η δημοτική παράταξη “Ανατροπή”  παρατηρεί ότι δεν τηρείται ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου από την έναρξη της θητείας της δημοτικής αρχής και πιστεύει ότι με αυτές τις προτάσεις, οι οποίες γίνονται λόγω της αγοράς ηλεκτρονικού εξοπλισμού (tablet), δεν θα αναβαθμιστεί η λειτουργία του συλλογικού οργάνου. Ως εκ τούτου, δεν αποδέχεται τα tablet, όπως έχει ήδη αναφέρει στο πρώτο συμβούλιο που συζητήθηκε το εν λόγω θέμα.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, πρότεινε να ψηφίσει την εισήγηση της δημοτικής αρχής, αν προστεθεί και η εξής παράγραφος:

«Σε περίπτωση που για κάποιο θέμα της ημερήσιας διάταξης δεν έχει σταλεί καθόλου εισήγησή του, τουλάχιστον δυο ημέρες πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τότε αυτό το θέμα δεν θα συζητείτε κατά την συνεδρίαση.»

Η δημοτική αρχή, αλλά και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν ψήφισαν την πρόταση της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, μάλλον επιθυμεί και την πίτα ολάκερη, αλλά και τον σκύλο χορτάτο… Αν και προτείνει ότι οι εισηγήσεις θα στέλνονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τουλάχιστον δυο ημέρες πριν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν συμφώνησε με την πρόταση της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”. Μάλλον προτιμά να διατυμπανίζει ότι θα αναβαθμιστεί η λειτουργία του συλλογικού οργάνου, αλλά στην πράξη δεν επιδιώκει τίποτα το ουσιώδες προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνάντηση Στάντζου με τον Πρωθυπουργό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Published

on

By

Το προσφυγικό μεταναστευτικό θα αποτελέσει κεντρικό σημείο της ατζέντας της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.

Για την επικείμενη συνάντηση ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο μεταβαίνει αύριο Τρίτη  στην Αθήνα μετά απο πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη.

O κ. Στάντζος προσέρχεται στο διάλογο όπως δήλωσε στο Σώμα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου .

Την Τετάρτη στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτός απο τον κ. Στάντζο θα παραβρεθούν, ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης, και Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης .

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα περάσουν ο δήμαρχος Δυτικής Σαμου, κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή