15.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Η πρώτη του Έτους στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας η Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Χριστού και η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας Ουρανοφάντορος του Μεγάλου την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023.

Το απόγευμα της παραμονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στη πόλη της Σάμου. Ευλόγησε τους εόρτιους άρτους και τις Βασιλόπιττες των ευσεβών Χριστιανών μας. Στο Κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Βασίλειο στη ζωή και το έργο του ο οποίος ενσαρκώνει την καλοσύνη και την χριστιανική αγάπη και ευχήθηκε ο  Κύριός μας διά των πρεσβειών του Αγίου Βασιλείου να οδηγεί την καρδιά μας σε έργα έμπρακτης αγάπης που θα ομορφαίνουν την ζωή μας και θα λαμπρύνουν την τοπική μας Εκκλησία.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και ιερούργησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλεως Σάμου. Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος του Ποιμενάρχου μας για την πρώτη του έτους.

Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Αμέσως μετά, μετέβη ο Σεβασμιώτατος στην Αντιπεριφέρεια της Σάμου και στο Δημαρχείο του Δήμου Ανατολικής Σάμου και ευλόγησε τις πρωτοχρονιάτικες Αγιοβασιλόπιττες. Ευχήθηκε το Νέο Έτος να είναι καρποφόρο, ειρηνικό, χαρούμενο και ελπιδοφόρο.

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin