Connect with us

Σαμιακά

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το Ζέπελιν: Δεν είχα ενημέρωση για την χρησιμοποίηση υποδομών

Published

on

Απάντηση έδωσε χθες  η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη στην διαμαρτυρία του Κεντρικού Συμβουλίου του Συλλόγου ΔΕΠ του Ιδρύματος σχετικά με την χρησιμοποίηση υποδομών στη Σάμο του Πανεπιστημίου για την εξυπηρέτηση σκοπών που σχετιζόταν με το ζέπελιν.

Στην απάντηση της αναφέρει ότι ο Προϊστάμενος με τον οποίο επικοινώνησε «προέβη στην ενέργεια αυτή με δική του πρωτοβουλία και χωρίς πρότερη ενημέρωση της Πρυτανικής Αρχής, καθώς θεώρησε ότι έπρεπε πρώτα να δοκιμάσει σε καθαρά τεχνικό επίπεδο το εφικτό του εγχειρήματος αναμετάδοσης του σήματος στο αερόστατο»

Η απάντηση της Πρυτάνισσας έχει ως εξής: «Ως Πρυτάνισσα ενημερώθηκα για την παρουσία του αερόστατου «Ζέπελιν» στη Σάμο και για σχετική χρήση υποδομών του Ιδρύματος, την Τετάρτη 21/8/2019 από την Πρόεδρο του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ, Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Κωνσταντίνα Ζορμπαλά. Ζήτησα άμεσα ενημέρωση από τον Προϊστάμενο της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφορικής και Επικοινωνιών κ. Παπαχίου, και πληροφορήθηκα ότι σε συνέχεια προφορικών επικοινωνιών και έγγραφου αιτήματος που απεστάλη σε αυτόν στις 14/8/2019 εκ μέρους αρχιπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος, υπήρξε δοκιμαστική εγκατάσταση (test) ενός αναμεταδότη σήματος, με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα 10 Mbps, προκειμένου να εξεταστεί η λειτουργικότητα του συστήματος και «να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες οι επιχειρησιακές ικανότητες….» του Ζέπελιν.

Όπως μου ανέφερε ο Προϊστάμενος, προέβη στην ενέργεια αυτή με δική του πρωτοβουλία και χωρίς πρότερη ενημέρωση της Πρυτανικής Αρχής, καθώς θεώρησε ότι έπρεπε πρώτα να δοκιμάσει σε καθαρά τεχνικό επίπεδο το εφικτό του εγχειρήματος αναμετάδοσης του σήματος στο αερόστατο.

Για όλα τα ανωτέρω ενημέρωσα αναλυτικά την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ζορμπαλά λίγες ώρες μετά την αρχική μας επικοινωνία και μέρες πριν την επιστολή του ΚΣ ΣΔΕΠ.

Ως Πρυτάνισσα ζήτησα στη συνέχεια τηλεφωνικά ενημέρωση και από τον Περιφερειακό Διοικητή του Λιμενικού Σώματος Βορείου Αιγαίου, και στις 26.7.2019 είχα στη Μυτιλήνη επίσημη συνάντηση μαζί του ενημερώθηκα ότι η παρουσία του Ζέπελιν αφορούσε σε καθαρά πιλοτική διερεύνηση αξιοποίησης αυτού για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και ότι θα αποχωρούσε από τη Σάμο τις αμέσως επόμενες μέρες, όπως και έγινε.

Τέλος, σε επακόλουθη ευρεία υπηρεσιακή συνάντηση που συγκάλεσα ως Πρυτάνισσα επεσήμανα ότι η πρακτική ανάληψης αντίστοιχων πρωτοβουλιών χωρίς πρότερη ενημέρωση και έγκριση των αρμοδίων θεσμικών οργάνων δεν είναι αποδεκτή και δε θα είναι αποδεκτή και στη συνέχεια.

Μετά την ανωτέρω ενημέρωση της Συγκλήτου και σε συνέχεια διεξοδικής συζήτησης, το Σώμα ομόφωνα αποφάσισε ότι για οποιαδήποτε σχετική ενέργεια απαιτείται να ακολουθείται απαρέγκλιτα η ορθή διοικητική πρακτική πρότερης ενημέρωσης και έγκρισης από τα αρμόδια όργανα Διοίκησης του Ιδρύματος».

Πηγή :Left.gr

Comments

comments

Σαμιακά

Πανηγύρισε το εκκλησάκι των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης

Published

on

By

Την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, τιμά η Εκκλησία την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Με την παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών, πανηγύρισε σήμερα το εκκλησάκι των αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, που βρίσκεται στο αίθριο του Ιστορικού Αρχείου Σάμου (των Γενικών Αρχείων του Κράτους νομού Σάμου) στο κτίριο των πρώην Φυλακών Σάμου.

Αξίζει να συγχαρούμε θερμά για την υποδειγματική επιμέλεια, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους, Εμμανουήλ Γιαγουρτάς  που τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τους καλλίφωνους ιεροψάλτες της Μητροπόλεως μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  μοιράστηκε στο κόσμο ζέστη πατροπαράδοτη γιορτή και αρτοπλασίες.

Η Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη μαρτύρησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Αδριανού (117 – 138 μ.Χ.). Οι τρεις θυγατέρες της Αγίας Σοφίας, πήραν τα ονόματα τους από το χωρίο της Καινής Διαθήκης: «νυνί δέ μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τά τρία ταύτα, μείζων δέ τούτων η αγάπη.» ( Α’ Κορινθίους. 13:13).

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Καθαρισμός φρεατίων υδροσυλλογής στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Ξεκίνησε το ετήσιο πρόγραμμα καθαρισμού των φρεατίων στον Δήμο Ανατολικής Σάμου με σκοπό την εύρυθμη και απρόσκοπτη απορροή των ομβρίων υδάτων (είτε επιφανειακών, είτε από βροχόπτωση) στους κεντρικούς αγωγούς.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός των περιοχών απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι τα Προσφυγικά, ενώ τα συνεργεία του δήμου θα συνεχίσουν τον καθαρισμό των φρεατίων στην παραλιακή λεωφόρο.

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει απομάκρυνση φερτών, σαθρών υλικών και λοιπών αποθέσεων που μειώνουν την παροχετευτικότητα των αγωγών.

Στόχος των υπηρεσιών του δήμου είναι να έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, στο σύνολο των φρεατίων της Πόλης πριν τις πρώτες βροχές, με σειρά την επικινδυνότητα και τις ανάγκες που προκύπτουν.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Τις αρμοδιότητες του Επαρχείου Ικαρίας αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Published

on

By

Επίσκεψη στην Ικαρία πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί συναντήθηκε με τους υπαλλήλους του Επαρχείου και με τον Αντιδήμαρχο Ικαρίας κ. Καλαμάρα όπου επιβεβαίωσαν την δημιουργική συνεργασία τους .

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μουτζούρης ανακοίνωσε πως τις αρμοδιότητες του Επαρχείου της Ικαρίας θα τις αναλάβει ο ίδιος προσωπικά,  θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσει την Ικαρία και τους Φούρνους , τονίζοντας παράλληλα τη σημασία των δυο αυτών νησιών για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, ότι ο ίδιος δεν πάσχει από ευθυνοφοβία.

Τον κ. Μουτζούρη συνόδευαν ο Αντιπερειφερειάρχης κ. Βασίλης Πανουράκης, η υποδιευθύντρια της ΔΟΥ Σάμου κ. Μαρία Καλτάκη και ο πρώην Βουλευτής του Ν. Σάμου κ. Θαλασσινός Θαλασσινός .

Ο κ. Μουτζούρης θα επιστρέψει αύριο στη Σάμο.

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Σαμιακά2 ώρες ago

Πανηγύρισε το εκκλησάκι των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης

Σαμιακά3 ώρες ago

Καθαρισμός φρεατίων υδροσυλλογής στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Πολιτιστικά16 ώρες ago

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας – Πρόγραμμα εκδηλώσεων εκδηλώσεων 17/9

Πολιτιστικά17 ώρες ago

Η Τέχνη Συμμαχεί με την Επιστήμη για την Προστασία των Θαλασσών μας !

Πολιτικά18 ώρες ago

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ιωάννας Καραγιάννη προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Δήμος22 ώρες ago

Επιστολή Γ.Στάντζου για τις συνέπειες της λειτουργίας του Κ.Υ.Τ Σάμου

Περιφερειακά24 ώρες ago

Τις αρμοδιότητες του Επαρχείου Ικαρίας αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Δήμος1 ημέρα ago

Συγκέντρωση του συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Σάμο»

Σαμιακά1 ημέρα ago

Διαμαρτυρία απο τα ασυνόδευτα παιδιά στο ΚΥΤ Σάμου

Σαμιακά1 ημέρα ago

Δράσεις του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ)

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017