13.9 C
Σάμος
28/01/2023
Σαμιακά

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στη Σάμο

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νίκο Κατρακάζο και Γιώργο Κυριαζή, παρέστη σήμερα στην τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Πρώτο και Δεύτερο Γυμνάσιο και στο Νέο Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου. Από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα χρηματοδοτείται έργο κτηριακής αναβάθμισης, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος σχολικού έτους.

Επίσης, η Περιφερειάρχης παρέστη στην τελετή αγιασμού στο Πυθαγόρειο Γενικό Λύκειο και το Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου. Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου χρηματοδοτείται έργο ενεργειακής αναβάθμισης, προϋπολογισμού 355.680 ευρώ. Το έργο έχει χρόνο υλοποίησης 6 μήνες και φορέα τον Δήμου Σάμου. Οι εργασίες που χρηματοδοτούνται αφορούν τη μόνωση της στέγης, τη θερμομόνωση της εξωτερικής τοιχοποιίας, την αλλαγή κουφωμάτων και λέβητα, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών τύπου led.

Η κα. Χριστιάνα Καλόγηρου ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στις μαθήτριες, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Ακολούθως, η Περιφερειάρχης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Πολυκράτη Κωνσταντινίδη, επισκέφθηκαν τα γραφεία και το οινοποιείο του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου στο Μαλαγάρι Σάμου. Με τα μέλη του ΕΟΣ Σάμου συζήτησε θέματα που απασχολούν τον αμπελοοινικό κλάδο καθώς και για την πορεία της φετινής παραγωγής. Επίσης, ενημερώθηκε για τη νέα προσπάθεια παραγωγής φυσικού οίνου, δηλαδή χωρίς προσθήκη θειώδους και με φυσική αλκοολική ζύμωση, που γίνεται σε ειδικού τύπου δεξαμενή. Το νέο αυτό παραγόμενο προϊόν, ανταποκρινόμενο στη σύγχρονη τάση της αγοράς, ιδίως του εξωτερικού, έχει ήδη προπωληθεί για την εσοδεία του 2018 που ανέρχεται σε 110.000 φιάλες. Η κα. Καλογήρου συνεχάρη τα στελέχη του Συνεταιρισμού για την πρωτοποριακή αυτή προσπάθεια, επισημαίνοντας: «Είμαστε περήφανοι γιατί ο Συνεταιρισμός της Σάμου για άλλη μια φορά πρωτοπορεί και καινοτομεί».   

Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την ανάδειξη του οινικού τουρισμού ως δυναμική μορφή θεματικού τουρισμού, αλλά και την προβολή και προώθηση των κρασιών του Βορείου Αιγαίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σε αυτό το πλαίσιο στις 21 Οκτωβρίου 2018, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, διοργανώνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η έκθεση «Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα», όπου θα παρουσιαστούν στο κοινό τα κρασιά που παράγονται στα νησιά του Αιγαίου.

Related posts

“Βενετία” θυμίζει η βάση του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες απο την Λαϊκή Αγορά

admin

Εθελοντική αιμοδοσία στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου

admin

Μαραθόκαμπος: Πυρκαγιά σε κατάστημα κινητοποίησε την Πυροσβεστική

admin

BLUE STAR MYCONOS: Τροποποίηση δρομολογίων 27/1-31/1

admin

Μήνυμα του 112 στην Σάμο για την κακοκαιρία

admin

Ο Αρχιμ. Αμφιλόχιος Φλεβάρης νέος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος στη Μητρόπολη Σάμου

admin

Εκδήλωση – τσάι από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πόλεως Σάμου

admin

Θα λειτουργήσει η Βαγγελίστρα στο Άνω Βαθύ για τους Τρεις Ιεράρχες

admin